• Wedstrijdverslag Always Forward – Woudia (2 – 1)

  28 mei 2019
 • Forward heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 2 - 1 gewonnen van Woudia. Dat was een overwinning met dezelfde cijfers die in de beginfase van deze jaargang in de uitwedstrijd op het scorebord kwamen. Een opvallende overeenkomst met de strijd in Westwoud was ook dat Woudia zelf de eerste treffer van Forward scoorde en Tom het winnende doelpunt voor zijn rekening nam.

  In vergelijking met de startopstelling van de wedstrijd van vorige zondag tegen HSV Sport was het Forward-elftal dat aan de aftrap stond op twee plaatsen gewijzigd: Tim (middenveld) en Caio (aanval) kwamen in het veld in plaats van Sander (verdediging) en Goos (aanval), waarbij Cemil - weer - de verdediging completeerde. Uit de ziekenboeg valt te melden dat Diovaris met succes een meniscus-operatie heeft ondergaan en daarvan herstellende is.

  Forward legde een uitstekende eerste helft op de kunstgrasmat. De eerste mogelijkheden deden zich voor bij een langdurige aanval in de vierde minuut. Diverse malen werd de bal hierbij voor het Woudia-doel gebracht, maar tot een beslissende afwerking kwam het helaas niet.

  Nadat Woudia-veldspeler Appelman al snel geblesseerd leek te moeten uitvallen, maar gelukkig wel door kon spelen, Remco de eerste van enkele fraaie lange passes, die deden denken aan broer Patrick, had verzonden en Tom van scheidsrechter Van Ham opdracht had gekregen om scheenbeschermers aan te doen, kwam Forward in de tiende minuut op voorsprong. Tom werd op links aangespeeld en uit zijn voorzet werd de bal door een Woudia-verdediger zo ongelukkig geraakt, dat hij zijn eigen doelman passeerde (1 - 0). Het herhalen van die prestatie zou in de loop van de wedstrijd nog een heel lastige opgave blijken te zijn. Caio was twee minuten na de openingstreffer de eerste die dat ondervond. Met een mooie actie bij de middenlijn forceerde hij een doorbraak, maar na een lange rush stuitte hij op doelman Appelman, die met zijn voet Caio’s inzet knap pareerde. Ook bij een schot van Caio, na een mooi hakballetje van Tom, bracht de Woudia-doelman redding.

  Na een kwartier kwam het eerste dreigende moment namens de bezoekers; Tim blokkeerde de schotpoging.

  Na een fraaie combinatie met Timo en Caio kon Lucas doorbreken, maar ook hij stuitte op doelman Appelman. Zes minuten later kopte Tom de bal uit een corner van Caio, hoog opspringend, tegen de lat. Kort daarna leidde balverlies van Timo, die nogal weinig bescherming genoot bij de scheidsrechter, tot een gevaarlijke Woudia-aanval, waarbij de bal voorlangs Luuks doel geschoten werd.

  Uit een weer fraaie lange pass van Remco passeerde Tom op links met een handig kopballetje een Woudia-verdediger en hij schoot de bal vervolgens met een fraaie krul richting verre bovenhoek. Met een even fraaie redding stond doelman Appelman een treffer in de weg. Een sluw steekballetje van Tom bereikte Caio, die echter in een onmogelijke hoek ten opzichte van het doel terechtkwam om te kunnen uithalen. Dat overkwam even later ook Lucas, die doelman Appelman omzeilde maar toen bij de doellijn uitkwam. De Woudia-verdediging werkte zijn voorzet weg ten koste van een corner. Appelman zelf redde even daarna weer op een schot van Caio, die door Tom in stelling was gebracht.

  In de 38e minuut speelde Collin met een fraaie pass Cemil aan. De aanval leverde in eerste instantie geen resultaat op, maar in het vervolg daarvan kwam Lucas op rechts in balbezit en zijn schot vloog voorlangs het Woudia-doel. Iets later legde Tom, na een combinatie met Timo, de bal breed voor Caio, maar de pass was net niet nauwkeurig genoeg en Caio werd bovendien verrast, waardoor de aanval voor Woudia met een sisser afliep. Uit een mooie, verre voorzet van Bas kopte Tom, weer hoog van de grond komend, de bal bij de tweede paal net langs de kruising.

  In de laatste minuut kwam de - gegeven de veldverhouding de wereld op zijn kop zettende - gelijkmaker van Woudia uit een aanval die met een op het oog niet al te moeilijk schot besloten werd, waarna Van Kampen de van Luuk terugspringende bal kon binnenwerken (1 - 1).

  De tweede helft was qua spelniveau en amusementswaarde, met name in het middengedeelte, van lager gehalte dan de eerste. Niettemin viel er wel iets te genieten, bijvoorbeeld bij een corner van Caio in de 51e minuut. De bal werd, na door Tom van voorbij de tweede paal terug voor doel te zijn gekopt, half weggewerkt. Caio ving de bal op en had bij de doellijn een fraaie passeerbeweging in huis voordat hij inschoot, maar weer vond hij doelman Appelman op zijn post. De Woudia-keeper redde even later opnieuw bijzonder knap bij Caio’s kopbal à la Beb Bakhuys uit een pass van Tim, die een uit de Woudia-verdediging weggewerkte bal had opgepikt. Uit een corner van Caio kon Tom, na een overstapje van Timo, een schot afvuren dat op een Woudia-been afstuitte.

  Sander werd in het veld gebracht voor Collin en tegelijkertijd betrad een nieuwe debutant voor Forward het veld: O19-speler Tarik Elkhayami, voor wie Lucas naar de kant werd gehaald.

