• Wedstrijdverslagen AFZO 1 en 2, AFZA 1 en VR1

  28 okt 2019
 • Always Forward - DWB  3 - 2

  Forward heeft zijn 100% score in de thuiswedstrijd tegen DWB weten te handhaven. Net als in de voorgaande wedstrijden bood de tegenstander taai weerwerk, maar trok Forward aan het langste eind.   

  Forward begon aan de wedstrijd met dezelfde elf spelers die ook vorige zondag in de uitwedstrijd tegen Woudia aan de aftrap stonden. Deze formatie bleef helaas niet lang gehandhaafd, want al in de openingsfase kwam Lucas ongelukkig in botsing met teamgenoot Tom en de blessure die hij daarbij opliep, dwong hem om zich na een kwartier spelen te laten vervangen. Anfernee kwam voor hem in het veld. 

  In de eerste minuten van de wedstrijd was de bal vooral op de speelhelft van Forward te vinden, maar vanaf de derde minuut nam Forward het initiatief en deed de eerste gevaarlijke situatie zich voor bij het doel van de bezoekers toen Tom kon doorbreken. Door een zetje in zijn rug speelde hij de bal iets te ver voor zich uit en kon de keeper van DWB ingrijpen. Even later werd een gekraakt schot van Mike, na een combinatie met Tom, eveneens een prooi voor de Weerese doelman. Uit een corner van Cemil kopte Quinten voorlangs en een vrije trap van dezelfde Cemil stuitte af tegen het DWB-muurtje. Voorzetten van Quinten, na een mooie combinatie met Tom, en van Mauro, na een rush over rechts, werden door de defensie van de bezoekers weggewerkt. Een doelpunt hing in de lucht en kwam in de 13eminuut tot stand. Nadat Mike, na een Forward-aanval over links, tegen de paal van het DWB-doel had geschoten, zag Barry zijn inzet uit de rebound geblokt, maar bij de voortzetting van de aanval werd hij in vrije positie aangespeeld en werkte hij de bal met een stiftje over de DWB-doelman (1 - 0). 

  Kort na de openingsgoal werd het doel van Luuk voor de eerste maal onder vuur genomen; het schot zeilde er omheen. Even later leidde balverlies  in de Forward-defensie bij het uitverdedigen tot een dreunend schot dat via de onderkant van de lat in het net achter Luuk belandde (1 - 1).

  Er volgde een fase waarin aanhoudend veel energie in de strijd werd geworpen maar de beide ploegen wisten defensief overeind te blijven. Slechts enkele kansen en mogelijkheden deden zich voor. Uit een corner van Barry leverde Mike een volley af die in het volle doelgebied van DWB smoorde; aan de andere kant van het veld werd de bal uit een vrije trap voorbij de tweede paal naast gewerkt en ging een kopbal uit een voorzet van rechts aan Luuks doel voorbij. Luuk zelf maakte een corner onschadelijk door de bal weg te stompen. 

  Vlak voor de rust kwam Forward opnieuw op voorsprong. Een aanval over rechts werd besloten met een voorzet van Patrick, waaruit Mike met een kopbal zijn eerste competitiedoelpunt voor de thuisploeg produceerde. Patrick testte even later de DWB-doelman met een schot nadat de bal uit een corner van Cemil via via voor zijn voeten was beland. De eerste helft eindigde met een schot-uit-de-draai van Tom, dat over het DWB-doel krulde.

  In de tweede helft was het weer Forward, dat het eerste gevaarlijke moment creëerde bij het vijandelijke doel. Een voorzet van Tom werd door een verdediger van de bezoekers niet goed verwerkt waarna de bal tussen hem en Quinten bleef “hangen”, maar uiteindelijk kon de DWB-verdediging opruiming houden.

  Vervolgens deden zich enkele gevaarlijke momenten voor bij het Forward-doel. Een kansrijke uitbraak van de bezoekers liep op niets uit wegens een onnauwkeurige laatste pass en even later ontstond er een 1-tegen-1-situatie waaruit Remco als winnaar tevoorschijn kwam. Bij een voorzet van rechts leken in de 57eminuut twee spelers van de bezoekers in scoringspositie te komen, maar snel en goed ingrijpen van Mauro voorkwam dat.

