• Wedstrijdverslag DINDUA – Always Forward (zat) (0 – 4)

  2 okt 2019
 • AFZA 1 heeft ook zijn eerste uitwedstrijd in de competitie gewonnen. Na de thuiszege vorige week tegen SVW ’27 versloeg de ploeg in Enkhuizen DINDUA met 0 - 4. 

  In de beginopstelling van Forward waren er diverse wijzigingen ten opzichte van de formatie die in de openingswedstrijd tegen SVW ’27 aan de aftrap stond. Op voorhand konden de coaches Rob en Rob al niet beschikken over de geblesseerde Patrick en de geschorste Hans. Miguel begon op de rechterflank van de verdediging, de positie waarop hij vorige week in het laatste kwartier Thomas kwam vervangen. Nu waren de rollen onvrijwillig omgekeerd, omdat Miguel al na tien minuten het veld geblesseerd moest verlaten en Thomas voor hem in de plaats kwam. Timothy speelde in het centrum van de verdediging naast Jelle, terwijl Ivo opschoof naar het middenveld, waar hij en Milco de opengevallen plaatsen bezetten. Pieter deed dat in de aanvalslinie op de voor hem ongebruikelijke rechterspitspositie. Mark en Ricardo namen plaats in de dug-out.

  Het schouwspel dat de weinige toeschouwers kregen voorgeschoteld was niet echt aantrekkelijk. Het niveau van de fysieke weerstand van de oranje-groene ploeg was aanmerkelijk hoger dan dat van de technische en omdat de scheidsrechter de spelregels niet al te straf opvatte, ontwikkelde zich te zeer een fysieke strijd om aantrekkelijk voetbal mogelijk te maken. Een kenmerkend voorbeeld daarvan deed zich al in de eerste minuut voor toen Stefan bij een voorzet van Miguel nog voor de bal hem bereikte tegen het kunstgras werd gewerkt. Dit alles neemt niet weg dat Forward sowieso de topvorm ontbeerde.

  In de beter dan wegens de weersvoorspellingen gevreesde weersomstandigheden had Forward gedurende vrijwel de hele wedstrijd een veldoverwicht en kwam de ploeg al vrij vroeg, in de achtste minuut, op voorsprong. Een langdurige aanval over veel schijven werd besloten met een voorzet van rechts die door Milco met een inzet bij de eerste paal werd afgerond (0 - 1).

  Kort daarna kwam de bovenvermelde vervanging van Miguel door Thomas en zorgde Aron voor enige schrik in de Forward-gelederen door aangeslagen op de grond te gaan zitten. Een oplapbeurt door Joost bleek voldoende om hem het spel te kunnen laten vervolgen.

  Na ruim een kwartier spelen nam Ivo de afronding van opnieuw een langdurige Forward-aanval voor zijn rekening, maar zijn harde schot vloog langs het DINDUA-doel. Thomas probeerde het even daarna ook en in dit geval stond de Enkhuizer doelman op zijn post.

  Ivo bereikte met een fraaie lange pass op links Leon, die op de een of andere manier al klutsend vier tegenstanders passeerde waarna de laatst overgebleven verdediger de bal kon wegwerken. Dat gebeurde even later weer bij een mooie 1-2-combinatie tussen Jan-Jaap en Milco door het centrum. De doelman van DINDUA bracht vervolgens redding bij een voor Stefan bedoelde voorzet van Pieter en op een schot dat Leon, na een knappe actie, met daarin een 1-2-combinatie met Stefan, op het doel afvuurde. Een vrije trap van Leon, op rechts van even buiten de punt van het Enkhuizer strafschopgebied ging voor het doel langs zonder dat iemand de bal kon raken.

  In de 39eminuut kreeg de thuisploeg een grote kans op de gelijkmaker toen uit een diepe pass op rechts de weg naar Arons doel voor een DINDUA-spits open lag. De uitvoering van de aanval verliep vervolgens bij elke schijf iets te traag om iemand in schietpositie te brengen, maar uiteindelijk kwam er een voorzet van links die van dichtbij door een spits kon worden ingekopt: de bal ging echter over en naast Arons doel.

  In de slotminuut van de eerste helft zag Ivo de bal uit zijn vrije trap van 30 m langs het doel gaan en werd een counter van Milco gesmoord omdat hij werd vastgepakt.

