• Wedstrijdverslag Always Forward – Kwiek ’78

  11 mrt 2019
 • Forward heeft tegen Kwiek ’78 in een doelpuntrijk duel een 3 - 3 gelijkspel behaald. Met het oog op de kansen op een nacompetitieplaats, hetzij via de algemene eindstand, hetzij via de tweede periode, was dit niet een erg bruikbaar resultaat. De voornaamste concurrenten, HSV Sport, dat wel een zege boekte, en Woudia, dat zijn wedstrijd tegen Apollo ’68 zag afgelast, staan er nu beter resp. relatief beter voor dan Forward.

  in de startopstelling van Forward waren er enkele wijzigingen te noteren in vergelijking met die van vorige week bij WMC: Luuk speelde op de rechts in de verdediging in plaats van Anthony en Remco nam zijn plaats in het centrum van de verdediging weer in, waardoor Samet op de bank kon plaatsnemen. Op het middenveld verving Bas, de eerder op de dag al een deel van de wedstrijd met Forward 2 meespelende Jay-Jay. In de aanvalslinie begon Tom in plaats van de vorige week geblesseerd geraakte Caio.

  Bij Kwiek speelde een oude bekende mee: Pieter de Smidt, met zijn bouwjaar 1987 de oudste speler op het veld.

  De speelomstandigheden leken veel op die van vorige week: harde wind, zij het iets minder hevig, in de lengterichting over het veld,en regen. De ondergrond was echter anders, omdat in Heerhugowaard een lastig bespeelbare natuurgrasmat lag. Een ander punt van overeenkomst met de wedstrijd tegen WMC was de hoeveelheid energie die de tegenstander in de wedstrijd gooide en in tegenstelling tot WMC kon de ploeg uit Avenhorn/Onderdijk dat wel tot het einde van de wedstrijd volhouden.

  Forward speelde wat meer dan gebruikelijk met het accent op de verdediging, waardoor de strijd zich voor een aanzienlijk deel op de eigen helft afspeelde. Dat gaf voorin enige ruimte en Forward was de eerste ploeg die de keeper van de tegenstander aan het werk zette: in de derde minuut bereikte Cemil vanaf links Tom wiens inzet bij de eerste paal een prooi werd voor Kwiek-doelman Smal.

  Enkele minuten later kregen de bezoekers een grote kans na een missertje van Luuk, maar die kon nog net bewerkstelligen dat het schot, dat tegen het zijnet belandde, slechts een corner voor Kwiek opleverde.

  Uit een aanval van Forward in de tiende minuut over rechts produceerde de opgerukte Robert een  voorzet die, net voor Cemil kon afwerken, door een Kwiek-verdediger tot corner werd verwerkt.

  Enkele minuten later was het opnieuw Robert die zich met een aanval bemoeide. Met een dieptepass speelde hij Lucas aan die zich in schietpositie manoeuvreerde, maar zijn schot vervolgens op een Kwiek-verdediger zag afketsen. In het vervolg van de aanval bereikte Cemil met zijn voorzet van links Tom die wel binnenschoot, zij het jammer genoeg in buitenspelpositie.

  In de 23e minuut kwam Forward op voorsprong. Cemil forceerde een corner die uit de doelmond werd weggewerkt. Remco bracht de bal opnieuw in en Robert boogde de bal fraai - met veel gevoel, zoals dat heet ?? over de uitgelopen doelman Smal in het doel (1 - 0).

  Pieter de Smidt knalde even later de bal uit een aan Kwiek toegekende vrije trap over het Forward-doel en een inzet van Lucas vanaf de 16-meterlijn eindigde in de handen van keeper Smal.

  Uit een solo-actie van een Kwiek-aanvaller door het centrum werd de bal naar rechts gespeeld, vanwaar een collega een boogbal probeerde die op het dak van Marts doel belandde.

  Een mooie aanval van Forward volgde in de 38e minuut. Die begon met een actie van Luuk over rechts en kreeg een vervolg met een knappe combinatie in het centrum tussen Cemil en Jim, maar uiteindelijk kon de Kwiek-defensie het probleem oplossen. Dat lukte niet meer in de 41e minuut toen Lucas bij een uitbraak van Forward de bal op rechts ontving. Uit zijn pass kon de vrijstaande Jim de stand gemakkelijk op 2 - 0 brengen.

