• Wedstrijdverslagen van AFZO1, AFZA1, AFZO2 etc.

  27 nov 2019
 • Always Forward - Strandvogels  3 - 1 

  Op de dag van de officiële opening van de nieuwe kleedkamers op het Forward-complex door de Hoornse wethouder van sportzaken mevr. Kholoud Al Mobayed, droeg Forward 1 op eigen wijze bij aan de feeststemming door via een 3 - 1 overwinning tegen koploper Strandvogels de bovenste plaats op de ranglijst van de ploeg uit Onderdijk over te nemen.

  Die stemming werd overigens even nadrukkelijk naar de achtergrond geschoven toen voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan dhr Piet van de Ven, die afgelopen woensdag op 77-jarige leeftijd is overleden. 

  De defensie van Forward die bij het beginsignaal van scheidsrechter Wigchers op het veld stond, week op drie plaatsen af van die van de startopstelling in de wedstrijd van vorige zondag tegen Sporting Andijk. Mauro schoof van de linkervleugel naar de rechter en Delaney keerde, hersteld van een blessure, terug in het centrum, waardoor Anthony en Remco op de bank begonnen. Cemil speelde op de linkerkant met Anfernee vlak voor hem. De overige posities werden door dezelfde spelers bezet die tegen Sporting Andijk in de beginopstelling stonden.

   

  Forward begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de derde minuut was de ploeg dicht bij een treffer toen Barry uit een corner van Patrick kon inkoppen. Doelman Hoogland van de bezoekers, die zou uitgroeien tot hun grote uitblinker, werd op de doellijn geholpen door een verdediger, die een treffer voorkwam. Die hulp kreeg de doelman niet in de achtste minuut bij een vrije trap, weer van Patrick, waaruit Anfernee bij de tweede paal de bal met het bovenbeen tegen het net werkte (1 - 0). Direct daarna kon doelman Hoogland wel redding brengen op een vermoedelijk als voorzet bedoelde, maar - daardoor - als lastige inzet uitpakkende bal, afgevuurd door Quinten die door Mike op rechts was bediend.

  Een offensieve periode van de bezoekers leverde hun een reeks corners op, die bijna alle op de een of ander wijze door de Forward-defensie, met name Delaney en Ferris, werden weggewerkt. Alleen uit de hoekschop in de 14eminuut produceerde een Strandvogels-speler een kopbal die echter vrij ver langs Luuks doel verdween. De keeper van Forward moest even later wel degelijk aan de bak bij een schot dat van zo’n 20 m op zijn doel werd afgevuurd. Uit de corner kon Forward uitbreken over rechts. In een poging om de voorzet van Tom binnen te koppen kwam Anfernee binnen het doelgebied in botsing met doelman Hoogland, die daardoor uiteraard een vrije schop mocht nemen.

  Een soortgelijke situatie deed zich even later voor bij een vrije trap van Patrick, waarop de bezoekers op hun beurt een uitbraak konden plaatsen. Mauro haalde met een goede ingreep de angel uit deze aanval.

  Uit een aanval over rechts kreeg een spits van de bezoekers, halverwege de eerste helft, een goede kans, die verloren ging omdat hij de bal niet goed raakte. 

  Binnen enkele minuten afgevuurde schoten van Tom, Barry en Patrick gingen via een been van een Strandvogels-verdediger of hun doelman langs het doel en leverden daardoor slechts corners op, die alle door de verdediging van de bezoekers konden worden verwerkt.

  Aan de andere kant van het veld bracht een vrije trap voor Strandvogels dreiging in het Forward-strafschopgebied, maar via twee hoofden ging de bal langs het doel. Uit een lange diagonale pass van Ferris kon Tom een doelpoging wagen (via het been va een tegenstander naast) en nadat Tom en Mike in samenwerking de bal op de Strandvogels-helft hadden veroverd zag Quinten zijn schot via doelman Hoogland en de lat over het doel verdwijnen. Luuk kon even later, ook ten koste van een corner, redding brengen op een schot van Waardenburg

  Een mooie combinatie tussen Anfernee, Cemil en Quinten kon laatstgenoemde een voorzet afleveren, waaruit Mauro de bal hard tegen het gezicht van doelman Hoogland schoot, die op deze wijze, wellicht tegen zijn zin, een fraaie redding verrichte. Nadat hij was opgelapt kopte Cemil in uit de corner en voor de tweede maal kreeg Strandvogels-keeper op de doellijn assistentie van een van zijn verdedigers.

