• Wedstrijdverslagen AFZO 1, VR1 en AFZA 1

  25 sep 2019
 • Always Forward VR1 - VV Bergen VR1   4 - 2 

  Forward is de competitie prima begonnen met een thuisoverwinning tegen VV Bergen. Na een snel opgelopen 3 - 0 achterstand, zag het team uit de kuststreek nog wel kans om terug te komen in de wedstrijd, maar niet om de thuisploeg nog te achterhalen. Met een vierde treffer in de toegevoegde speeltijd stelde Forward de overwinning veilig. 

  Ten opzichte van de Forward-formatie die afgelopen maandagavond tegen FC Purmerend VR1 van start ging, was de tegen VV Bergen beginnende ploeg op enkele plaatsen gewijzigd. Mila begon als vooruitgeschoven spits en Inci, die op die positie in Purmerend speelde, schoof naar de linkerkant van de drievrouwsaanvalslinie daar vlak achter. Op die plek begon Suzanne maandag, maar zij werd nu in de verdediging geposteerd, op de plaats van Fiora die op de bank begon.

  Net als tegen Purmerend ging Forward overdonderend van start. Een groot contrast met de wedstrijd van maandagavond betrof de afronding van de aanvallen. Die liet in Weidevenne nog wel te wensen over, maar op eigen terrein was Forward een toonbeeld van effectiviteit.

  Vanaf de aftrap toog de thuisclub over links plankgas richting Bergen-doel. Binnen 15 seconden forceerde Inci de eerste corner, die door Laïs voorbij de tweede paal werd geplaatst, waar Amber klaarstond om de bal met een elegant buiginkje tegen het net te koppen (1 - 0). Een tweede verschil met maandag was de vleugel waarover de eerste aanvallen zich ontrolden. Ook de tweede treffer van Forward, in de zesde minuut, kwam voort uit een aanval over links: na een combinatie tussen Mila en Inci kreeg Sofia de bal in het centrum aangespeeld en haar fraaie afstandsschot verdween in de linkerhoek van het doel (2 - 0).

  Nadat de bal uit een vrije trap voor Bergen van even buiten de punt van het Forward-strafschopgebied voor het doel langs was gezeild, bereikte Sofia in de achtste minuut met een mooie pass Laïs, die aan een lange solo begon waaraan pas een einde kwam toen de bal opnieuw in de linkerhoek van het doel belandde (3 - 0). Vijf minuten later kon Bergen iets terugdoen toen Ellen op de voor haar kenmerkende wijze een dieptepass voor een aanstormende spits wilde onderscheppen, maar op de een of andere manier (verblind door de zon?) de bal miste. De Bergen-spits kon de bal nog net voor de doellijn achterhalen en tussen de palen werken (3 - 1). Kort daarna waren de bezoekers nog enkele malen gevaarlijk met een afstandsschot (gestopt door Ellen) en een weer een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied van Forward, toegekend wegens een klassiek geval van pootje haken door Emma, die boven Ellen via de lat over het doel ging.

  Daarna creëerde Forward met tussenpozen van enkele minuten weer een aantal mogelijkheden en kansen. Laïs ging aan de haal over rechts en haar voorzet ging voor het Bergen-doel langs zonder dat iemand de bal kon raken. Uit een combinatie Lisa-Inci-Laïs werd Sofia nog eens in schietpositie gebracht, maar deze keer ging haar afstandsschot royaal over het doel. Een voorzet van Emma, na een Forward-aanval over rechts, bereikte Mila die van voorbij de tweede paal naast kopte en even later kon diezelfde Mila, na een combinatie met Sophie en Laïs, nog net, ten koste van een corner, gestuit worden. 