  In de tweede helft kwamen de eerste gevaarlijke momenten op het conto van Forward. In de 49e minuut kreeg Lucas een kans, nadat de Kwiek-verdediging de bal uit een verre vrije trap niet goed verwerkte. Hij schoot voorlangs. Even later kreeg Lucas, nadat scheidsrechter Beerens bij een overtreding tegen Jim goed de voordeelregel had gehanteerd, de bal wel langs doelman Smal en tussen de palen, maar op de doellijn wist een verdediger van de bezoekers de bal nog weg te werken.

  Met een uitbraak over links halveerde Kwiek in de 56e minuut de achterstand. Mart kon de eerste inzet nog keren, maar uit de rebound scoorde Greenan alsnog (2 - 1).

  Bij Kwiek kwam El Bouziani, ooit een Forward-jeugdspeler, binnen de lijnen en zijn eerste inbreng was een pass naar een op links vrijstaande ploeggenoot uit wiens voorzet de bal werd naastgeschoten. Even later, na een uitbraak van de bezoekers, volgend op een tweetal Forward-corners, zorgde hij weer voor een dreigende situatie, maar met een pittige overtreding op Bas maakte hij daaraan zelf een eind.

  Uit een vrije trap, in de 66e minuut, van de voor Lucas in het veld gekomen Rachid kopte Tom de bal tegendraads langs doelman Smal waarna Luuk het wellicht overbodige laatste zetje gaf. Omdat hij buitenspel stond werd ook deze treffer afgekeurd. Enkele minuten later kwam de 3 - 1 toch op het scorebord. Tom pikte een dieptepass op en na acties waarmee hij achtereenvolgens een verdediger, de doelman en opnieuw een verdediger passeerde liep hij de bal in het doel (ongeveer zoals hij dat vorig seizoen bij ALC deed).

  Vier minuten later was de marge weer teruggebracht tot één doelpunt. El Bouziani bereikte een op links vrijstaande medespeler die de bal langs Mart werkte (3 -2).

  Met een uit artistiek oogpunt zeer fraai vormgegeven actie leverde Tom in de 81e minuut een voorzet af die helaas eindigde in de handen van doelman Smal. Direct daarna volgde een gevaarlijke aanval van Kwiek. Mart kon de voorzet met een duik wegslaan, net langs een inlopende Kwiek-aanvaller. In de counter kwam Cemil over links door en op zijn inzet was de reactie van Smal maar net voldoende om de bal voorlangs te doen gaan.

  De gelijkmaker van Kwiek kwam in de 89e minuut en leek veel op de eerste treffer van de bezoekers. Een pass naar links, waar een Kwiek-spits een schot kon afvuren dat door Mart werd gekeerd, waarna de rebound alsnog een treffer opleverde.

  Twee van de vier wedstrijden die zondag doorgang konden vinden, eindigden in een doelpuntloos gelijkspel. Dat waren in de vierde klasse C in dit seizoen al de derde en vierde wedstrijd waarin niet gescoord werd. In het hele vorige seizoen eindigde alleen Forward - De Valken in 0 - 0. De thuisploegen in deze beide wedstrijden, RKEDO en Victoria O, zullen daar meer tevreden mee zijn geweest dan de bezoekers, Strandvogels en Dynamo, want deze twee hoogvliegers op de ranglijst zagen hun achterstand in verliespunten t.o.v. KSV oplopen tot resp. vier en vijf punten. KSV moet al die punten echter nog wel zien binnen te slepen in nu liefst vier in te halen wedstrijden. De enige winnaar van de dag was HSV Sport dat rode-lantaarndrager WMC met 4 - 1 versloeg; wederom een betrekkelijk bescheiden nederlaag voor de ploeg uit Heerhugowaard, die tot dan toe in uitwedstrijden het verschil nooit kleiner wist te houden dan zes doelpunten. De achterstand van WMC op nummer voorlaatst is door het gelijke spel van Kwiek ’78 bij Forward opgelopen tot tien punten.

  HSV Sport en Woudia kunnen door de te spelen inhaalwedstrijden te winnen Forward op de ranglijst passeren.

   

  Alw. Forward - Kwiek ’78 3 - 3 (2 - 0). 23, Van Noort; 41, Haverbusch 2 - 0; 56, 2 - 1; 72, De Weerd 3 - 1; 76, 3 - 2; 89, 3 - 3.

  Alw. Forward: Mart Jager, Luuk Kramer, Robert van Noort, Moussa Hadi, Remco Bruijns, Cemil Zaal, Jim Haverbusch, Bas Wessels (69, Jay-Jay Beemsterboer), Timo Polsma, Lucas Vaerewijck (65, Rachid Uad) en Tom de Weerd.

rfwbs-slide