  Een Forward-counter over rechts werd gestopt door een overtreding op Mauro op de rand van het strafschopgebied. Cemils schot ging via de muur naast en uit de corner konden de bezoekers uitbreken, maar Ferris was op tijd terug om de voorzet glijdend te onderscheppen waarna Luuk zich over de bal kon ontfermen. Een goede kans voor de bezoekers ging vlak voor de rust verloren omdat de schutter van dienst de bal over en naast knalde.

   

  In de tweede helft ging Strandvogels op jacht naar de gelijkmaker. Al in de openingsminuut werd de bedoeling duidelijk gemaakt, al ging het schot uit een voorzet van rechts hoog over het Forward-doel. De thuisploeg had in die fase grote moeite om onder de druk uit te komen, en toen dat wel lukte ging de eerste counterkans de mist in wegens een ongelukkige mistrap van Quinten en eindigde de tweede, na een combinatie tussen Barry, Mike en Tom, met een redding van keeper Hoogland op Toms schot.

  De beste kans voor de bezoekers kwam voort uit een vrije trap vanaf de rand van het Forward-strafschopgebied recht voor het doel. Luuk redde fraai op het schot en zag tot zijn opluchting dat de bal uit de rebound van dichtbij hoog over zijn doel werd geschoten. Luuk pakte even later ook de bal na een tweetal kopballen uit een corner en zijn collega aan de overkant deed dat bij zowel een vleugelschot van Mauro, die door Delaney op rechts was gelanceerd als bij een kopbal uit scherpe hoek van Barry uit een voorzet van dezelfde Mauro.

  Na zo’n 20 minuten luwde het offensief van de bezoekers en gebeurde er enige tijd niet veel noemenswaardigs. Een afstandsschot (naast), een na goed werk van Anfernee om het Strandvogels-doel gekrulde inzet en een door doelman Hoogland gestopte kopbal, alle van Tom, waren Forwards wapenfeiten in deze periode. Strandvogels zette daar een counter tegenover, die besloten werd met een inzet die behalve langs de uitgelopen Luuk ook langs het Forward-doel ging.

  De van een gebroken neus herstelde Goos kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Mike. 

  De slotfase van de wedstrijd volgde het scenario van de wedstrijd van vorige week tegen Sporting Andijk, zij het met iets langere perioden tussen de doelpunten. In de 80eminuut kon een slechte pass in de Strandvogels-verdediging, wellicht onder gevoelde druk van de aanwezigheid van de ver opgerukte Ferris gegeven, worden opgepikt door Goos, die na een korte rush de bal langs doelman Hoogland schoof (2 - 0). De Strandvogels-doelman verrichtte even later een fraaie redding op een verrassende knal van Quinten, vanaf de rand van het strafschopgebied afgevuurd. Tibbe kwam in het veld voor Barry. 