  Aan de overkant van het veld ontstond een gevaarlijke situatie bij een Bergen-aanval over links, waarbij het schot achter en over het doel langs ging. Sofia kreeg vervolgens van Laïs, na een actie op links, nogmaals de kans geboden het Bergen-doel van afstand onder vuur te nemen. De doelvrouw pareerde en loste het schot en kwam bij haar poging de bal opnieuw te grijpen in botsing met Mila. Na een oplapbeurt kon zij verder spelen. Dat gold niet voor Sofia, die in de 40eminuut het veld met een beenblessure moest verlaten. Fiona kwam voor haar in het veld; zij nam haar positie in het centrum van de verdediging in, terwijl Suzanne de plaats van Sofia overnam. Dat gebeurde vlak nadat Bergen via een aanval door het centrum de achterstand tot één treffer had verkleind. Nog voor de rust kregen de bezoekers een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het vleugelschot vloog voorlangs Ellens doel.

  Het eerste doelgevaar in de tweede helft ontstond bij een fraaie diagonale pass van Lisa op Sophie, die haar schot langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. Hetzelfde gold even later voor Suzannes schot uit de draai bij een vrije trap van Emma, toegekend wegens een meer dan pittige overtreding op Laïs. Een botsing van Laïs met een tegenstandster bezorgde de Bergense verdedigster een pijnlijke ribbenkast, die een oplapbeurt vereiste. Toen het spel weer was hervat begon Laïs aan een actie die zij besloot met een verrassend schot dat net over de lat krulde. Zij mocht even later aanleggen voor een vrije trap van 22 m, toegekend voor een opnieuw behoorlijk zware overtreding, deze keer geïncasseerd door Inci. De Bergense doelvrouw pareerde het schot op een merkwaardige, maar wel afdoende wijze om een treffer te voorkomen. Dat deed zij enkele minuten later, na de drinkpauze, opnieuw bij een schot dat Laïs, na een combinatie met Amber, van grote afstand haar doel afvuurde. Ook haar volgende redding, op een krullende lage inzet van Laïs, voerde de Bergen-keepster op onorthodoxe wijze uit, maar wel weer voldoende om de bal uit het doel te houden. 

  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Diane in het veld voor Mila. Bij een aanval van Forward raakte een speelster van de bezoekers zodanig geblesseerd dat zij op het veld een langdurige behandeling moest ondergaan, waaraan zelfs Forward-fysio Karin te pas kwam, voordat zij kon worden afgevoerd. Na ijverig stoorwerk van Diane kon Suzanne op links een actie beginnen bij de Bergen-doellijn. Haar voorzet belandde tot verrassing van de keepster tegen de paal, waarna de bal het veld insprong. 

  Even later ontsnapte Forward aan de gelijkmaker. Een Bergen-aanval over links resulteerde in een schot dat langs Ellen richting net-in of net-naast doel ging. Een Bergen-aanvalster plaatste de bal tegen het net, maar deed dat in buitenspelpositie.

  In de slotfase werd Forward, terwijl de ploeg steeds nadrukkelijker op balbezit speelde, nog enkele malen gevaarlijk. Laïs kon bijna profiteren van slordig werk in de Bergen-verdediging en zij schoot even later over het doel na een combinatie met Lisa en Inci. Een inzet van Emma werd tot corner verwerkt en daaruit produceerde Laïs een inswinger die rechtstreeks in het net belandde, waarmee de score op 4 - 2 kwam en de wedstrijd beslist was.

  In tegenstelling tot wat er in de voorbeschouwing stond, zijn in de derde klasse A niet 14, maar slechts 12 teams ingedeeld. De nummering in de indeling op de website van de KNVB loopt weliswaar van 1 t/m 14, maar de nummers 7 en 12 zijn overgeslagen. Het totale programma is echter wel uitgesmeerd over 26 in plaats van 22 speelronden en in vrijwel elke speelronde worden vijf wedstrijden afgewerkt en zijn twee ploegen vrij. Een nadeel van deze opzet is, dat vrijwel nooit alle ploegen evenveel wedstrijden gespeeld zullen hebben.

