• Wedstrijdverslagen AFZO 1, 2 en AFZA1

  5 nov 2019
 • Oosthuizen - Always Forward  1 - 6

  Forward heeft na de tweede uitwedstrijd en de vijfde wedstrijd in totaal nog steeds een 100% score. Zondag won de ploeg de altijd riskante wedstrijd op het kunstgras van Oosthuizen royaal met 1 - 6, waardoor tevens het doelsaldo een nuttige bijstelling onderging.

  In vergelijking met de ploeg die vorige week in de thuiswedstrijd tegen DWB aan de aftrap stond, was de startopstelling van Forward op enkele plaatsen gewijzigd. In de defensie speelde Anthony op de rechterflank in plaats van Mauro en nam Ferris vanaf de aftrap zijn positie in het centrum weer in, waardoor Remco op de bank begon. Anfernee bezette de linkerflank en Cemil schoof naar het middenveld ten koste van Mike. Forward nam na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter direct het initiatief. In de openingsfase gingen de aanvallen vooral over links, vanwaar Anfernee in de vierde minuut een voorzet kon afleveren die door de defensie van de thuisclub werd weggewerkt. Lucas probeerde tweemaal met een breedtepassje vanaf die vleugel een teamgenoot in schietpositie te brengen, maar beide pogingen mislukten helaas. Een doelpoging van Lucas, uit een fraaie pass van Delaney, werd gepareerd door de Oosthuizer doelman, waarna Tom de bal over het doel werkte.

  Oosthuizen liet zich in de beginfase bepaald niet onbetuigd. In de zevende minuut bracht een spits met een breedtepass een medespeler in stelling, maar diens schot verdween naast Luuks doel. Even later kreeg een Oosthuizen-spits een rebound-schietkans nadat een vrije trap van de thuisploeg door de Forward-defensie was weggewerkt. Het schot uit de draai ging vrij hoog over.

  Patrick onderschepte een pass diep op de speelhelft van de thuisclub, waarna de kluts voor hem onfortuinlijk uitpakte en de bal een prooi voor de Oosthuizer doelman werd.

  In de volgende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, toen een geheel vrijstaande spits in het centrum de bal kreeg aangespeeld en die in de uiterste hoek van het Forward-doel schoof (1 - 0).

  De aanname van Lucas bij een prachtige pass van Patrick was net niet voldoende, waardoor de bal, door de Oosthuizen-keeper afgeschermd, over de doellijn rolde. Oosthuizen zorgde met een aanval over rechts opnieuw voor gevaar bij het Forward-doel. Luuk sloeg de bal uit de voorzet in eerste instantie weg en kon vervolgens het schot uit de rebound stoppen.

  Zijn collega aan de overkant deed dat even later bij een kopbal van Tom uit een corner van rechts van Patrick. Uit een inworp van Anthony combineerden Tom en Lucas en het breedtepassje van laatstgenoemde bereikte deze keer wel een medespeler, Barry, die zijn schot over het Oosthuizer doel zag verdwijnen. Bij een tweede poging van Barry, als sluitstuk van een scrimmage die na een corner - het resultaat van een gekraakt schot van Tom uit weer een fraaie pass van Delaney -  voor het doel van Oosthuizen ontstond, ging de bal naast. Hetzelfde lot onderging een rebound van Cemil na een mooie aanval van de bezoekers, waarbij Tom, Anfernee, Anthony en Patrick betrokken waren.

  Wegens een geval van gevaarlijk spel kreeg Forward binnen het Oosthuizer strafschopgebied een indirecte vrije trap toegekend. Uit een tikje breed van Barry knalde Cemil de bal richting de vrijgelaten verre hoek (1 - 1).

  Nadat de keeper van de thuisclub een voorzet van Quinten knap had opgevangen en alweer een breedtepass van Lucas nog net was onderschept, was het de beurt aan Oosthuizen om gevaar te stichten. Uit een aanval lukte dat met een voorzet in niemandsland nog niet goed, maar even later kreeg een van de spitsen bij een van rechts naar links verplaatste aanval een goede schietkans waaruit hij de bal naast Luuks doel vuurde. Dat gebeurde enkele minuten later nogmaals aan het slot van een langdurige aanval van Oosthuizen met diverse schietkansen die ongebruikt bleven en een goede ingreep van Quinten, waarmee die aanval even werd onderbroken. Even daarvoor had Barry, ook uit een rebound, de bal langs de verkeerde kant van de paal zien verdwijnen.