  De wedstrijd leek bij de 2 - 0 stand beslist, maar enkele minuten later was de spanning weer terug toen de bezoekers tegenscoorden met een doelpunt dat bijna een kopie was van de openingstreffer van Anfernee; alleen het lichaamsdeel dat de bal in het doel werkte was een ander. Strandvogels ging vervolgens uiteraard op jacht naar de gelijkmaker en kon enkele dreigende momenten bij het Forward-doel creëren, maar de grootste kansen ontstonden aan de overkant van het veld bij counters van Forward. Een goede mogelijkheid ging verloren toen Anfernee links voor het Strandvogels-doel de bal kreeg aangespeeld en in plaats van zelf af te ronden aflegde op in minder ideale positie staande Tom, die niet tot een schot kon komen. Keeper Hoogland was even daarna net iets eerder bij een dieptepass dan Tom. Een charge bij de zijlijn op de op snelheid liggende Anfernee had beroerd voor hem kunnen aflopen als niet toevallig het hek naar de kleedkamer had opengestaan, maar bleef wellicht daarom onbestraft. De inworp voor Forward die resteerde werd de inleiding van de derde treffer. Tom kon de bal vlak voor de achterlijn bereiken en na een actie richting centrum wachtte hij precies lang genoeg met afdrukken tot hij een vrije baan naar het doel had (3 - 1). Met een fraaie redding op een schot van Goos, in stelling gebrachte door de even eerder voor Quinten in het veld gekomen Remco, behoedde doelman Hoogland zijn ploeg even later voor een vierde tegendoelpunt. 

   

   

  De overwinning tegen Strandvogels bracht Forward niet alleen in verliespunten, maar nu ook in winstpunten boven de Onderdijkers. 

  De verrassing van de dag kwam tot stand in de wedstrijd Oosthuizen - HSV Sport, die de thuisploeg met 1 - 0 wist te winnen. Onze stadgenoten, die aanstaande zondag Forward ontvangen, raakten daardoor verder achterop en hebben nu een achterstand, met één wedstrijd meer gespeeld, van zes punten. De Valken, Sint George en Kwiek ’78 versterkten hun posities dank zij thuiszeges tegen resp. Berkhout (2 - 0), DWB (2 - 1) en Woudia (1 - 0). RKEDO is na de thuisnederlaag tegen Sporting Andijk dieper in de degradatiezone beland.

   

   

  Always Forward - Strandvogels 3 - 1 (1 - 0).  8, Blanker 1 - 0;  80, Barentsen 2 - 0; 83, 2 - 1; 90+, De Weerd 3 - 2.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Mauro Robles Bello, Delaney van Schagen, Ferris Inyamah, Cemil Zaal, Patrick Bruijns, Mike Apostol (74, Goos Barentsen),  Anfernee Blanker, Barry Rageh (82, Tibbe de Bruin), Quinten Gorissen (90, Remco Bruijns) en Tom de Weerd.     

   

   

  Forward 2

  Eerder op de dag behaalde Forward 2, eveneens met 3 - 1, een behoorlijk verrassende overwinning tegen de virtuele koploper Spirit ‘30 2. De drie punten die de zege opleverden, hielpen  de ploeg niet van de tiende plaats op de ranglijst, maar de aansluiting bij de brede middenmoot is weer hersteld.

  De aanvalskracht van Forward 2 kreeg een stevige impuls met de terugkeer van de van een blessure herstelde David. Als Forward de laatste twee wedstrijden voor de winterstop weet te winnen, uit tegen HSV Sport, dat na een ijzersterke seizoensopening met 12 punten uit vijf wedstrijden, vier nederlagen op een rij leed, en thuis tegen hekkensluiter RKEDO, zou een comfortabele plek op de ranglijst bereikt kunnen worden.

   

  Always Forward (zat) - Sporting Krommenie  7 - 1

  In de vijfde thuiswedstrijd van het lopende seizoen heeft Forward (zat) (AFZA) zijn 100% thuisscore gehandhaafd. Tegen het laag op de ranglijst bivakkerende Sporting Krommenie kwam de ploeg, net als een maand geleden tegen De Wherevogels, uit op een totaal van zeven treffers, waardoor het doelsaldo weer behoorlijk werd opgevijzeld.

   

  De twee teams betraden het veld door een unieke erehaag, gevormd door Sinterklaas en een fikse reeks Pieten, die deze dag toevallig op het Forward-complex aanwezig waren voor de Sinterklaasviering met de jeugd. In het verlengde daarvan vulden twee Pieten de rollen in van pupillen van de week. In hun jacht naar het doelpunt sneden zij soepel door de Sporting-verdediging, maar gegeven de afwerking hoeven de schutters van het Spaanse nationale team nog niet te vrezen voor hun plek.

