• Wedstrijdverslagen

  2 dec 2021
 •  

  Always Forward 1 – KGB 1   1 – 4

   

   

  Forward heeft zondag tegen KGB zijn tweede thuisnederlaag geleden, weer met drie doelpunten verschil. Na de 90 minuten zouden, indien het had gewerkt, de cijfers 1 – 4 op het scorebord te lezen zijn geweest.

   

  De startopstelling van Forward kende enkele wijzigingen in vergelijking met die tegen VVW een week geleden. Remco nam de rechtervleugel van de verdediging voor zijn rekening en Jari schoof naar het centrum naar de plek waar Gilles vorige week opereerde. Gilles verkaste op zijn beurt naar het middenveld ter vervanging van Jeffrey die met een, naar te vrezen valt ernstige, blessure aan de kant moest blijven. Ook Tom bleef aan de buitenkant van de lijnen en zijn plaats werd ingenomen door Kevin John.

   

  Al in de vierde minuut kwam KGB op voorsprong. Een aanval over links leidde tot de doorbraak van een spits die de bal langs de uitgelopen Levie in de verre hoek schoof (0 – 1). Forward antwoordde met een gevaarlijke aanval waarbij Stan op rechts doorkwam, waarna zijn trekbal op Joost nog kon worden onderschept door een KGB-verdediger. Een volgende combinatie tussen Patrick, Mick en Joost leidde, na een redding van de doelman van de bezoekers, tot een drietal corners, waarvan de laatste een over het doel verdwijnende kopbal van Gilles opleverde.

  Met enig fortuin kwam Forward in de 24e minuut op gelijke hoogte. Een van even buiten het KGB-strafschopgebied door Kevin-John genomen vrije trap belandde via de buitenste ‘steen’ van het muurtje in de uiterste hoek van het KGB-doel (1 – 1). Vrijwel direct daarna deed zich aan de andere kant van het veld een vergelijkbare situatie voor, waarbij Levie echter in een reflex met de voet redding wist te brengen. KGB zette vervolgens enkele gevaarlijke aanvallen op, die de Forward-defensie zwaar op de proef stelden, maar nog niet tot de tweede treffer leidden. Die kwam uiteindelijk wel: in de 35e minuut met een kopbal uit een corner (1 – 2).

  Tussen Forwards pogingen om opnieuw op gelijke hoogte te komen – een pass van Stan op Joost net te diep en een doorbraak van Joost uit een pass van Gilles, waarbij hij op de KGB-doelman stuitte – door belandde de bal uit een vrije trap voor de bezoekers op het net van Levie’s doel. Kort voor de rust raakte Remco geblesseerd. Voor hem kwam Nick in het veld.

   

  De beginfase van de tweede helft werd gekenmerkt door een reeks vrije trappen in de buurt van de strafschopgebieden. Forward kreeg er drie, waarvan er twee een afronding kregen – van resp. Stan en Joost – waaruit de bal over het KGB-doel verdween. Die van de bezoekers ging over alles en iedereen heen, maar de daarna volgende KGB-aanvallen

  waren wel degelijk gevaarlijk. Jari kon de bal na een voorzet knap wegwerken; Levie deed hetzelfde bij een diepe pass en een voorzet na een half afgeslagen aanval raakte de lat boven de Forward-doelman. Diens collega aan de overkant redde knap op een afstandsschot van Stan.

  Na een uur spelen verdubbelden de bezoekers de marge met een rake kopbal uit een voorzet van links (1 – 3). Vanaf de aftrap volgde een Forward-aanval over links, waaruit Cemil een voorzet kon afleveren. Deze vormde de inleiding tot een drietal corners, waarbij de KGB-doelman een fraaie redding verrichtte op een schot van Kevin John en Gilles de bal uit de laatste van de drie over het doel kopte. Balverlies in de opbouw leidde even later tot een counter van KGB, die werd afgerond met een doeltreffende boogbal (1 – 4). Lucas Laan, van Forward (zat) O23, kwam voor zijn tweede optreden in het eerste (na zijn debuut tegen Oosthuizen) in het veld voor Jari.

  Nick zag de bal uit zijn harde schot net over het KGB-doel verdwijnen en Cemil bracht op de doellijn redding nadat een KGB-spits de bal uit de rebound over Levie richting doel boogde. Levie zelf maakte een corner onschadelijk door de bal uit de lucht te plukken.

  Forwards laatste wapenfeit betrof een een aanval met Nick en Joost over rechts, die een corner opleverde. Het daaruit voortkomende schot van Kevin John smoorde in een haag van benen, maar de aanval ging door en eindigde met een door de KGB-doelman fraai gestopte inzet van Patrick. Patrick viel even later (licht) geblesseerd uit en werd voor de resterende minuten vervangen door … Dex den Hoed, die daarmee toetrad tot een select groepje van spelers – als hij al niet de enige is – die voor Forward 1 als keeper én als veldspeler zijn uitgekomen.

   

  Drie van de zeven op het programma staande wedstrijden werden zondag afgelast. De meest in het oog springende uitslag bij de wedstrijden die wel konden worden afgewerkt, zeker in het licht van de door beide ploegen in de voorgaande acht wedstrijden bij elkaar gevoetbalde doelcijfers, was die van VVS ’46 – De Blokers, waar niet minder dan tien treffers vielen, waarvan zes voor de thuisploeg. Door dit resultaat bereikten de Spanbroekers de tweede plaats op de ranglijst, zij het dat Westfriezen met twee verliespunten minder er nog iets beter voor staat. Forward zakte door de nederlaag tegen KGB naar de zevende plaats en kan nog voorbijgestreefd worden door Grasshoppers.