  In de 35e minuut kon Lucas uitbreken na een vrije trap van de thuisclub, maar de voorzet van de Forward-spits werd weggewerkt. Een mooie aanval van Forward over links, waarbij Anthony tweemaal werd aangespeeld, besloot de vleugelverdediger met een schot dat iets te hoog gericht was.

  In de slotminuten van de eerste helft kopte Tom de bal voorlangs uit een vrije trap van Cemil en werd een schot-uit-de-draai van Lucas de afsluiting van een langdurige Forward-aanval, waarvan Lucas zelf aan de basis stond en een omhaal van Tom het fraaiste element vormde. Ook Lucas’ schot miste helaas het doel.

  Vlak voor de pauze kwam Forward op voorsprong. Het doelpunt ontstond weer uit een vrije trap. Tom mocht van ruim 20 m aanleggen en zijn lage knal suisde dicht langs de linkerpaal tegen het net (1 - 2).Het eerste opvallende moment in de tweede helft betrof een voorzet van rechts van Quinten. Een verdediger van de thuisclub werkte de bal in de handen van zijn eigen doelman en de scheidsrechter toonde de nodige coulance door hier geen opzettelijke terugspeelbal in te zien.

  In de 54e minuut kon Forward de voorsprong verdubbelen. Een corner van rechts veroorzaakte een scrimmage voor het Oosthuizer doel, dat ten koste van opnieuw een corner bij een inzet van Lucas aan doorboring ontsnapte. Uit die tweede corner werd de bal weggewerkt, waarna de rebound van Patrick in het doel belandde, hoewel de Oosthuizer keeper niet kansloos leek op het schot. Dat was hij even later, zonder schade, wel toen Patrick, na combinatie tussen Lucas en Anfernee, die vast leek te lopen maar de bal niet al te best werd weggewerkt, met een daverende knal de lat teisterde.

  Cemil, met een schot uit de tweede lijn, en Quinten, met een schot vanaf de middenlijn waarmee hij de vrij ver voor zijn doel staande keeper van de thuisclub probeerde te verrassen, zagen de bal bij hun doelpogingen nog naast het doel gaan, maar de schuiver van Tom uit een voorzet van Lucas ging er wel degelijk in (1 - 4).

  Ferris maakte plaats voor Remco, die bij enkele aanvalspogingen van de thuisclub direct aan het werk kon. Een kopbal uit een verre voorzet van rechts werd een prooi voor Luuk en de Forward-defensie zorgde in twee gevallen voor opruiming bij vrije trappen van Oosthuizen.

  Tibbe en Mike kwamen in het veld voor Anfernee en Lucas, waar zij nog tweemaal konden juichen voor een Forward-treffer. In de 74e minuut kon Quinten een voorzet van Cemil net niet bereiken, maar de enkele meters verder vertoevende Tom liep de bal tegen de touwen (1 - 5).

  Luuk moest vervolgens in actie komen bij een dieptepass en een vanaf de middenlijn direct op zijn doel afgevuurde vrije trap van de thuisploeg. Tom kreeg daarna twee mogelijkheden bij een voorzet van Cemil en een trekbal van Quinten, maar in geen van beide gevallen kon hij tot een afronding komen. Nadat hij met een fraaie actie op links, gevolgd door een steekbal, Barry (inzet naast) in kansrijke positie had gebracht, nam hij vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de bijzonder fraaie slottreffer voor zijn rekening. Met een boogbal vanaf zo’n 30 m van het Oosthuizer doel verraste hij de iets te ver voor zijn doel staande Oosthuizen-doelman volkomen en voltooide hij zijn aan alle definities voldoende hattrick.

  Daarvoor pareerde Luuk knap een schot van links en bij de laatste actie van de wedstrijd ging een kopbal uit een corner van dezelfde kant langs zijn doel.