   

  In vergelijking met de beginopstelling van Forward tegen Wieringermeer, twee weken geleden, was er in de verdedigingslinie sprake van twee andere namen en twee veranderde posities. Ivo en Darren, die tegen Wieringermeer op het middenveld speelde, vormden het centrum en Jordi en Thomas bezetten de vleugels. Thomas schoof naar links en Jordi ging van het centrum naar rechts. De tweede centrale verdediger in de wedstrijd in Slootdorp, Timothy, verhuisde naar het middenveld, waar hij in gezelschap vertoefde van Patrick, die Mark verving, en Milco. De aanvalslinie bleef, evenals de persoon van de doelman, ongewijzigd. De veranderingen brachten met zich mee dat Melvin in de dug-out begon.

   

  Stadionspeaker Wim Verberne baarde enig opzien toen hij bij de opsomming van de spelers van de bezoekers de naam Romano Denneboom noemde. Het bleek echter te gaan om een andere, ruim tien jaar jongere versie dan de eenmalige international. 

   

  Forward speelde in de eerste helft uitstekend en had het overwicht in die fase met een nog wel wat hogere score dan de 4 - 0 stand die nu bij rust op het scorebord stond tot uitdrukking mogen brengen. De vier treffers kwamen met grote regelmaat tot stand: in elke periode van tien minuten werd éénmaal gescoord. Sporting Krommenie kwam slechts sporadisch in de buurt van het doel van Aron.

  De eerste treffer viel al in de vierde minuut, toen Timothy de bal uit een voorzet-op-maat van Stefan in de linkerbovenhoek van het doel kopte. Uit een hoge steekbal van Patrick kopte Stefan zelf even later net naast. 

  De eerste aanval met enige dreiging van de bezoekers vond zijn einde in een goede ingreep van Thomas. In de tiende minuut trad Ricardo nadrukkelijk in het voetlicht. Na een langdurige actie op rechts wist hij de bal voor het doel te brengen, waar Timothy andermaal een kopbal kon afvuren, Deze keer verdween de bal echter over het doel. Stefan kreeg iets later een goede kans aangereikt door Jordi, na een combinatie met Ivo, Thomas en Ricardo, maar zijn schot was niet hard genoeg om doelman Leguyt van de bezoekers in grote problemen te brengen. Op het volgende schot van Stefan, een dreun nadat de bal uit een half afgeslagen corner van Patrick voor zijn voeten was beland, was de Sporting-doelman echter kansloos (2 - 0). Een kopbal uit een voorzet van Jordi van weer Stefanging kort daarna langs het Sporting-doel en een veelbelovend ogende counter, volgend op een corner voor de bezoekers, waarbij Stefan Ricardo richting Sporting-doelman stuurde, werd afgefloten wegens buitenspel. In een herhaling van deze actie, na de eerste noodzakelijke redding van Aron op een schot van de bezoekers dat hij tot corner verwerkte, kon Ricardo wel doorgaan. De aanval werd in eerste instantie afgeslagen maar kon wel worden voortgezet en werd besloten met een schot van Ivo dat net langs het Sporting-doel vloog.

  Na een klein halfuur spelen bereikte Patrick met een pass de op links staand Ricardo die op zijn beurt Stefan in stelling bracht. Met een schot uit de draai tekende Forwards topscorer voor de derde treffer.

  Een bijzonder fraaie rush van Milco kreeg niet de gewenste voortzetting toen Ricardo ruzie kreeg met de bal en Milco zelf knalde over. Schoten van Timothy en Patrick stuitten daarna af tegen een van de talrijke lichamen in het strafschopgebied van de bezoekers. Nadat Patrick de bal na het nemen van een corner retour kreeg van Ivo, krulde hij die om het doel heen. Bij de volgende doelpoging van Patrick kon de Sporting-doelman de bal pareren, maar Ricardo vond uit de rebound alsnog het net (4 - 0).