  In de openingsminuut van de tweede helft raakte Jelle aangeslagen toen hij met de bal aan de voet door het centrum oprukte. Hoewel hij in eerste instantie na een oplapbeurt het spel kon vervolgen, moest hij zich na tien minuten toch laten vervangen door Mark. Ivo schoof terug naar de verdediging en Mark ging op het middenveld spelen.

  Tussen de oplapbeurt en het uitvallen van Jelle had Pieter een voorzet afgeleverd die voor Stefan net iets te diep was, maar door DINDUA-verdediger met het hoofd werd beroerd, waardoor hij bijna zijn eigen doelman verraste. Even later bereikte Pieter Stefan wel met een voorzet, maar deze keer verrichtte de doelman een fraaie redding op Stefans van dichtbij ingetikte bal.

  In de 59eminuut rukte Timothy op dor het centrum en bediende Leon met en prachtige dieptepass, waarmee de Forward-schutter wel raad wist (0 - 2). Even daarna kwam Leon, na een langdurige Forward-aanval, ingeleid door een doorkopbal van Stefan op Thomas, uit een pass van Mark opnieuw in schietpositie. Jan-Jaap raakte de inzet/voorzet van Leon nog met het hoofd, waarna de bal over het DINDUA-doel verdween. De Enkhuizer doelman verijdelde even later een treffer bij een schot van Leon na een knappe actie, inclusief een 1-2-combinatie met Ivo.

  In de 68eminuut kwam Ricardo in het veld voor Pieter. Hij begon zijn optreden met een aanval over rechts waarna zijn voorzet door de Enkhuizer verdediging werd weggewerkt. Daarin nam even later een wisselspeler plaats, die zijn optreden op een geheel andere wijze begon: een fikse beuk in de rug van Milco.

  Kort nadat Stefan een voorzet van Leon over had gekopt, bereikte Melvin van links Ricardo met een prachtige voorzet waaruit hij de bal hij eenvoudig kon binnentikken (0 - 3).

  Leon werd na een 1 - 2-combinatie met Jan-Jaap nog net gestuit en na wat worstelwerk in het centrum kwam hij even later tot een doorbraak, waarbij hij de bal langs de keeper, maar ook langs het doel lepelde. Jan-Jaap zelf nam even daarna een fraaie pass van Ivo door het centrum even fraai aan, maar ook zijn afronding deed de bal langs het doel gaan.

  Een DINDUA-verdediger werkte een voorzet van Ricardo, na een combinatie met Mark, bijna in eigen doel. Uit de corner schoot Leon, na een mooie actie, de bal royaal over. Hij stond kort vor het eindsignaal wel aan de basis van Forwards laatste treffer toen hij een pass van een Enkhuizer verdediger op de DINDUA-speelhelft onderschepte en Ricardo op maat bediende (0 - 4).

  Vier van de vijf ploegen die vorige week hun eerste competitiewedstrijd wonnen deden dat ook afgelopen zaterdag, waardoor de koppositie op de ranglijst nu door deze vier teams wordt gedeeld. Dat zijn, naast Forward: De Foresters, SDOB en St Adelbert. Van hen heeft De Foresters het beste doelsaldo. De Heilooërs lieten de 2 - 8 zege bij De Wherevogels volgen door een 5 - 0 thuisoverwinning tegen Schagen United. St Adelbert leverde vorige week al een opvallende prestatie door bij DTS een 1 - 4 overwinning te behalen en deed dat in de tweede speelronde opnieuw met een 2 - 0 zege tegen het hoog aangeslagen Opperdoes (in de openingsronde nog met 7 - 1 de baas over DINDUA). SDOB won thuis met 3 - 1 van De Wherevogels. 

  Ook Wieringermeer is nog ongeslagen na de remise bij Sporting Krommenie (2 - 2), die gevolgd werd door een 2 - 1 thuisoverwinning tegen Alcmaria Victrix. Forwards tegenstander van vorige week, SVW ’27, hield tegen Sporting Krommenie de punten in eigen huis (4 - 3).

  DINDUA - Always Forward (zat)  0 - 4  (1 - 1). 8, Leijen 0 - 1; 59, Machielse 0 - 2; 73, Pengel 0 - 3; 89, Pengel 0 - 4.

  Alw. Forward (zat) 1:Aron van Loon, Miguel Piqué (10, Thomas Beck), Jelle Huitema (55, Mark de Wit), Timothy Wai Chang, Melvin Swier, Milco Leijen, Ivo Rottiné, Jan-Jaap Schaper, Pieter de Smidt (68, Ricardo Pengel), Stefan Schipper en Leon Machielse.

rfwbs-slide