  De vijf wedstrijden die zijn gespeeld in de eerste competitieronde leverden alle een winnaar (en dus ook een verliezer) op. De meest opvallende uitslag was de 5 - 7 die bij Zaandijk - Uitgeest op het scorebord kwam. Een van de betere ploegen van de vorige jaargang, WBSV, ging vrij royaal onderuit bij ST West-Frisia/Dindua (3 - 0). Verder won een nieuwkomer in de poule (KFC 2) thuis met 1 - 0 van een oude bekende (RKEDO) en eindigde de strijd tussen de nieuwkomers VIOS-W en SDZ in Warmenhuizen in een 2 - 4 zege voor de ploeg uit Amsterdam. 

  Always Forward VR1 - VV Bergen VR1 4 - 2 (3 - 2). 1, Meissen 1 - 0; 6, Feld 2 - 0; 8, Boes 3 - 0; 13, 3 - 1; 39, 3 - 2; 90+2, Boes 4 - 2.

  Alw. Forward VR1: Ellen Vissie, Emma Buining, Melissa Verschoor, Suzanne Deckers, Lisa Luiken, Sophie van Dulmen, Amber Meissen, Laïs Boes, Sofia Feld (40, Fiora Tijssen), Inci de Hoog en Mila van Noord (74, Diane la Housse).

   

  Always Forward (zat) - SVW ’27   4 - 2 

  Forward (zat) 1 (AFZA1) heeft in de openingsronde van de competitie tegen SVW ’27 behoorlijk hard moeten werken om de overwinning in de wacht te slepen. Hoewel Forward verreweg het meeste balbezit had en de wedstrijd zich grotendeels op de speelhelft van de bezoekers afspeelde, bleef de ploeg uit Heerhugowaard, die binnen de eigen club beschouwd wordt als “Jong SVW” en veel spelers herbergt die in het vorige seizoen nog in de JO19 speelden, lang in de wedstrijd. Pas in de 80eminuut scoorde Forward zijn vierde doelpunt, waarmee de marge op twee treffers werd gebracht en de zege wel was veiliggesteld.

  In vergelijking met het team dat vorige week in de wedstrijd tegen EVC aan de aftrap stond, was de formatie op enkele plaatsen gewijzigd. De technische staf kon niet beschikken over Jordi, die een (altijd vervelende) ribblessure had opgelopen. Zijn plaats op de rechtervleugel in de verdediging werd nu ingenomen door Thomas. Op het middenveld begon Patrick in plaats van Timothy en de van een blessure herstelde Leon kwam in het veld voor Milco.

  Nadat een zéér speciale pupil-van-de-week zijn schutterskwaliteiten had getoond, begon Forward de wedstrijd direct met een offensief, maar de bezoekers maakten met een uitbraak na een Forward-corner en een door Melvin knap onschadelijk gemaakte uitval over rechts, duidelijk dat de thuisploeg in verdedigend opzicht alert moest blijven. 

  Ivo zag in de vierde minuut de bal uit zijn verrassende afstandsschot rakelings over de lat van het SVW-doel zeilen en de doelman van de bezoekers pareerde even later een inzet van Jelle, na een 1-2-combinatie met Stefan. Stefan zelf ontving een voorzet van Thomas, waarna hij uit de draai naast schoot.

  In de 12eminuut ontstond de eerste echt gevaarlijke situatie bij het Forward-doel uit een voorzet van rechts. De schutter van dienst had een fraaie bicycle-kick in gedachte, maar de uitvoering liet wat te wensen over. Even later moest Aron wel in actie komen bij een schot van een SVW-aanvaller, waarmee hij een dribbel door het centrum besloot.

  Mark en Stefan probeerden het met afstandsschoten waarbij de SVW-keeper in het ene en een onjuiste richting van de bal in het andere geval succes verhinderden, en Melvin leverde, na op links fraai gelanceerd te zijn door Ivo, vanaf de vleugel een schot af dat achter het doel terechtkwam. Leon kopte over uit een corner van Thomas en even later pikte hij de bal, nadat de SVW-keeper een afstandsschot van Patrick had gepareerd, op links op waarna hij zijn actie liet volgen door een krullend schot dat tegen de verre paal belandde.

