• Wedstrijdverslag WMC – Always Forward (2-3)

  5 mrt 2019
 • Forward heeft in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter WMC een uiterst moeizaam tot stand gekomen 2 – 3 overwinning behaald. De omstandigheden, regenachtig weer met een harde tot stormachtige wind over de lengterichting van de op zich al lastig te bespelen natuurgrasmat, maakten goed voetbal bijna onmogelijk en beide ploegen maakten dat wel heel erg duidelijk.

  De Heerhugowaarders wachten nog altijd op hun eerste punt. De club zag na het afgelopen seizoen een groot deel van de A-selectie naar elders vertrekken en kampte aan het begin van het seizoen met kwantitatieve en kwalitatieve bloedarmoede. Inmiddels is de selectie door het strikken van enig loslopend voetbalwild aangevuld, maar of dat alles genoeg is om degradatie nog te ontlopen, zal moeten blijken. Het zal een hels karwei worden.

  Enthousiasme kan deze spelersgroep niet ontzegd worden. Al ruim drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd begonnen de spelers met de warming-up.

  In de startopstelling van Forward nam, in vergelijking met die van de vorige wedstrijd thuis tegen De Valken, Anthony de positie van rechtervleugelverdediger op zich in plaats van Luuk, en Robert de tegen De Valken door Remco bezette plaats in het centrum van de verdediging. De in de afgelopen week ziek geweest zijnde Tom werd aanvankelijk op de bank gehouden en in zijn plaats begon Jay-Jay.

  WMC begon met de straffe wind en regen in de rug en ging beter met de moeilijke speelomstandigheden om dan de bezoekers. Een groot deel van de eerste helft voltrok zich op de speelhelft van Forward. Ook het eerste gevaarlijke moment deed zich voor het doel van Mart voor toen een corner van de thuisclub voorlangs vloog.

  In de vierde minuut zorgde Forward voor een gevaarlijk moment bij het WMC-doel. Een vorzet van links van Cemil werd slecht half weggewerkt, maar Timo kreeg de bal net niet voldoende onder controle voor een succesvolle afronding.

  Hoewel de Heerhugowaarders in de voorgaande 12 competitiewedstrijden pas driemaal het net van de tegenstander hadden weten te vinden, beschikten ze wel over enkele vooral fysiek sterke spelers die het de Forward-verdediging behoorlijk lastig konden maken. In de achtste minuut zelfs te lastig: een aanval over links leverde een voorzet op, die door een speler op rechts werd opgepikt. Deze manoeuvreerde zich in schietpositie en opende de score (1 – 0).

  In de volgende fase van de strijd waren een doorbraak van Cemil (voorzet smoort in WMC-verdediging), een actie van Lucas die door de laatst overgebleven verdediger van de thuisclub werd gestuit, en een dieptepass op Lucas die de bal net iets te ver voor zich uit speelde, de enige momenten met uitzicht op een treffer. Aan de andere kant bracht een verkeerde pass van Robert  een speler van de thuisclub kansrijk in balbezit, maar de snelheid Jay-Jay voorkwam erger.

  In de 27e minuut kwam WMC toch op 2 – 0, voor Forward de vierde keer in vijf wedstrijden dat dat aantal tegentreffers werd geïncasseerd. Mart kon de eerste inzet uit een aanval door het centrum nog keren, maar in de rebound vond de Heerhugowaardse schutter alsnog het net.

  Forward antwoordde met een schot van Lucas dat langs het WMC-doel ging en diezelfde Lucas zag nog voor de rust een solo stranden op de doelman van de thuisclub en een schot uit een voorzet van Timo in de handen van die doelman belanden. Aan de andere kant moest Mart, ver uitlopend de bal wegknallen bij een uitbraak van WMC.

  Caio kreeg last van een hamstringblessure en moest zich laten vervangen. Tom kwam voor hem in het veld.

  De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de speelhelft van de thuisclub. Behalve de wind leek ook de conditionele gesteldheid van de WMC-spelers hierbij een rol te spelen.