  Hierna nam Forward weer een poos het initiatief. Tom forceerde enkele corners. De eerste liep uit op een voorzet van Patrick die onschadelijk werd gemaakt door de DWB-keeper. Bij de tweede schoot Barry de bal uit de rebound naast. Een voorzet van Mauro ging hoog voorbij het DWB-doel, maar Barry hield de bal bijzonder fraai binnen de lijnen, waarna Mike het doel net miste. 

  Een foutieve pass in de opbouw bij Forward bracht de bezoekers in balbezit, maar door onnauwkeurige uitvoering van de aanvalsmogelijkheid kwam het niet tot een doeltreffende uitbuiting van de situatie. 

  Ferris was inmiddels in het veld gekomen voor Remco en zijn eerste nuttige werk was belangrijk: hij haalde de bal van de doellijn nadat die uit een voorzet uit een DWB-aanval over links was ingeschoten. De doelman van de bezoekers had even daarvoor een uit de draai geschoten inzet van Tom gestopt en bleef kort daarna de situatie meester bij een kopbal van Ferris uit een corner. In de 77eminuut verkeek hij zich echter op een voorzet van Quinten, maar zijn verdediging kwam hem te hulp, waardoor een treffer uitbleef. Mike maakte in de 80eminuut plaats voor Tibbe. 

  DWB ging op jacht naar de gelijkmaker en Forward kwam enige tijd moeilijk onder de druk uit. Ferris werkte een gevaarlijke voorzet van links weg met het hoofd. De gelijkmaker kwam even later alsnog: bij een corner voor de bezoekers raakte een DWB-speler de bal, nadat hij een Forward-verdediger in de rug had geduwd, niet goed, maar de bal kwam buiten het strafschopgebied terecht bij een ploeggenoot die fraai binnenschoot (2 - 2).

  Daarmee leek de zege aan Forward te ontglippen, maar drie minuten later had de thuisploeg de voorsprong alweer hersteld. Patrick veroverde de bal op de speelhelft van DWB en stelde Tom in staat op rechts richting doel te gaan en de DWB-keeper te passeren (3 - 2).

  In de laatste minuten probeerden de bezoekers uiteraard nogmaals een gelijkmaker te forceren, maar Delaney en Ferris kopten de bal bij enkele voorzetten weg en in de blessuretijd maakte Patrick een vrije trap voor de bezoekers onschadelijk. Aan de andere kant moest de defensie van de bezoekers bij uitvallen van Forward attent zijn om Barry het scoren te beletten.

  Van de vier ploegen die na de inhaalspeelronde van vorige week zes verliespunten hadden, is er slechts één, HSV Sport, op dat aantal blijven staan. Onze stadgenoten wonnen thuis, na de eerste twee wedstrijden daar te hebben verloren, opvallend ruim (4 - 0) van De Valken, dat met DWB tot  de afvallers behoort. De laatste, Kwiek ’78, verloor de uitwedstrijd tegen RKEDO met 3 - 2. Het gevolg hiervan is, dat na de vijfde speelronde nog maar drie teams een score van meer dan 50% hebben. De kloof tussen Forward, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, en de vier gedeelde nummers vier op de ranglijst, De Valken, Sporting Andijk, RKEDO en Woudia, bedraagt nu vijf punten en dat kunnen er acht worden (als Forward de inhaalwedstrijd tegen Berkhout wint).

  Koploper Strandvogels behaalde de grootste overwinning van de dag. Zoals diverse andere ploegen dat eerder in de lopende competitie deden, leverden de Onderdijkers hun prestatie thuis tegen Berkhout, dat met een 7 - 1 nederlaag huiswaarts moest keren.