  Na een uur spelen redde doelman Appelman weer eens op een schot van Tom. Uit de corner die dat opleverde ging de bal bij de tweede paal net iets te hoog voor Luuk K om in te kunnen koppen.

  Uit een pass van Cemil stuitte Tom, onder zware druk van een Woudia-verdediger op doelman Appelman en uit de voorzet die Tom vervolgens kon geven kopte Caio de bal in de handen van die doelman.

  Kort nadat Tibbe in het veld was gekomen voor Bas vestigde Tim de aandacht op zich met een solo, op wilskracht en met vier goed uitpakkende klutsballen uitgevoerd, die hij besloot met een doelgerichte sliding waarop doelman Appelman de bal slechts met de voet kon stoppen.

  Het begon erop te lijken dat de wedstrijd in een gelijkspel zou gaan eindigen, maar vijf minuten voor tijd kon de winnende treffer toch nog worden genoteerd. Na een langdurige Forward-aanval kon Cemil de bal voorzetten en Tom tikte van dichtbij de 2 - 1 binnen.

  In de slotfase kreeg Luuk na lange tijd een serieus schot te verwerken en bediende Tarik na een knappe actie Caio, wiens schot geblokkeerd werd. Een vrije trap voor de bezoekers van 35 m voor het Forward-doel verdween vrij hoog over en Caio zorgde voor het slotakkoord met een uitbraak waarbij hij de bal langs doelman Appelman werkte, maar het kunstleer toen niet meer voor de doellijn, enkele meters naast het doel, kon achterhalen.

  Door de zege bleef Forward als enige ploeg in de vierde klasse C thuis ongeslagen. Het aantal verliespunten in thuiswedstrijden was zelfs nog minder dan in het vorige seizoen (8 tegen 13). Het grote verschil met de vorige jaargang was voor Forward de prestatielijst in uitwedstrijden. In 2017/18 verspeelde de jonge ploeg slechts acht punten in uitwedstrijden; in het zojuist afgelopen seizoen 21 punten.

  De winst van Forward maakte het voor HSV Sport noodzakelijk om, voor kwalificatie voor de nacompetitie, de uitwedstrijd tegen Sint George te winnen. Dat deed de ploeg met 0 - 1 en daarmee is er voor Forward voor de eerste keer in vijf jaar geen toetje na de hoofdmaaltijd, al kan gezegd worden dat die in de afgelopen vier jaar bepaald geen lekkernijen behelsden.

  Strandvogels bleef, in het duel met het meest opvallende resultaat van de dag in de vierde klasse C, steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen De Valken. De opgave om het verschil in doelsaldo met KSV tegen De Valken te overbruggen was voor de Onderdijkers in de loop van de week nog zwaarder geworden, omdat de uitslag van de wedstrijd Strandvogels - WMC, die oorspronkelijk op 18 - 0 was gezet, werd herzien tot 16 - 0. Het puntverlies tegen De Valken, en daardoor het missen van het kampioenschap door Strandvogels, kan in zoverre bevredigend worden genoemd dat, achteraf gezien, niet de bizarre 24 ?? 0 van KSV tegen WMC van doorslaggevende betekenis is geweest.

  Alw. Forward - Woudia 2 - 1 (1 - 1). 10, Woudia eigen doel 1 - 0; 45, 1 - 1; 85, 2 - 1.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Luuk Kramer, Remco Bruijns, Collin de Jager  (55, Sander Bol), Cemil Zaal, Tim de Boer, Timo Polsma, Bas Wessels (70, Tibbe de Bruin), Caio Chioccarelli, Lucas Vaerewijck (55, Tarik Elkhayami) en Tom de Weerd.

  Forward 2

  De tegenstander van de dag van Forward 2, De Foresters 2, meldde zich af. De wedstrijd zal dinsdag 28 mei worden ingehaald. De resultaten van de andere wedstrijden die op het programma stonden waren zodanig dat Forward alleen bij een nederlaag met meer dan vier doelpunten verschil (en als Forward zelf één of meer doelpunten maakt pas met meer dan vijf doelpunten verschil) een andere plaats dan de vijfde in de eindranglijst zal innemen.

  Forward 8 en Forward 9 kampioen

  Deze twee teams zijn zondag in eigen huis kampioen geworden in de achtste klasse 06, resp. achtste klasse 03.

  Forward 8 deed dat met een 7 - 3 zege tegen Forward 6, waardoor de ploeg drie wedstrijden voor het einde van de competitie onbereikbaar werd voor de achtervolgers op de ranglijst. Het puntenaantal (52 uit 21 wedstrijden) en de doelcijfers (102 - 31) zijn fraai.

  Forward 9 won in zijn laatste wedstrijd met 4 - 1 van Victoria O 5 en bleef daardoor buiten bereik van de laatst overgebleven concurrent, Kolping Boys 7. Het puntenaantal van Forward 9 (54 uit 22 wedstrijden) is even knap als dat van Forward 8; de doelcijfers zijn iets minder indrukwekkend, maar wel uitstekend (81 - 31).

  In de komende weken kan Forward 10 zich in de achtste klasse 05 nog voegen bij de reeks van kampioenen binnen de club. Het team heeft nog vier wedstrijden te gaan, waarvan drie op papier behoorlijk lastige, en vijf verliespunten minder dan de concurrenten Sporting Andijk 2 en Spirit ’30 5. Het doelsaldo van de ploeg uit Hoogkarspel is beduidend beter dan dat van Forward, dus waarschijnlijk mag Forward 10 niet meer dan vier punten verspelen om de titel in de wacht te slepen.

  De eerstkomende wedstrijd staat voor aanstaande woensdagavonfd op het programma, uit tegen West Frisia 5, de nummer 5 van de ranglijst.

rfwbs-slide