• Westfriezen – Always Forward 4 – 1

  12 okt 2020
 • Forward heeft in de vierde speelronde van de competitie de uitwedstrijd tegen Westfriezen met 4 – 1 verloren. Bij de rust was de stand nog in evenwicht (1 – 1), maar in de eerste tien minuten na de pauze sloeg de thuisploeg tweemaal toe en die kloof was niet meer te overbruggen.

   

  In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen Grasshoppers kende Forward drie personele wijzigingen: Anfernee, Barry en Caio traden aan voor Clyde, Jeffrey en Dio. Daardoor schoof Cemil naar de linkervleugel van de verdediging.

   

  Westfriezen beschikt over twee uitstekende spitsspelers –  snel, behendig en gezegend met lengte en fysieke kracht – die beiden binnen tien minuten hun visitekaartje afgaven. In het eerste geval, in de vijfde minuut, kon Delaney de inzet van de geel-witte spits, die op rechts was doorgebroken, nog net voldoende kraken om een doelpunt te voorkomen. Nadat Tom zijn van 30 m ingeschoten vrije trap knap gepareerd had zien worden door de doelman van de thuisclub, leidde balverlies van Forward in het centrum tot een doorbraak van de collega-spits en die boogde de bal fraai langs de linkerpaal in het Forward-doel (1 – 0). Nauwelijks twee minuten later leek de 2 – 0 er al aan te komen maar Levie kon met een knappe actie de bal van de schoen van de doorgebroken Westfriezen-spits plukken en kort daarna ontfermde hij zich over een afstandsschot.

  De eerste gevaarlijke aanval van Forward leverde in de 13e minuut prompt de gelijkmaker op. De op links gelanceerde Cemil bereikte met een een verre voorzet collega-vleugelverdediger Mauro op rechts. Na een knappe 1–2-combinatie met Caio in het strafschopgebied van Westfriezen rondde Mauro af in de rechterhoek van het doel (1 – 1).

  Het Westfriezen-spitsenduo was dichtbij een nieuwe voorsprong voor de thuisclub, toen een van hen met een fraaie diepe pass werd aangespeeld, maar hij liet de bal iets te ver van zijn voet springen, waardoor Levie kon ingrijpen. Nog dichter bij een tweede treffer was het afstandsschot dat via de lat over het Forward-doel ging.

  Aan de andere kant van het veld kreeg Forward, uit een mooie combinatie op links tussen Cemil en Caio een goede kans, maar de inlopende Anfernee kopte de bal uit de Cemils voorzet voorlangs.

  Levie onderscheidde zich met een redding op een afstandsschot en Timo met eerst een mooie actie waarbij hij bij de achterlijn nog net, met een riskante tackle werd gestuit en vervolgens met een schot, na een combinatie met Mauro en Tom, dat voorlangs vloog. Knappe verdedigende acties van Mauro, tweemaal, en Ferris voorkwamen gevaarlijke situaties bij het Forward-doel en er tussenin eindigde een langdurige en dreigende aanval van de thuisclub met een voorzet, waarbij de bal door Levie uit lucht werd geplukt. Enkele gevallen van balverlies op eigen Forward-helft leidden binnen korte tijd tot achtereenvolgens een schot dat net langs de rechterpaal verdween, een royaal om het doel zeilende krul en een bij Forward voor opluchting zorgende achterzet.

  In de laatste actie voor de pauze kon Barry bij een Forward-aanval doorbreken, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten.

   

  Na de pauze begon de thuisploeg offensief. De eerste langdurige aanval leverde een door Levie geblokkeerd schot op en eindigde met een buitenspel-situatie. In de tweede maakte een Westfriezen-spits zich bij de cornervlag op rechts los van zijn verdediger. Mauro kon voorkomen dat de trekbal een geel-witte medespits bereikte, maar de bal belandde daardoor toch in het net (2 – 1). Bij een volgende gevaarlijke voorzet werd Levie geassisteerd door Delaney met het wegwerken van de bal.

  Na een reeks heen-en-weerkopballen kreeg Forward op 20 m van het doel van de thuisclub een vrije trap, die door Caio iets te hoog werd gericht. Uit de volgende Westfriezen-aanval kwam de derde treffer voort. De voorzet van links bereikte een spits, wiens schot via een Forward-lichaam in het doel belandde (3 – 1).