  Strandvogels, momenteel en zoals verwacht, de grootste concurrent van Forward, op korte termijn vooral met betrekking tot de eerste periodetitel, won zondag overtuigend de uitwedstrijd tegen De Valken met 0 - 3 en blijft daardoor de ranglijst aanvoeren. Forward heeft echter twee verliespunten minder en heeft het lot m.b.t. het behalen van het eerste periodekampioenschap volledig in eigen hand. Mocht Forward in de drie wedstrijden waar het om gaat ergens twee punten laten liggen, dan moet de ploeg, aangenomen dat Strandvogels zijn laatste twee wedstrijden in deze periode wint, een nadelig verschil in doelsaldo van vier treffers zien te overbruggen.

  HSV Sport lijkt zijn draai te hebben gevonden, want onze stadgenoten wonnen voor de derde achtereenvolgende maal, deze keer met 1 - 3 bij Berkhout, en nemen op de ranglijst de derde plaats in, maar hun rol in de strijd om de eerste periodetitel lijkt uitgespeeld.

  De middenmoot beslaat de plaatsen 4 t/m 10 van de ranglijst. De ploegen die hierin staan ontlopen elkaar maximaal slechts twee punten. Van de vier ploegen die na de vorige week zeven punten hadden verzameld en de vierde plaats deelden, behaalde alleen Woudia een punt (uit bij DWB), waardoor de kloof in verliespunten tussen Forward en Strandvogels enerzijds en de nummers vier en lager anderzijds nog iets groter werd.

   

  Oosthuizen - Always Forward 1 - 6 (1 - 2). 12, 1 - 0;26, Zaal 1 - 1;45, De Weerd 1 - 2; 54, P. Bruijns 1 - 3; 64, De Weerd 1 - 4; 74, De Weerd 1 - 5; 85, De Weerd 1 - 6.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Anthony Sabajo, Delaney van Schagen, Ferris Inyamah (65, Remco Bruijns), Anfernee Blanker (68, Tibbe de Bruin), Patrick Bruijns,  Barry Rageh, Cemil Zaal, Quinten Gorissen, Lucas Vaerewijck (68, Mike Apostol) en Tom de Weerd.    

  Forward 2

  Forward 2 speelde in Spanbroek doelpuntloos gelijk tegen VVS ‘46 2. Met dit resultaat behield de ploeg met acht punten uit zes wedstrijden zijn plaats in de omvangrijke middenmoot, waar de nummers vier tot en met negen binnen één punt verschil zitten.

   

  SDOB - Always Forward (zat)  2 - 1

   

  Forward (zat) 1 (AFZA1) heeft in de topper tegen SDOB in Broek in Waterland zijn eerste, en hopelijk laatste, nederlaag van het seizoen geleden. De winnende treffer voor de thuisploeg kwam in de slotseconden van de wedstrijd tot stand. 

   

  De weersomstandigheden waarin de wedstrijd gespeeld werd vielen, gegeven de eerder in de week gedane voorspellingen, bepaald niet tegen, al waaide er wel een meer dan stevige wind over de lengterichting van het veld, die de maatgeving van passes bemoeilijkte. Heel prettig was ook dat de wedstrijd werd afgewerkt op de als bijveld ogende kunstgrasmat en niet op het oorspronkelijke hoofdveld, waarvan de trilveenachtige ondergrond in de hoeken van het veld al volstrekt onbespeelbaar was geworden.

  Ten opzichte van de beginopstelling in de wedstrijd van vorige week tegen De Wherevogels waren er heel wat wijzigingen te noteren. Ivo keerde terug in het hart van de defensie, waardoor Jordi zijn “eigen” positie op de rechtervleugel van de verdediging weer kon innemen en Pieter naar de bank verhuisde. Op links speelde Thomas in plaats van Melvin. Jelle en Timothy wisselden hun plaatsen in het centrum van de verdediging en het middenveld. Daar speelden naast Jelle ook Mark - in plaats van de afwezige Patrick - en Jan-Jaap, die in het centrum van de aanval plaats maakte voor Stefan. Milco schoof van het middenveld naar de aanval, terwijl, Leon in de dug-out begon.