  In de 27eminuut kon SVW uitbreken en ontstond er 3-tegen-2-situatie. Aron kon in eerste instantie nog redding brengen, maar de SVW-aanval werd voortgezet en uit het 16-m schot waarmee die werd afgerond, vloog de bal nauwkeurig naar de bovenhoek van het Forward-doel (0 - 1).

  Enkele minuten later was Mark dichtbij de gelijkmaker met een kopbal uit een corner. Een op de doellijn staande verdediger kon de bal helaas nog wegwerken. Na een dubbele overtreding op de rand van het strafschopgebied van SVW (Thomas en Patrick werden tegelijkertijd gevloerd) mocht Leon aanleggen en hij produceerde een verbeterde versie van het schot waarmee hij eerder de paal had geraakt (1 - 1). Leon kreeg vervolgens nog twee goede kansen om Forward aan een voorsprong te helpen, maar bij een teruggelegde bal van Stefan was zijn schot niet giftig genoeg en de SVW-doelman wist hem even later te stuiten toen Leon uit een pass door het centrum kon doorbreken.

  SVW was vlak voor de rust nog eens gevaarlijk toen een aanvaller met een hakbal richting doellijn gestuurd werd, maar zijn trekbal kon door de Forward-verdediging worden weggewerkt. De laatste mogelijkheid van de eerste helft betrof een vrije trap van Melvin bij de punt van het SVW-strafschopgebied. Zijn schot was niet grandioos, maar hij deed vervolgens heel nuttig werk bij het terugveroveren van de bal.

  In de beginfase van de tweede helft kwamen de eerste gevaarlijke momenten op naam van de bezoekers. Uit een corner belandde de bal via de borst van eenSVW-aanvaller en het lichaam van Jelle in handen van Aron en een schot van een Heerhugowaardse aanvaller vanaf de16-m-lijn kreeg dezelfde eindbestemming.

  Even nadat Hans in het veld was gekomen voor Mark kwam Forward in de 58eminuut (eindelijk) op voorsprong: Leon nam van rechts een corner waaruit Ricardo, met zijn laatste opvallende actie, de bal met het hoofd in de linkerhoek plaatste (2 - 1). Even later mocht Ricardo plaatsmaken voor Milco. Zijn eerste bijdrage leverde Milco bij een combinatie met Thomas over rechts. De SVW-doelman pakte en loste het hieruit voortkomende schot, waarna Leon de bal langs de verkeerde kant van de paal schoot. 

  In de 68eminuut leek een Forward-aanval, opgezet door Hans en Patrick, te worden afgeslagen, maar toen de bal in de voortzetting voor de voeten van Milco kwam, joeg die hem van ongeveer de rand van het strafschopgebied hard tegen de touwen (3 - 1).

  Nadat hij een pass in een SVW-aanval had onderschept zette Jelle op links Leon aan het werk. De doorbraak van Leon leek naar de vierde treffer te leiden, maar zijn laatste aanraking van de bal voor de afronding was net iets te hard waardoor de SVW-doelman nog kon ingrijpen. 

  Miguel kwam bij Forwards laatste wissel in het veld voor Thomas. Bijna kon hij met een fraaie omhaal de tweede treffer van de bezoekers, die tot stand kwam uit een aanval over rechts met een boogbal over Aron, voorkomen, maar de bal kwam iets te hoog in het doel voor Miguel om hem nog te kunnen wegwerken (3 - 2).

  Jan-Jaap verliet even zijn controlerende positie in een poging uit een aanval door het centrum de vierde treffer voor Forward te scoren, maar de SVW-doelman was eerder bij de bal. Een mum van tijd later was Jan-Jaap al weer terug om de bal bij een vrije trap van de bezoekers uit zijn eigen strafschopgebied weg te koppen.