   

  Always Forward - DWB 3 - 2 (2 - 1). 13, Rageh 1 - 0;16, 1 - 1;42, Apostol 2 - 1; 81, 2 - 2; 84, De Weerd3- 2.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Mauro Robles Bello, Delaney van Schagen, Remco Bruijns (65, Ferris Inyamah), Cemil Zaal, Patrick Bruijns, Mike Apostol (Tibbe de Bruin), Barry Rageh, Quinten Gorissen, Lucas Vaerewijck (16, Anfernee Blanker) en Tom de Weerd.     

  Forward 2

  Voorafgaand aan de wedstrijd van Forward 1 tegen DWB, speelde Forward 2 tegen Den Helder 2. De wedstrijd eindigde in een 2 - 0 overwinning voor de thuisploeg, die daardoor de tegenstander van de dag op de ranglijst achterhaalde en aansluiting bij de omvangrijke middenmoot bewerkstelligde.

   

  Always Forward (zat) - De Wherevogels  7 - 0

  Forward (zat) (AFZA1) heeft na de enigszins teleurstellende remise tegen Opperdoes de draad der overwinningen weer opgepakt en deed dat op ondubbelzinnige wijze. Het bezoekende De Wherevogels werd op een zevenklapper getrakteerd. De Purmerenders waren in het algemeen individueel behoorlijk vaardig, maar het ploegverband schoot tekort om Forward een zware klus te bezorgen.

  Forward begon aan de wedstrijd met een op enkele plaatsen gewijzigde formatie in vergelijking met het team dat vorige week in Opperdoes aan de aftrap stond. Pieter en Timothy vervingen per saldo Ivo en Stefan, hetgeen enkele verschuivingen in de posities van andere spelers met zich meebracht. Pieter nam plaats op de rechtervleugel van de verdediging en Jordi schoof naar het centrum. Jan-Jaap speelde aanvallender en Jelle en Timothy wisselden elkaar af in het centrum van de verdediging en op het middenveld.

   

  Forward kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de derde minuut mocht Leon een strafschop nemen nadat hij zelf, na een combinatie met Patrick en Jan-Jaap, op zijn weg naar het Wherevogels-doel binnen het strafschopgebied ten val was gebracht. Hij scoot de bal onhoudbaar tegen het net (1 - 0). Twee minuten later kreeg Leon een riante kans aangeboden door Ricardo, maar zijn inzet was iets te zacht en doelman v.d. Berg van de bezoekers kon de inzet stoppen. Vier minuten daarna werd de voorsprong wel verdubbeld. Na een langdurige aanval van Forward haalde Jelle op de rand van het strafschopgebied de trekker over en de bal werd onderweg naar het doel enigszins van richting veranderd waardoor doelman v.d. Berg op slag kansloos werd (2 - 0).

  Al in de volgende minuut bracht Ricardo opnieuw een medespeler in scoringspositie, maar deze keer was het Jan-Jaap, met een iets te hoog gerichte kopbal, die de kans liet liggen. Keeper v.d. Berg stond even later met een redding met de voet op een inzet van Leon, bediend door Wilco, een derde Forward-treffer in de weg.

  Pas daarna kwam de ploeg uit Purmerend voor de eerste keer bij het Forward-doel. Een aanval over rechts, gevolgd door een voorzet, leidde tot een gekraakt schot dat niet meer dan een corner opleverde.

  In de volgende fase van de wedstrijd controleerde Forward het spel, zonder fanatiek jacht te maken op meer treffers, en gebeurde er weinig noemenswaardigs. In de 22eminuut deed zich weer een gevaarlijk moment voor bij het doel van De Wherevogels, toen keeper v.d. Berg een voorzet onderschepte en weer loste. Na wat worstelwerk waarbij Patrick namens Forward betrokken was, kon de bal worden weggewerkt. Acht minuten daarna bereikte Pieter op rechts Leon. De actie van Leon werd besloten met een pass naar Jan-Jaap die vervolgens met een trekbal Timothy een vrijwel niet te missen kans kon bieden (3 - 0). Even later was Timothy in zijn eigen defensie paraat om een gevaarlijke voorzet te onderscheppen, waarna de volgende voorzet van een Wherevogels-spits hoog over alles en iedereen heenging. Vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter kreeg Aron de gelegenheid zijn eerste redding te verrichten - op een hoog afstandsschot.