  Bij de eerste noemenswaardige acties in de wedstrijd was Jan-Jaap betrokken. In de vijfde minuut bereikte Ivo hem met een fraaie lange pass op rechts, waarna Jan-Jaaps voorzet echter zo hard was, dat geen ploeggenoot de bal nog kon bereiken. Enkele minuten later deed Jan-Jaap in verdedigend opzicht nuttig werk door een afstandsschot te kraken. In de tegenaanval van Forward, die daarop volgde, bracht Jordi, net als Jan-Jaap eerder fraai gelanceerd door Ivo, de bal met een halfvolley-voorzet wel voor de voeten van een medespeler, in casu Mark, die bij de tweede paal binnenschoot. De scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel; een beslissing die schreeuwde om een op dit niveau helaas nog niet beschikbare VAR-check.

  In de 19e minuut kreeg Jan-Jaap uit en vrije trap van Milco in het centrum een schietkans. Zijn dreunende volley ging over de lat. Een SDOB-speler die even later een vergelijkbaar schot wilde afvuren zag de bal, zoals daarna in diverse spelsituaties nog vele malen zou gebeuren, het stadion uit vliegen. Vervolgens moest Aron wel degelijk aan de bak bij een voorzet van rechts en een corner waaruit de bal via via bij een tegenstander belandde die een schotpoging kon wagen. In beide gevallen eindigde de bal in de handen van de Forward-doelman. Uit een vrije trap voor de thuisclub, vanaf de rand van het strafschopgebied, vloog de bal even later over het Forward-doel. Na een vrije trap aan de andere kant van het veld schoot Jan-Jaap uit de de draai naast en bij een volgende vrije trap ging de bal onbedoeld rechtstreeks richting doel, waar de SDOB-keeper hem gemakkelijk kon oprapen. In de 33e minuut gebeurde dat ook bij een vrije trap voor de thuisploeg: de nemer van dienst leek het Forward-doel van 30 m onder vuur te gaan nemen, maar hij gaf een pass die iedereen verraste, waardoor Aron de bal simpel kon oppakken.

  Timothy kopte uit een vrije trap van Ivo in de 35e minuut over en zijn volgende kopbal-doelpoging  uit Milco’s corner, geforceerd via een knappe actie van Thomas op links, leverde kort daarna evenmin het gewenste resultaat op. Milco zelf schoot de bal uit een voorzet van Ricardo, na een actie op rechts, net naast.

  Jan-Jaap raakte geblesseerd aan een hamstring en moest zich enkele minuten voor de rust laten vervangen door Leon. Die begon met een mooie actie op links, maar de trekbal die daaruit volgde ging helaas achter in plaats van voor de schietklare Stefan langs.

  In de slotminuut van de eerste helft kreeg de thuisploeg weer een vrije trap te nemen, op zo’n 30 m van het Forward-doel. Opnieuw werd het een pass en deze keer was in ieder geval één speler van de thuisploeg daarop voorbereid. Uit zijn voorzet volgde een op het eerste gezicht half mislukte kopbal, maar de opstijgende bal daalde precies op tijd om onder de lat in het doel te belanden (1 - 0). Forward probeerde direct terug te slaan, maar uit Jordi’s voorzet ging de bal via de hoofden van Stefan en Timothy over het SDOB-doel.

  In de tweede helft begon Forward met een offensief, dat in eerste instantie slechts leidde tot een polsblessure voor Timothy, die in het SDOB-strafschopgebied bij een voorzet van rechts in botsing kwam met een tegenstander. In de 49e minuut, wist Ricardo de bal op knappe wijze voor de voeten van Stefan te leggen, die in de buurt van de punt van het strafschopgebied hard uithaalde richting verre hoek (1 - 1).

  Thomas blokte bij de eerstvolgende aanvallende actie van de thuisclub een schot ten koste van een corner, waaruit Ivo de bal wegkopte. Op zijn beurt forceerde Ricardo even daarna een hoekschop voor Forward. Leon bereikte daaruit het hoofd van Stefan, die de bal helaas net naast het SDOB-doel deed verdwijnen.

  Jelle kon de bal bij een gevaarlijke voorzet van rechts nog net weghalen en Ivo trok aan de noodrem (geel) bij en doorbraak van de thuisploeg. De vrije trap, bij de punt van het strafschopgebied genomen, werd een prooi voor Aron. Een voorzet die op rechts uit een inworp werd afgeleverd, vloog voor het Forward-doel langs zonder dat iemand de bal kon raken.