   

  Always Forward 1 – KGB 1  1 – 4 (1 – 2).  4, 0 – 1; 24, Mauricio 1 – 1; 35, 1 – 2; 60, 1 – 3; 65, 1 – 4.

  Levie Rood, Remco Loos (42, Nick Bot), Jari Nolles (65, Lucas Laan), Patrick Tap (85, Dex den Hoed), Cemil Zaal, Gilles Duiveman-McEwan, Denzel Inyamah, Mick v.d. Gulik, Joost Ruttenberg, Stan Prins en Kevin-John Mauricio.

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  De op het programma staande uitwedstrijd van AFZA tegen de nummer drie van de ranglijst, Sint Adelbert, werd zaterdag afgelast. De overige ploegen in de bovenste helft van de stand kwamen wel in actie en het voor Forward leukste nieuws van de dag was het puntverlies dat runner-up Kolping Boys leed in de thuiswedstrijd tegen Wieringermeer door te blijven steken op 1 – 1. Forward heeft nu vier verliespunten minder dan de ploeg uit Oudorp. Ook Sint Adelbert kan Kolping Boys nu op de ranglijst passeren door van Forward te winnen, hetgeen hopelijk niet zal gebeuren. DTS verloor thuis tegen Beemster en dreigt de aansluiting met de kopgroep te verliezen. Als Forward aanstaande zaterdag – aangenomen dat die wedstrijd op de een of andere manier in het aan te passen dagprogramma kan worden ingevoegd – thuis tegen de Oudkarspelers wint, komt DTS terecht in de middenmoot. De Foresters boekte weer eens een grote zege (7 – 0 tegen Opperdoes) en heeft nu het hoogste doelsaldo opgebouwd (+28 tegen Forward + 24).

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 speelde zondag, met André Bakker als coach in de dug-out, thuis gelijk tegen KFC. De ploeg uit Koog aan de Zaan kwam al vrij snel op een 0 – 1 voorsprong via een schot dat door een woud van benen het net vond. Vrijwel de gehele rest van de wedstrijd stond in het teken van Forwards jacht op de gelijkmaker. Forward creëerde diverse kansen en mogelijkheden, met name door acties van Laïs, Suzanna en Britt, maar

  de verdediging van de Zaankanters zat behoorlijk goed in elkaar met een uitstekende keepster als sluitstuk. De Forward-defensie, waarin Melissa ontbrak en Amoah en Savannah het centrale duo vormden, moest attent blijven bij uitbraken van KFC. Een behoorlijke kans kreeg de ploeg bij een counter over rechts, waarbij de bal voorlangs Anieks doel verdween.

  Pas heel diep in de tweede helft kwam de eindstand 1 – 1 op het scorebord. Dat was wel een doelpunt om van te genieten: een prachtige volley van Rianne (?), die de bal uit een half afgeslagen Forward-aanval ineens op de slof nam. Helaas moest Britt kort voor het einde van de wedstrijd met een ogenschijnlijk ernstige blessure naar de kant. Hopelijk valt de schade mee.

  Met het gelijke spel handhaafde Forward zich op de vierde plaats op de ranglijst, mede omdat enkele andere op het programma staande wedstrijden werden afgelast. Enkele ploegen kunnen Forward op grond van hun huidige aantal verliespunten nog voorbij steken en dat zal in het geval van Overbos hoogst waarschijnlijk wel gebeuren.

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 won zondag thuis met 2 – 0 van Hercules Zaandam, dat op de derde plaats van de ranglijst stond. Met deze zege heeft Forward die plek van de Zaankanters overgenomen, met 13 punten uit zeven wedstrijden, maar een gerieflijke zetel biedt deze plek nog niet want liefst zes ploegen volgen met 12 of 11 punten.

  Al vroeg in de wedstrijd kreeg Forward een goede mogelijkheid, toen Luuk met een verre pass Mark in kansrijke positie wist te bereiken. Helaas was de aanname van de Forward-spits niet goed genoeg. Een goede tien minuten later kwam de voorsprong alsnog op het scorebord en weer lag een fraaie verre pass aan de basis van de kans, deze keer afgeleverd door Jordy. De bal ging aan Mark en Tim voorbij, maar iets verderop kwam Gijs inlopen en met een technisch knappe volley liet hij de doelman van Hercules kansloos.

  Beide ploegen creëerden in het verdere verloop van de eerste helft de nodige kansen, maar de meeste schoten/kopballen werden, voor zover ze niet langs en over het beoogde doel vlogen, een prooi voor de betrouwbaar keepende Robin en zijn collega van Hercules. Forward kwam goed weg toen de bezoekers vlak voor de rust kort na elkaar een tweetal kansen met schoten die rakelings voorlangs Robins doel vlogen onbenut lieten.

  In de tweede helft begon Hercules met een offensief. De ploegen waren niet overdreven zachtzinnig voor elkaar. Behalve dat dit de nodige oplapklussen opleverde voor Hélène en haar Zaanse collega, noopte dit scheidsrechter De Boer ook tot het uitdelen van een behoorlijk aantal gele kaarten. Delaney kreeg er zelfs twee en Forward moest daardoor de laatste 20 minuten van de strijd met tien man spelen. Gijs raakte zodanig aangeslagen dat hij zich moest laten vervangen. Kees kwam voor hem in het veld en het was deze Kees

  die in de slotseconden de eindstand op 2 – 0 bepaalde. Even leek het erop dat hij de bal bij de rand van het Zaanse strafschopgebied verspeelde, maar heel handig veroverde hij die weer terug en scoorde met een schot in de rechterhoek van het doel.

   

   

rfwbs-slide