  Een actie van Patrick op links werd gevolgd door een pass op Leon, die een kopie afleverde van Milco’s doeltreffende schot eerder in de wedstrijd (4 - 2). De marge van twee treffers gaf het gevoel dat de zege binnen was, maar SVW wenste zich nog niet bij de nederlaag neer leggen. Een fraaie actie van Jelle, waarmee hij een bijna doorbrekende SVW-spits van de bal afliep, en een redding van Aron op een schuiver van een helemaal doorgebroken SVW’er waren nodig om de voorsprong ongeschonden te laten. Even later had Stefan pech toen hij uit een corner van Leon, geforceerd door Miguel, de bal tegen de paal schoot.

  Een niet al te ernstig ogende overtreding van Hans was, vlak voor het einde van de wedstrijd, voor de scheidsrechter tot veler verbazing/verbijstering voldoende reden om hem de eerste rode kaart in zijn langjarige loopbaan te tonen; een kaart bijna even uniek als de, veel wrangere, reden waarom stadgenoot Hollandia zijn voor die avond geplande competitiewedstrijd tegen Alphense Boys zag worden afgelast. 

  In de eerste competitieronde in de vierde klasse A werd de grootste overwinning, niet geheel onverwachts, behaald door de naar het zaterdagvoetbal getransfereerde ploeg van De Foresters. De Heiloërs wonnen met 2 - 8 bij De Wherevogels. Opperdoes deed nauwelijks onder voor De Foresters met een 7 - 1 thuiszege tegen DINDUA. Ook de nieuwe zaterdagploeg van SDOB kende met een 0 - 4 winst bij de fusieclub Schagen United een prima seizoensopening en St Adelbert zegevierde in de ontmoeting tussen de andere twee zondagclubs die naar het zaterdagvoetbal overgingen. Bij DTS werd het 1 - 4 voor de ploeg uit Egmond Binnen. AFC ’34 bleef aan de goede kant van de score in de derby bij Alcmaria Victrix (2 - 3) en het enige gelijkspel van de dag kwam op het scorebord bij Sporting Krommenie - Wieringermeer (2 - 2).

  Always Forward (zat) - SVW ’27  4 - 2 (1 - 1). 27, 0 - 1; 37, Machielse 1 - 1; 58, Pengel 2 - 1; 68, Leijen 3 - 1; 77, 3 - 2; 80, Machielse 4 - 1.

  Alw. Forward (zat) 1:Aron van Loon, Thomas Beck (74, Miguel Piqué), Jelle Huitema, Ivo Rottiné, Melvin Swier, Mark de Wit (55, Hans van der Woude), Patrick van Dijk, Jan-Jaap Schaper, Leon Machielse, Stefan Schipper, Ricardo Pengel (60, Milco Leijen).

   

  Always Forward - Kwiek ’78   3 - 1

  Het resultaat van de openingswedstrijd van de competitie 2019/2020, een 3 - 1 zege thuis tegen Kwiek ’78, houdt voor Forward een verbetering in, zowel ten opzichte van de eerste wedstrijd van het vorige seizoen (een 2 - 1 nederlaag bij Sint George), als ten opzichte van dezelfde wedstrijd, die in maart van dit jaar werd afgewerkt, waarin Forward een 3 - 1 voorsprong in het laatste kwartier verspeelde. Net als in de bekerwedstrijd van vorige week tegen tegen Westfriezen bleef het lang 0 - 0 en vielen de treffers in een kort tijdsbestek.

  In de beginopstelling van de wedstrijd viel een tweetal personele wijzigingen te noteren in vergelijking met de ploeg die vorige week tegen Westfriezen aan de klus begon. Anfernee nam de positie van Cemil op de linkerflank van de verdediging in, terwijl Cemil zelf naar het middenveld schoof, en Caio startte in plaats van Clyde. Cemil en Tom waren de enige spelers in de beginopstelling die ook in maart tegen Kwiek aan de aftrap stonden!

  De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan dhr Bruijns, langjarig supporter van Forward en grootvader van de A-selectiespelers Remco en Patrick, die in de nacht voor de wedstrijd was overleden.