  De meest hilarische scene van de wedstrijd kwam vlak voor de rust. Bij een Forward-aanval door het centrum werd Milco in ideale scoringspositie gebracht, maar de Sporting-doelman wist redding te brengen. Via Stefan kreeg Milco nogmaals een grote kans, maar deze keer trof hij van luttele meters de paal, waarna Patrick hoog over schoot. Een krullend schot van Ivo onderging hetzelfde lot, zij het aanmerkelijk minder hoog dan de knal van Patrick even daarvoor.

   

  De tweede helft, waarin Leon en Hans in het veld kwamen voor Ricardo en Timothy, was van Forward-zijde van iets minder niveau dan de eerste. Sporting kon wat vaker op de speelhelft van de thuisploeg verschijnen en voor gevaarlijke momenten zorgen. Het eerste daarvan deed zich al kort na de aftrap voor. Na een uitbraak over rechts verscheen Sporting-spits De Graaf alleen voor Aron, die tot tweemaal toe knap zijn doel voor doorboring wist te behoeden. Zes minuten later was hij echter kansloos op een uit een voorzet van rechts door Jongeneel van dichtbij ingeknalde bal, die vlak onder de lat tegen het net sloeg. Minder dan een minuut later kon Denneboom betrekkelijk ongehinderd door het centrum opstomen en als hij de bal enkele centimeters meer naar links had geschoten zou dat de tweede Sporting-treffer hebben opgeleverd. Dit alles gebeurde overigens pas nadat Hans en Jan-Jaap in de 50eminuut met een fraaie combinatie Stefan in staat hadden gesteld zijn hattrick te voltooien en de stand op 5 - 0 te  brengen. Leon en Stefan hadden daarvoor nog hun inzet gestopt zien worden door doelman Leguyt, resp. uit een combinatie met Jan-Jaap en een voorzet van Jordi. In de volgende fase van de strijd vlogen schoten van Patrick en Stefan en een kopbal van Stefan uit een voorzet van de voor Ivo in het veld gekomen Melvin naast en/of over het Sporting-doel.

  Een Sporting-aanval in de 64eminuut leverde een goede kans op voor de bezoekers, maar Aron pareerde de bal en Melvin kon vervolgens voor opruiming zorgen. Aron moest binnen enkele minuten nog tweemaal ingrijpen bij een schot en een gevaarlijk ogende steekbal van de bezoekers.

  Bij enkele acties van Leon belandden de voorzetten bij Sporting-verdedigers en een voorzet van Hans, na een combinatie met Stefan, ging net aan Leon voorbij. Na een langdurige Forward-aanval over zeer veel schijven kwam het afsluitende schot van Stefan niet goed uit de verf. Een knal van Patrick deed dat even later wel degelijk, maar deze keer suisde de bal langs het Sporting-doel.

  De bezoekers kregen na een overtreding van Aron net buiten zijn strafschopgebied bij de punt ervan een vrije trap te nemen. Aron zelf plukte de indraaiende bal uit de lucht.

  In de slotfase van de wedstrijd liep Forward dankzij een verrassend afstandsschot van Milco, waarop hij een patent lijkt te hebben, uit naar 6 - 2 en Leon bracht vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Lantink met een actie op links, besloten met een hard schot naar de verre hoek, de eindstand op het scorebord.

   

  De topper van de dag, het duel tussen SDOB en Sint Adelbert, eindigde in een 3 - 1 zege voor de ploeg uit Broek in Waterland, die nog altijd geen enkel verliespunt heeft hoeven incasseren. De vierde van de koplopers, De Foresters, won ook royaal, thuis met 5 - 0 van AFC ’34.

  Sint Adelbert is door de nederlaag wat verder achterop geraakt en zal aanstaande zaterdag als De Foesters in Egmond Binnen op bezoek komt een overwinning moeten behalen om niet al heel vroeg in de zaterdag begonnen tweede periode in een vrijwel verloren positie te belanden m.b.t. de periodetitel. Voor die tweede periodetitel deed Forward uiteraard goede zaken met de grote overwinning tegen Sporting Krommenie. 