  De doelman van SDOB kon in de 66e minuut een diepe pass op Leon net voor de Forward-spits zelf bereiken en Ivo raakte uit een vrije trap slechts de rug van een tegenstander. Enkele minuten later deed zich een gevaarlijk moment voor bij het Forward-doel. Stefan kopte de uit een corner voorgezette bal terug richting nemer, die opnieuw voorzette, waarna Aron en vervolgens Mark voor opruiming konden zorgen.

  Bij een aanvallende actie liep Jelle een op het eerste gezicht ernstige blessure op. Ondersteund legde hij de lange weg naar de kleedkamers (de dubbele rit heen en terug zorgt er op zich al voor dat de totale tijdsduur van een wedstrijd 20 minuten langer is dan gewoonlijk) af. Hopelijk valt de schade mee en kan hij spoedig zijn rentree maken. Toufik kwam voor Jelle in het veld en dat liet hij niet onopgemerkt gebeuren: binnen een minuut nadat hij zijn opwachting had gemaakt, had hij een gele kaart op zak. Enkele minuten later kwam Hans in het veld voor Milco.

  In de slotfase van de strijd schoot Toufik de bal naast na een Forward-aanval over rechts en ketste opnieuw een vrije trap van Ivo af op het lichaam van een tegenstander. SDOB begon aan een Duits aandoend slot-offensief waarbij Forward een aantal malen wel kon afweren maar op één keer na zelf niet meer aan aanvallen toekwam. Bij die ene keer deed zich opnieuw een potentieel VAR-moment voor toen Stefan op de rand van het SDOB-strafschopgebied tegen het kunstgras ging. De scheidsrechter zag er echter geen overtreding in.

  Forward leek het gelijke spel met het nodige kunst- en vliegwerk over de streep te tillen, maar in de slotseconden werkte een SDOB-speler de uit een corner weggewerkte bal met een een formidabel schot van ruim 20 m in de bovenhoek van Arons doel (2 - 1). 

  Van de hoogst geplaatste ploegen op de ranglijst herstelde De Foresters zich van de enigszins verrassende 3 - 1 nederlaag bij DTS door thuis royaal, met 5 - 2, te winnen van Opperdoes. DTS zelf begon zijn relatief gemakkelijke deel van het competitieprogramma van de eerste seizoenshelft met een grote overwinning in de uitwedstrijd tegen Schagen United (3 - 8). De ploeg uit Oudkarspel heeft in de eerste zes wedstrijden de nummers 1 t/m 4 van de ranglijst al ontmoet en lijkt nu ontketend. St Adelbert leed een opvallende thuisnederlaag tegen Wieringermeer.

  Forwards kans op de eerste periodetitel is door de nederlaag tegen SDOB vrijwel verkeken. De ploeg uit Broek in Waterland heeft nu vijf verliespunten minder dan Forward en omdat het vrijwel ondenkbaar is dat SDOB in de voor aanstaande zaterdag op het programma staande uitwedstrijd tegen DINDUA punten zal verspelen, zou de koploper de resterende twee wedstrijden in de eerste periode, zijnde de inhaalwedstrijd uit tegen Wieringermeer en de thuiswedstrijd tegen St Adelbert, moeten verliezen. Zelfs als dat zou gebeuren, kan De Foresters nog boven Forward eindigen door de op papier niet al te moeilijke resterende wedstrijden (uit tegen Sporting Krommenie en thuis tegen AFC ‘34) te winnen. Zelfs indien de Heilooërs een van beide wedstrijden zouden gelijkspelen en Forward zijn twee wedstrijden, uit tegen Wieringermeer en thuis tegen Sporting Krommenie, wint, moet er een verschil in doelsaldo van 13 treffers worden overbrugd.SDOB - Always Forward (zat)  2 - 1 (1 - 0).  45, 1 - 0; 49, Schipper 1 - 1; 90+, 2 - 1.

  Alw. Forward (zat) 1: Aron van Loon, Jordi Meester, Timothy Wai Chang, Thomas Bek, Jan-Jaap Schaper (42, Leon Machielse), Jelle Huitema (73, Toufik Abubakari), Milco Leijen (75, Hans van der Woude), Stefan Schipper en Ricardo Pengel.

   

rfwbs-slide