   

  Na de rust kwam Stefan in het veld voor Jan-Jaap, die vlak voor de pauze nog licht aangeslagen raakte. Het spel was in veel opzichten een kopie van dat van de eerste helft, al kwamen de gasten wat vaker op de speelhelft van de thuisploeg. Al snel leverde een mooie combinatie Ricardo-Wilco-Stefan-Wilco een schot op dat een prooi werd voor doelman v.d. Berg. Een schotpoging van Leon op rechts werd acht minuten later gekraakt waardoor slechts een corner resteerde, hetzelfde resultaat overigens als dat van een langdurige aanval van de bezoekers even daarvoor. Direct daarna viel Forward aan over links en voor de derde maal moest Ricardo ervaren dat een kansrijke voorzet van hem geen treffer opleverde: deze keer werkte Stefan de bal langs de verkeerde kant van de eerste paal.

  Goed verdedigend werk van Timothy haalde ten koste van een corner het directe gevaar uit een Wherevogels-aanval, waarna de bal uit de hoekschop vanaf de rand van het strafschopgebied ongeveer richting cornervlag werd geretourneerd.

  Na een uur spelen werd Leon aangespeeld op rechts en hoewel hij in een scherpe hoek voor het Wherevogels-doel verzeild raakte, wist met een hard schot de bal onhoudbaar hoog tegen het net te jagen (4 - 0). Enkele minuten daarna probeerde Melvin van links Stefan in scoringspositie te brengen. Helaas moest Stefan zijn kopbal half uit balans afvuren, waardoor die het doel miste. Aan de andere kant van het veld ging een kans voor de bezoekers verloren wegens buitenspel.

  Patrick en Jelle maakten plaats voor Hans en Toufik, die onmiddellijk van dichtbij konden toezien hoe bij de beste Wherevogels-aanval tot dan toe een schot uit de draai om het Forward-doel heen krulde. Uit de volgende aanval van Forward brak Leon door op rechts, maar deze keer vloog zijn uit scherpe hoek geschoten inzet voor het doel langs.

  Een nieuwe gevaarlijke Wherevogels-aanval liep op niets uit wegens een onnauwkeurige laatste pass. Stefan bereikte uit een fraaie diepe pass van Jordi koppend Ricardo, wiens schot door doelman v.d. Berg tot corner werd verwerkt. Leon belastte zich hiermee. In eerste instantie werd de voorgezette bal weggewerkt en door Stefan vervolgens ingeschoten. Via een kets en een pass van Ricardo kwam de bal weer terecht bij Leon, die vanaf de doellijn met een boogje over de Wherevogels-doelman heen Timothy in staat stelde met een kopballetje zijn tweede en Forwards vijfde treffer te laten aantekenen.

  Jordi kon even later een gevaarlijkogen aanval van de bezoekers onderbreken, waarna een Wherevogels-spits uit de rebound de bal hoog over Arons doel liet verdwijnen.

  Met een onwaarschijnlijke acceleratie in een actie op links kwam Toufik heel ver, maar de eindpass strandde in een druk bezet gebied. Even later bereikte hij met een verre pass Leon, die bij de doellijn een inglijdende tegenstander passeerde en de bal vervolgens bezorgde bij Stefan, die van dichtbij met een daverende knal bewees dat het net van uitstekende kwaliteit is (6 - 0).

  De Wherevogels creëerde nogmaals een goede kans en deze ging verloren omdat de vrijstaande spits de bal niet goed aannam. Twee pogingen om Stefan in stelling te brengen mislukten daarna omdat doelman v.d. Berg bij de eerste daarvan de bal kon onderscheppen en Pieters voorzet bij de tweede net te hoog was voor de Forward-spits.