   

   

  Always Forward (zat) - Sporting Krommenie 7 - 1 (4 - 0).  4, Chang 1 - 0; 16, Schipper 2 - 0; 28, Schipper 3 - 0; 39, Pengel 4 - 0; 50, Schipper 5 - 0; 53, 5 - 1; 81, Leijen 6 - 1; 90,  Machielse 7 - 1.

  Alw. Forward (zat) 1:Aron van Loon, Jordi Meester, Darren Johnstone, Ivo Rottiné (56, Melvin Swier), Thomas Bek, Patrick van Dijk. Timothy Wai Chang (46, Hans van der Woude), Milco Leijen, Ricardo Pengel (46, Leon Machielse), Stefan Schipper en Jan-Jaap Schaper.

   

  Always Forward VR1 - ST West Frisia/DINDUA VR1  0 - 0

   

  Forward VR1 heeft zich zondag niet (helemaal) kunnen revancheren voor de nederlaag die de ploeg in de voorgaande wedstrijd, uit tegen WBSV, had geleden. In de wedstrijd tegen ST West Frisia/Dindua (WFD) hadden beide ploegen hun verdedigende zaken zodanig op orde dat er geen enkel doelpunt viel te bejubelen. De Forward-speelsters hadden gemiddeld wat meer voetbalvaardigheden in huis; de ploeg uit Enkhuizen bracht wat meer fysieke kracht op de kunstgrasmat en die verschillen compenseerden elkaar.

   

  Ray en Jolanda konden niet beschikken over Laïs. De doorgaans gevaarlijkste aanvalster van de ploeg was een van de leden in de ziekenboeg, waaruit Suzanne net op tijd was ontslagen om mee te kunnen spelen. De defensie die de coaches in het veld brachten bestond uit doelvrouw Aniek en het solide kwartet Emma-Melissa-Fiora-Lisa. Op het middenveld verscheen naast Sophie de van een langdurige blessure herstelde Benthe Huijsman, die weinig blijk gaf van gebrek aan spelritme. Het aanvallende werk werd toevertrouwd aan Sofia, Suzanne, Mila en Inci.

   

  Het aanvangstijdstip van de wedstrijd was, anders dan gebruikelijk, gezet op 11.30 uur, al werd de aftrap feitelijk pas royaal later verricht. Volgens zowel grensrechter Mark als voormalig coach Fred, die tot de toeschouwers behoorde omdat zijn huidige team RKEDO weer eens een vrije dag had, gebeurde er in het eerste kwartier niets noemenswaardigs. Fred had wel geconstateerd dat de bezoekers één mogelijkheid beter had kunnen uitspelen.

  In de volgende fase van de wedstrijd waren er evenmin kansen te zien bij de doelen. Het meest opvallende (en zorgelijke) moment deed zich voor toen Melissa aangeslagen raakte en een vrij langdurige oplapbeurt behoefde voor zij de strijd kon hervatten. Gegeven haar spel in het verdere verloop van de wedstrijd had zij geen serieuze schade opgelopen.

  In de slotfase van de eerste helft was er sprake van een Forward-offensief. Rond de 35eminuut kwam de mooiste aanval tot dan toe. Dat was er een die lang duurde, over veel schijven liep en uitmondde in een kans voor Sofia om door te breken. Op 20 m van het Enkhuizer doel werd zij echter “professioneel” tegen de grasmat gewerkt. Sofia nam de toegekende vrije trap zelf, maar zij liet de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Even later kregen de bezoekers aan de overkant van het veld een vrije trap. Via het hoofd van Fiora belandde de bal in de handen van Aniek.

  Enkele minuten voor de rust schoot Suzanne uit een corner fraai in met een omhaal die door de doelvrouw van WFD knap werd gepareerd. De terugspringende bal kwam voor Inci net te hoog om een krachtige kopbal af te kunnen vuren en de doelvrouw kon de bal in tweede instantie vastpakken. Even later forceerde Forward met een combinatie tussen Sophie en Suzanne weer een corner, maar deze werd door de defensie van WFD weggewerkt.

