• Word Vrijwilliger

 • Algemeen
  Always Forward is één van de oudste verenigingen van Hoorn en kent in haar bestaan al een roemruchte geschiedenis. De vereniging kent ook een lange traditie van betrokkenheid van leden en ouders. We willen graag voorkomen dat we in de vereniging te veel werk door een te beperkt groepje vrijwilligers laten doen. Die trend lijkt zich echter de laatste tijd zich wel in te zetten. We willen als bestuur het beeld doorbreken dat vrijwilligers bijna dag en nacht voor de club in touw zijn.

  Wij willen ook in deze tijd een echte vereniging zijn. Samen werken aan en versterken van Always Forward gericht op een optimale bloei en verenigingssfeer. Als bestuur heb je daarin verschillende opties:


  - Vrijwilligerswerk op geheel "vrijwillig" aanbod door leden en ouders van leden.
  - Een zekere verplichting opgelegd door het bestuur.
  - Een verhoging van de contributie voor hen, die weigeren vrijwilligerswerk te doen.

  Als bestuur gaan we nog steeds voor de eerste optie. En belangrijk is te weten: vrijwilligheid is géén vrijblijvendheid.

  Waarom zou men vrijwilligerswerk doen?
  Als vereniging stellen we dat vrijwillige inzet van leden noodzakelijk is om de kosten te beperken. Taken uitbesteden, betekend directe verhoging van de contributie.

  Wist u dat vrijwillige taken op een CV goed overkomt op werkgevers?

  De lijst met taken telt al gauw 100 taken. Er is altijd wel een taak die binnen uw vermogen valt.

  We zullen niet ontkennen dat vrijwilligerswerk tijd kost. Of u nu een uur per dag of een uur per week, per maand kunt besteden, alle hulp is welkom. Het motto is "Vele handen maken licht werk"