  De scheidsrechter oogstte weinig waardering van de bezoekers toen hij hun treffer in de 84eminuut afkeurde wegens buitenspel en Aron pakte een schot dat na twee breedtepassjes uit een vrije trap van 25 m op hem werd afgevuurd. Daarmee was de nul voor de bezoekers bezegeld.

  Forward voegde nog wel een doelpunt aan het voorgaande halve dozijn toe. Nadat Ricardo, op links gelanceerd, zijn poging om Leon een kans te bieden had zien mislukken en hij zelf uit een voorzet van Pieter had naast gekopt, veroverde Wilco de bal diep op de helft van Wherevogels en na een actie passte hij naar links op Stefan, die op zijn beurt de zevende Forward-treffer binnenschoot. 

   

   

  De meest verrassende, en voor de concurrenten van De Foresters uiterst prettige, uitslag van de dag in de vierde klasse A was de 3 - 1 nederlaag van de Heilooërs in de uitwedstrijd tegen DTS. De ploeg uit Oudkarspel kwam door de zege op negen punten en staat daarmee op de zesde plaats van de ranglijst. Gezien het programma dat DTS achter de rug heeft - al gespeeld tegen alle vier de hoogst geplaatste ploegen - en het doelsaldo dat vooral met de 14 - 2 monsteroverwinning tegen De Wherevogels werd opgebouwd, zou de ploeg, als alle topteams hun wedstrijden tegen elkaar hebben gespeeld, zich wel eens tussen de koplopers genesteld blijken te hebben. De koppositie van de ranglijst is na de zesde speelronde in handen van St Adelbert, dat weer een overtuigende zege boekte (1 - 5 tegen SVW ’27) en nu hetzelfde doelsaldo heeft als Forward (+17), maar één doelpunt meer heeft gescoord.

  Onderin behaalde DINDUA voor het eerst punten met een 3 - 4 uitoverwinning tegen Sporting Krommenie, dat de rode lantaarn van de Enkhuizers overnam.

  SDOB is na de 2 - 4 uitzege tegen Alcmaria Victrix nog de enige ploeg met een 100% score. Een mooie uitdaging voor Forward om daaraan in de wedstrijd van komende zaterdag in Broek in Waterland een einde te maken!

   

  Always Forward (zat) - De Wherevogels 7 - 0.  3, Machielse (strafschop) 1 - 0; 9, Huitema 2 - 0; 30, Chang 3 - 0; 60, Machielse 4 - 0; 72, Chang 5 - 0; 79, Schipper 6 - 0; 89, Schipper 7 - 0.

  Alw. Forward (zat) 1:Aron van Loon, Pieter de Smidt, Jordi Meester, Jelle Huitema (69, Toufik Abubakari), Melvin Swier, Patrick van Dijk (69, Hans van der Woude), Timothy Wai Chang, Milco Leijen, Leon Machielse, Jan-Jaap Schaper (46, Stefan Schipper) en Ricardo Pengel. 

   

  Always Forward VR1 - VIOS-W VR1   4 - 2

   

  Forward VR1 heeft zondag voor de vierde maal in vijf wedstrijden een overwinning behaald. Na de thuiswedstrijd tegen VIOS-W stonden de cijfers 4 - 2 op het scorebord. Het verschil met de ploeg uit Warmenhuizen, in het vorige seizoen ongeslagen kampioen geworden in de vierde klasse, was daarmee op het eerste gezicht onvoldoende tot uitdrukking gebracht. Van de andere kant: heel veel grote kansen op meer heeft Forward niet gehad. VIOS-W bleek te beschikken over een fysiek sterke defensie die zich niet gemakkelijk uiteen liet spelen.

   

  Bij Forward ontbraken Fiora, Suzanne en Inci. Hun vervanging bracht ook een wijziging in de veldbezetting met zich mee. Lisa schoof van de linkervleugel van de verdediging naar Fiora’s plaats in het centrum, waar ze zich, gegeven haar spel, ook uitstekend thuisvoelde. Net als Fiora vormde zij met de ook uitstekend spelende Melissa een sterk centraal verdedigingsduo. Lieke nam Lisa’s plek op links over. Diane en Mila begonnen op de posities van Inci en Suzanne.