  Forward zag zich voor de taak gesteld de massale verdediging van de thuisploeg minstens driemaal te doorboren. Dat lukte maar ternauwernood. In het eerste kwartier van de tweede helft bleef het aantal gevaarlijke momenten voor het Heerhugowaardse doel beperkt. Tom liet in de 49e minuut een actie in het centrum volgen door een schot dat de WMC-doelman tot corner wist te verwerken. Even later kon Jim bijna profiteren van zwak ingrijpen in de defensie van de thuisclub, maar de laatste man kon hem nog stuiten. Een vrij trap van Tom van net buiten het WMC strafschopgebied ging over het beoogde doel.

  In de 62 minuut halveerde Forward de achterstand: Tom besloot een actie op links met een voorzet, die op rechts werd opgevangen door Samet, die met een pass voor doel de inlopende Jim  een gemakkelijke kans bood (2 – 1).

  Zes minuten later dacht een WMC-verdediger de bal over de achterlijn te kunnen laten rolen, maar hij verkeek zich op de snelheid en wilskracht van Lucas, die de bal veroverde en op zijn beurt Jim in staat stelde te scoren (2 – 2). Twee minuten daarna waren Jim en Cemil betrokken bij een chaotische situatie vlak voor het WMC-doel, maar de bal werd uiteindelijk weggewerkt. Hetzelfde duo speelde een kwartier voor het einde van de wedstrijd de hoofdrol bij een gevaarlijke Forward-aanval door het centrum, waarbij de WMC-doelman met een goede ingreep zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Een reeks Forward-corners bleef in de volgende minuten zonder resultaat. In de 81e minuut zorgde de voor Moussa in het veld gekomen Bas voor de winnende treffer door uit een pass van rechts van Anthony de bal vlak langs de linkerpaal binnen te schieten (2 – 3).

  In de 85e minuut betrad een nieuwe debutant voor Forward 1 het veld: Rachid Uad. Hij is bij Forward al lang actief als trainer/coach van jeugdelftallen (en als trainer van de JO11-selectie va Ajax) en enkele weken geleden heeft hij zich aangemeld als spelend lid, waarna hij is toegevoegd aan de A-selectie.

  Enkele minuten voor het eindsignaal bracht Jay-Jay Tom in stelling. De boogbal ging behalve over de keeper, gedragen door de wind, ook over het WMC-doel.

  Een vrije trap, toegekend omdat Rachid bij een dreigende doorbraak, ten koste van een gele kaart, door een WMC-verdediger was gevloerd, leverde een panieksituatie in het doelgebied van de thuisclub op, maar de bal ging via een WMC-been nast het doel.

  De wedstrijden die zondag zijn afgewerkt, betroffen eerder afgelaste ontmoetingen uit diverse voorgaande speelrondes. De topper van de dag was uiteraard KSV – Strandvogels, de strijd tussen de ploegen met het kleinste aantal verliespunten. KSV won de confrontatie met 3 – 2 en heeft het bereiken van de koppositie van de ranglijst nu geheel in eigen hand. De drie daartoe benodigde overwinningen moeten behaald worden in uitwedstrijden tegen Woudia en HSV Sport en een thuiswedstrijd tegen Sint George; een eenvoudiger klus is denkbaar.

  Het meest opvallende resultaat in de vierde klasse C was op deze speeldag het doelpuntloze gelijkspel dat De Valken bereikte tegen runner-up Dynamo, dat daardoor verzuimde de koppositie weer van Strandvogels over te nemen.

  Woudia won in een doelpuntarme wedstrijd bij Victoria O (0 – 1) en kan in punten gelijk komen met Forward (de inhaalwedstrijd betreft de bovenvermelde ontmoeting met KSV). Sint George nam met zijn tweede opeenvolgende thuisoverwinning, nu 3 – 1 tegen Kwiek ’78, ruimer afstand van de staartgroep.

  WMC – Alw. Forward 2 – 3 (2 – 0). 8, 1 – 0; 27, 2 – 0; 62, Haverbusch 2 – 1; 68, Haverbusch 2 – 2; 81, Wessels 2 – 3.

  Alw. Forward: Mart Jager, Anthony Sabajo, Robert van Noort, Moussa Hadi (63, Bas Wessels), Cemil Zaal, Jim Haverbusch (85, Rachid Uad), Jay-Jay Beemsterboer, Timo Polsma, Samet Çetin, Lucas Vaerewijck en Caio Chioccarelli (40, Tom de Weerd).

   

   

   

   

rfwbs-slide