  In de openingsfase van de wedstrijd had Forward een veldoverwicht, zonder dat daar veel gevaarlijke momenten uit voortkwamen. In de vijfde minuut werd de in geheel eigen stijl keepende doelman Smal van de bezoekers voor de eerste maal op de proef gesteld met een vleugelschot van Caio, dat hij tot corner verwerkte, waarna hij de bal uit de corner in twee instanties vastgreep. Enkele minuten later hield de Kwiek-keeper een schot schot van Quinten, in stelling gebracht door een combinatie met Delaney en Barry, stompend uit zijn doel.

  In de fase tussen de 18een 25eminuut kwamen de bezoekers die, ongetwijfeld onder invloed van hun nieuwe trainer/coach Stacey Majoor, meer dan in voorgaande seizoenen een verzorgd veldspel op de mat legden, tot enkele gevaarlijke aanvallen, waarin hun behendige speler Ohanian een belangrijk aandeel had. Eerst leverde hij een voorzet af bij een collega-spits, die de bal niet onder controle kreeg, waardoor Luuk kon ingrijpen. Bij twee volgende acties was het Ferris die de bal wegwerkte waarna de voortzetting van de Kwiek-aanval op niets uitliep.

  Een doelpunt van Forward, een binnentikker uit een trekbal van rechts na een fraaie diagonale pass van Anfernee, werd geannuleerd wegens buitenspel. De bezoekers antwoordden met een aanval over links, die besloten werd met een schot dat voorlangs Luuks doel vloog. In de tegenaanval van Forward knalde doelman Smal zowel de bal als zichzelf tegen een inlopende medespeler, die als gevolg daarvan een oplapbeurt behoefde. De daaropvolgende corner nam hij weer in twee instanties in zijn handen.

  Na een halfuur spelen bereikte Tom met een prachtige pass Caio die de bal in eerste instantie knap aannam, maar de tweede aanraking was helaas iets te hard, waardoor de kans verloren ging. Uit een vrije trap voor Kwiek werd de bal even later hoog voor het Forward-doel langs gekruld. Een schot van Barry, volgend op een vrije trap van Caio, werd een prooi voor doelman Smal, weer in twee instanties.

  In de 37eminuut kregen de bezoekers een vrije trap op rechts. Uit de voorzet volgde een hard schot dat Luuk fraai tot corner verwerkte. Even later vond Tom met een verre breedtepass Quinten op rechts. De voorzet van Quinten werd door Tom bij de tweede paal hoog opspringend binnengekopt, maar ook deze treffer werd wegens buitenspel afgekeurd, hetgeen de nodige twijfels opriep omtrent de juistheid van deze beslissing.

  De volgende mogelijkheid was weer voor de bezoekers, maar uit de vrije trap vanaf een kleine 25 m van het Forward doel belandde de bal tegen een raam van de kantine. De laatste kans voor de rust was voor de thuisploeg. Caio kon uit een corner tot tweemaal toe een doelpoging wagen; de tweede vloog via een Kwiek-lichaam over het doel.

  In de beginfase van de tweede helft schoot Barry van links uit een pass van Tom over en zag Caio zijn voorzet, na een fraaie pass van Delaney, onderschept worden door doelman Smal.

  Een uitbraak van Kwiek werd onschadelijk gemaakt door Ferris, die daarna aan een solo door het centrum begon, waarbij hij heel ver kwam. Pas door een kluts via de laatste tegenstander op weg naar het Kwiek-doel spatte de bal te ver van Ferris weg. Hierna werd het spel enige tijd gekenmerkt door veel fysieke strijd met soms bijna worstelachtige acties en viel doelman Smal weer op met een ingreep waarbij hij de bal via een medespeler over de achterlijn deed belanden.

  In de 56eminuut kwam Lucas in het veld voor Caio. Hij werd op links direct door Tom aan het werk gezet, maar de Kwiek-defensie kon de voorzet wegwerken. Forward hield de druk vast totdat doelman Smal zich over een verre voorzet van Patrick ontfermde. Een volgende langdurige aanval van de thuisclub liep enkele minuten later uit op een corner die door de Kwiek-defensie werd weggewerkt.