   

  In de eerste fase na de aftrap speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van VIOS-W, maar het waren de bezoekers die voor het eerste dreigende moment bij het vijandelijke doel zorgden, toen een uitbraak door het centrum, gevolgd door een pass naar links, leidde tot een schot dat voorlangs Anieks doel vloog. In de elfde minuut was Forward voor de eerste maal gevaarlijk. Laïs speelde de bal breed naar Emma, die na een actie over rechts oprukte. Haar voorzet ging, net buiten bereik van Diane, aan het doel voorbij.

  Vier minuten later nam Forward de leiding. Van achteruit bouwden Lisa, Amber en Sofia aan een aanval. Sofia bediende Laïs met een steekbal, die Forwards topschutter in staat stelde de bal langs de VIOS-keepster in de verre hoek te schuiven (1 - 0). In de fase daarna verscheen Laïs nog tweemaal op rechts schuin voor het doel. Bij de eerste poging de score uit te bouwen verdween haar schot voorlangs het doel en bij de tweede poging was de hoek waaruit zij schoot wel erg scherp en bovendien raakte de bal onderweg naar het doel ook nog een tegenstander voordat hij tegen het zijnet kwam. Uit de corner kopte de steeds beter in vorm komende Amber, voorbij de tweede paal staande, de bal naast het doel.

  De kort hierna volgende aanval van VIOS leek te worden beëindigd door de uitlopende Aniek die de door haar van buiten het strafschopgebied weggetrapte bal bij een tegenstandster zag belanden. Die wilde de bal richting Forward-doel retourneren, maar had daar iets te veel tijd voor nodig en zij schoot ook niet hard genoeg, waardoor de bij haar doel teruggekeerde Aniek de bal kon opvangen.

  Halverwege de eerste helft kreeg Forward op links een vrije trap. Laïs liet de bal met haar rechtervoet naar het doel draaien, maar daar stond de VIOS-doelvrouw klaar om de bal betrekkelijk eenvoudig uit de lucht te plukken. Even later werd er weer eens een overtreding tegen Laïs gemaakt. Uit de vrije trap ontstond, via een combinatie tussen Amber en Mila, een grote kans voor Diane, die de bal langs de verkeerde kant van de paal werkte.

  In strijd met de lijn van het spel kwam VIOS binnen een paar minuten van een achterstand op voorsprong. De gelijkmaker kwam voort uit een fraaie actie van de gevaarlijkste VIOS-aanvalster, die op links goed doorzette en haar actie besloot met een pass op maat naar een oprukkende teamgenoot, die doorbrak en de bal langs Aniek en nog via Lieke tegen het net schoot (1 - 1). Even later vielen de bezoekers aan over rechts. Een pass naar het centrum werd door de Forward-verdediging onderschept, waarbij ongelukkig hands werd gemaakt. De neemster van dienst knalde de toegekende strafschop hard in de bovenhoek (1 - 2).

  Forward toog weer ten aanval. Na een combinatie met Laïs kon Lieke van links een voorzet geven aan Sofia, die haar afstandsschot gestopt zag worden door de VIOS-doelvrouw. Lieke kreeg even later zelf een schietkans, na een combinatie met Amber en Sophie. Ook haar inzet, een boogbal, werd een prooi voor de VIOS-keepster. Uit een volgende combinatie met Amber kon Lieke de bal voorzetten, maar de bal belandde achter het doel.

  Op slag van rust kwam, tot opluchting van de Forward-aanhang, de gelijkmaker. Emma kon op rechts vrij op het doel afgaan uit een fraaie dieptepass van Sophie en zij scoorde op vergelijkbare wijze als Laïs dat een haf uur eerder had gedaan (2 - 2).