  Forward antwoordde met een schot van Timo, dat via een Westfriezen-been een corner opleverde. Hieruit ontstond wel een langdurige Forward-aanval, maar een doelpoging kon de thuisploeg voorkomen. Dat was niet het geval bij een vrije trap van Tom, genomen vanaf de zijlijn, die dichtbij de tweede paal Barry bereikte, maar de doelman van de thuisploeg kreeg de met de knie ingezette bal in handen. Goede verdedigende acties van Mike en Delaney voorkwamen vervolgens onheil bij het Foward-doel.

  Na ruim en uur spelen kwamen Dio en Lucas in het veld voor Caio en Barry. Tom testte de Westfriezen-keeper met een afstandsschot en bracht vervolgens, na een combinatie met hem, Mauro in schietpositie, maar helaas werd de afronding van de zowel in verdedigend als aanvallend opzicht fraaie actie van de vleugelverdediger het zwakke punt. Uit een vrije trap van Delaney kopte de inlopende Cemil de bal naast het doel.

  Nadat Forward bij een grote kans voor Westfriezen aan een grotere achterstand was ontsnapt – het schot vloog over – maakte Timo plaats voor Patrick. Ferris bracht Dio in balbezit en na een actie probeerde die het doel te vinden met een afstandsschot, maar ook dit werd een prooi voor de keeper van de thuisploeg.

  Een counter van Westfriezen kon nog in de Forward-defensie onschadelijk gemaakt worden, maar in de 80e minuut viel de definitieve beslissing. Weer maakte een Westfriezen-spits zich bij de cornervlag los van de verdediging en opnieuw leverde de trekbal en treffer op, al kon Levie het schot in eerste instantie nog pareren (4 – 1).

  Ook Mauro kon een trekbal afleveren, richting Mike, maar diens schot werd geblokt. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen, waarbij een redding van Levie en een te hoog gericht schot ervoor zorgden dat de bestaande stand gehandhaafd werd.  Twee andere in de derde klasse A gespeelde wedstrijden eindigden zondag eveneens met een overwinning met drie doelpunten verschil voor de thuisclub, al was de eindstand bij deze wedstrijden 3 – 0. Dat betrof Grasshoppers – KGB en DWOW – Winkel. De thuiszege van De Blokkers tegen SEW viel bescheidener uit (2 – 1) en bij de overige twee wedstrijden stond na 90 minuten op het scorebord onder “Gasten” een hoger cijfer dan onder “Thuisclub”. VVS ’46 maakte er uit tegen Con Zelo wel een heel hoog cijfer van (8), terwijl de thuisploeg op 1 bleef steken. FC Medemblik haalde zijn eerste punten bij Hollandia T (0 – 2).

  Op de ranglijst tekent zich nu een kopgroep van vijf ploegen af (VVS ’46, De Blokkers, DWOW, Westfriezen en Grasshoppers), die met de nummer zes (Winkel) een kloof van drie tot vijf punten hebben geslagen en de enigen zijn met een positief doelsaldo. Hauwert heeft alleen bij Forward een punt behaald en Con Zelo is nog puntloos, maar beide ploegen hebben nog een wedstrijd te goed, evenals Medemblik en VVW –  de ontmoeting tussen Medemblik en Con Zelo staat voor aanstaande donderdagavond op het programma – waardoor het beeld van de stand enigszins scheef getrokken is.

   

  Westfriezen – Alw. Forward 4 – 1 (1 – 1). 9, 1 – 0; 13, Robles Bello 1 – 1; 48, 2 – 1; 56, 3 – 1; 80,  4 – 1.

  Alw. Forward 1: Levie Rood, Mauro Robles Bello, Delaney van Schagen, Ferris Inyamah, Cemil Zaal, Mike Apostol, Timo Polsma (75, Patrick Bruijns), Anfernee Blanker, Barry Rageh (64, Lucas Vaerewijck), Caio Chioccarelli (64, Diovaris Balentina) en Tom de Weerd.

rfwbs-slide