  Mike kwam in het veld voor Anfernee en nam de plaats in van Cemil die een linie naar achteren opschoof. Dat weerhield Cemil er niet van om even later een voorzet af te leveren bij Tom, wiens schot recht op doelman Smal was gericht. De Kwiek-doelman verwerkte daarna ook een vrije trap van rechts en hieruit volgde een counter van de bezoekers die eindigde met een schot voorlangs.

  In de 70eminuut leek de strijd een voor Forward beroerde wending te krijgen toen Barry voor de tweede maal een gele kaart kreeg voorgehouden en voortijdig de kleedkamer moest opzoeken. Nog voor Barry de kraan van de douche had opengedraaid nam zijn team echter de leiding. Patrick bereikte met een verre pass Mauro die een corner forceerde en hieruit schoot Lucas zijn ploeg op voorsprong (1 - 0).

  Kwiek wenste zich met zijn numerieke meerderheid uiteraard niet bij een nederlaag neer te leggen en zeven minuten later trok de ploeg de stand weer gelijk: uit een voorzet van rechts schoot een spits de bal met een volley tegen het net (1 - 1). Vanaf de aftrap ging Forward op links aan de haal en Cemil kon met een voorzet Lucas in de gelegenheid stellen zijn tweede doelpunt te laten aantekenen (2 - 1). Goos kwam in het veld voor Quinten en zijn eerste actie, volgend op een prachte snelle pass uit het centrum, was een scherpe voorzet van rechts waaruit Tom binnenschoot (3 - 1).

  Na deze domper had Kwiek niet meer de kracht voor een slotoffensief, hoewel Ohanian de bal vlak voor het einde nog wel een keer met een krullend schot over de kruising van Luuks doel deed gaan. Tussen de derde Forward-treffer en dit moment in kwamen echter alle gevaarlijke momenten, waaronder een poging van Mike om de ver voor zijn doel staande Kwiek-doelman met een afstandsschot te verrassen, op naam van de thuisclub, maar gescoord werd er niet meer.

  Bij de uitslagen van de eerste speelronde in de vierde klasse C was de royale thuisnederlaag van HSV Sport tegen promovendus Sporting Andijk (1 - 4) de meest verrassende. De Valken (5 - 2 thuis tegen Woudia) en St George (0 - 6 bij Berkhout) scoorden in de openingswedstrijd vaker dan zij in het hele voorgaande seizoen in één wedstrijd hadden gedaan, afgezien van de wedstrijden tegen kop-van-jut WMC. De thuiszege van Strandvogels tegen promovendus DWB (4 - 1) valt in de categorie “Volgens Verwachting” en het gelijke spel van RKEDO bij Oosthuizen zal evenmin veel verbazing gewekt hebben.

  Always Forward - Kwiek ’78 3 - 1 (0 - 0). 72, Vaerewijck1 - 0; 79, 1 - 1; 80, Vaerewijck 2 - 1; 82, De Weerd 3 - 1.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Mauro Robles Bello, Ferris Inyamah, Delaney van Schagen, Anfernee Blanker  (63, Mike Apostol), Patrick Bruijns, Cemil Zaal, Barry Rageh, Quinten Gorissen (81, Goos Barentsen), Tom de Weerd en Caio Chioccarelli (56, Lucas Vaerewijck).     

  Forward 2

  Net als Forward 1 begon Forward 2 de competitie tegen een ploeg die in het vorige seizoen op een lagere plaats op de ranglijst was geëindigd, maar waartegen de onderlinge confrontaties teleurstellende resultaten hadden opgeleverd (in het geval van Forward 2 zelfs twee nederlagen).

  Eveneens net als Forward 1 wist Forward 2 de opponent deze keer wel te verslaan, waardoor de opening van de competitie heel wat beter is dan die van het vorige seizoen waarin Forward met drie nederlagen begon.

rfwbs-slide