   

  Na de rust maakte Forward zijn bedoelingen direct duidelijk. Mila rukte met een rush op over links, kwam na een combinatie opnieuw in balbezit en liet een venijnig schot los dat de VIOS-keepster slechts met de nodige moeite kon stoppen. Uit een Forward-aanval door het centrum schoot Laïs naast en de VIOS-doelvrouw onderschepte een voorzet van Mila, gegeven na een combinatie met Lisa. In de 53eminuut kwam Sofia in het centrum op de VIOS-helft in balbezit. Met één mooie actie ontdeed zij zich van twee tegenstandsters en vervolgens schoot zij de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek van het doel (3 - 2).

  Bij de volgende Forward-aanval werd Laïs in het VIOS-strafschopgebied ten val gebracht. Emma belastte zich weer met de strafschop en deze keer was de doelvrouw kansloos (4 - 2).

  Diane kreeg enkele minuten later de bal uit en dieptepass. Ze wist dicht bij de doellijn de VIOS-keepster te passeren, maar het vervolg van haar actie smoorde helaas in de VIOS-verdediging.

  Amoah kwam in het veld voor Lieke. Haar eerste actie bij de zijlijn was een fraaie, maar de combinatie met Mila die erop volgde liep vast in de Warmenhuizer defensie. Mila kwam in de 69eminuut, uit een steekbal van Sofia wel in kansrijke positie, maar zij stuitte op de VIOS-doelvrouw.

  Een verre inworp van Amoah werd door de VIOS-verdediging half weggewerkt. Sophie kreeg de bal voor haar voeten en dreunde die over het beoogde doel heen. Kort daarna onderschepte zij de bal diep op de VIOS-helft en brak door over rechts. Ook zij werd gestuit door de keepster van de bezoekers.

  Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Anne binnen de lijnen voor Sofia. Nadat een VIOS-aanval had geresulteerd in een over Anieks doel verdwijnend schot, bereikte Anna met een prachtige lange pass op rechts Mila, die op haar weg naar het doel nog net door de laatste verdedigster kon worden gestuit.

  VIOS kon in de slotfase nog eenmaal gevaarlijk worden met een kort genomen corner op links. Lisa kopte de voorzet weg en het verwerken van de rebound werd een niet al te lastige klus voor Aniek.

  Aan de overkant van het veld stuitte Laïs na een doorbraak weer op de VIOS-keepster en in samenwerking met Emma ontstond voor laatstgenoemde een kans, waaruit de Forward-verdedigster naast schoot. Met een omdraaiing van de rollen verliep de volgende aanval op dezelfde wijze..

   

   

  In de reeks van uitslagen van de wedstrijden die zondag in de derde klasse A zijn gespeeld, vielen geen grote verrassingen te noteren. De enige ploeg zonder verliespunten, ADO ‘20, won op dezelfde plek waar Forward dat vorige week deed, zij het met iets bescheidener cijfers (1 - 3 tegen de 1 - 6 van Forward). De twee ploegen met evenveel verliespunten als Forward, KFC 2  en VV Bergen wonnen allebei overtuigend een thuiswedstrijd tegen resp. SDZ (5 - 1) en RKEDO (7 - 2), dat daardoor in verliespunten achter raakte op dat drietal. 

  VIOS-W is in de staartgroep van de ranglijst beland, maar de ploeg uit Warmenhuizen heeft nu al drie van de vier hoogst geplaatste tegenstanders ontmoet en de nederlagen bleven beperkt, zodat men mag verwachten dat er een Warmenhuizer opmars te gebeuren staat.

   

   

  Always Forward VR1 - VIOS-W VR1 4 - 2 (2 - 2). 15, Boes 1 - 0; 26, (strafschop) 1 - 1; 29, 1 - 2; 45, Buining 2 - 2; 53, Feld 3 - 2; 55, Buining (strafschop) 4 - 2.

  Alw. Forward VR1: Aniek van ’t Hof, Emma Buining, Melissa Verschoor, Lisa Luiken, Lieke Ooijevaar (65, Amoah Tempo), Sophie van Dulmen, Amber Meissen, Laïs Boes, Sofia Feld (76, Anne Tol), Mila van Noord, Diane la Housse.

   

rfwbs-slide