   

  In de tweede helft kwam Anne in het veld voor Fiora. Forward ging in de eerste fase daarvan verder met het offensief waarmee de ploeg in de eerste helft begonnen was. De meeste aanvallen liepen over links, meestal met inbreng van Suzanne, die al snel een corner forceerde, maar haar voorzet, zoals in de loop van de tweede helft diverse andere, gevangen zag worden door de doelvrouw van WFD. Sofia besloot tweemaal kort na elkaar een combinatie met Benthe door het centrum met een afstandsschot. De eerste vloog naast en de WFD-doelvrouw verwerkte de tweede tot corner. Uit deze corner kon Inci de bal net niet goed genoeg raken om de keepster in problemen te brengen. Een schot van Mila, na een combinatie met Sofia en Inci, werd via de handen van de FWD-doelvrouw eveneens een corner, die opnieuw een prooi werd voor deze keepster.

  De eerste tegenaanval van de bezoekers, na bijna een uur spelen, eindigde met een schot dat maar rakelings langs het doel van Aniek vloog. Ook Lisa probeerde het met een afstandsschot en weer was de doelvrouw van WFD op haar post. Lisa en Suzanne forceerden met een aanval over links direct daarna weer eens een corner, maar deze werd slechts de inleiding tot een WFD-uitbraak die verder niets opleverde. Suzanne liet de bal na een pass van Sofia en een mooie actie weer langs het Enkhuizer doel verdwijnen.

  Geleidelijk verscheen WFD meer en meer ook op de Forward-speelhelft en bij vlagen was er zelfs sprake van een offensief. Vlak voor Suzanne, na een actie op links, een gevaarlijke voorzet had afgegeven die door de WFD-doelvrouw half en vervolgens door haar defensie helemaal werd weggewerkt, was al een Enkhuizer afstandsschot naast Anieks doel gegaan en even daarna was een goede verdedigende ingreep van Anne nodig om gevaar te voorkomen.

  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Amber in het veld voor Sofia. Inci kon bijna doorbreken op een diepe pass, maar zij werd fysiek afgetroefd door een WFD-verdedigster. Benthe maakte in de 80e minuut plaats voor Amoah, die op rechts in de verdediging ging spelen terwijl Emma naar het middenveld schoof. Forward doorstond in de slotfase drie gevaarlijke momenten. Een WFD-corner van rechts ging voor het doel langs zonder dat iemand de bal raakte en Aniek redde eerst knap op een afstandsschot uit een Enkhuizer counter en daarna nog knapper op een vrije trap van 20 m voor haar doel, vermoedelijk toegekend wegens opmerkingen van Anne op de leiding.

   

  De concurrenten van Forward voor de hoge posities op de ranglijst wonnen zondag alle hun wedstrijd. ADO ’20 en WBSV deden dat thuis met ruime cijfers tegen resp. VIOS-W (4 - 0) en FC Uitgeest (6 - 0). VV Bergen haalde de punten heel wat moeizamer binnen, maar de ploeg bleef in de uitwedstrijd tegen Zaandijk wel aan de goede kant van de score (3 - 4). KFC behoorde tot de ploegen die een roostervrije dag hadden.

  ADO ’20 heeft nu zes verliespunten minder dan Forward, VV Bergen en WBSV twee en KFC één.

  ADO ’20, WBSV en KFC moeten ten opzichte van VV Bergen nog twee wedstrijden inhalen en Forward één wedstrijd.

   

  Always Forward VR1 - ST West Frisia/DINDUA VR1 0 - 0 (0 - 0). 

  Alw. Forward VR1: Aniek van ’t Hof, Emma Buining, Melissa Verschoor, Fiora Tijssen (46, Anne Tol), Lisa Luiken, Benthe Huijsman (80, Amoah Tempo), Sophie van Dulmen, Sofia Feld (75, Amber Meissen), Mila van Noord, Suzanne Deckers, Inci de Hoog.

   

rfwbs-slide