• Wedstrijdverslag Always Forward 1 - Strandvogels 1

  28 jan 2019
 • Forward heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2019, tevens de eerste wedstrijd van de tweede periode thuis een 2 - 2 gelijkspel geboekt tegen Strandvogels. De ploeg uit Onderdijk, die voor de wedstrijd het kleinste aantal verliespunten van alle ploegen in de vierde klasse C had, kon in deze wedstrijd de koppositie weer overnemen van Dynamo, maar het ene punt dat de strijd voor hen opleverde was daarvoor ontoereikend.

  Coach Yotti had in zijn beginopstelling, in vergelijking met de laatst gespeelde competitiewedstrijd in 2018, op 9 december uit tegen Dynamo, een viertal wijzigingen doorgevoerd. Luuk W nam plaats onder de lat in plaats van Mart en de veldposities van Anthony en Tibbe werden nu bezet door Luuk K en Bas. Diovaris moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan omdat hij tegen Dynamo een rode kaart had gekregen en zijn positie werd overgenomen door Lucas, de veelvuldig scorende spits van Forward 2.

  Strandvogels beschikt over de minst gepasseerde verdediging van de vierde klasse C (tot zondag 7 tegentreffers in 10 wedstrijden) en liet in de eerste fase van de wedstrijd blijken waarom. Omdat ook de Forward-defensie geconcentreerd en secuur speelde, waren er in het eerste kwart van de wedstrijd nauwelijks kansen of mogelijkheden te noteren. Pas in de 21e minuut kreeg Forward een serieuze mogelijkheid toen Lucas uit een aanval over rechts in het centrum werd aangespeeld. Omdat zijn balaanname niet perfect was kon zijn schotpoging geblokt worden, waarna Caio de wegspringende bal voorlangs schoot.

  Even later namen de bezoekers de leiding: een vrije trap van links werd hoog voor het Forward-doel geplaatst en de bal werd bij de tweede paal binnengekopt (0 - 1).

  Twee minuten na de openingstreffer leverde een Forward-aanval een voorzet van Timo op, waarbij de bal net over alles en iedereen, met name de vrijstaande Caio, heen ging. Uit een aanval door het centrum joeg Timo daarna de bal van buiten het strafschopgebied royaal over het Strandvogels-doel. Een vrije trap vanaf de punt van het Onderdijker strafschopgebied ging, onbereikbaar voor de Forward-schutters, voorlangs.

  In de 34e minuut kwam Forward langszij dankzij Lucas die een voorzet van Tom, vanaf de linker zijlijn, bij de tweede paal binnenschoot (1 - 1).

  Enkele minuten later had Lucas pech toen zijn inzet, uit een pass door het centrum, tegen de paal belandde. In de slotminuten van de eerste helft zorgde Strandvogels voor een gevaarlijk moment bij het Forward-doel met een schot dat via de rug van een verdediger naast Luuks doel verdween en uit de corner volgde een schot over datzelfde doel. Aan de andere kant greep de doelman van Strandvogels goed in door zich bij een gevaarlijke voorzet van rechts, nog net voor Caio kon afronden, over de bal te ontfermen.

  In de openingsfase van de boeiende tweede helft ondernam een van de spitsen van de bezoekers een gevaarlijk ogende solo. Omdat hij aan het einde daarvan ver naar rechts werd gedrongen moest het schot uit een scherpe hoek worden afgevuurd. Luuk blokte de inzet en Jay-Jay werkte de bal vervolgens weg.

  Enkele minuten nadat een probleem aan de enkel van Luuk K door middel van een oplapbeurt was verholpen, namen de gasten opnieuw de leiding. Een voorzet van rechts werd in het centrum door de Forward-verdediging gemist en een Strandvogels-spits nam de bal weliswaar niet goed aan, maar had daarna de gelegenheid alsnog raak te schieten (1 - 2). De kans op een snelle gelijkmaker ging kort daarna verloren omdat het schot afstuitte op het lichaam van een verdediger van de bezoekers.

  Na een uur spelen bereikte Tom met een pass in het centrum de in schietpositie staande Lucas, wiens inzet naast zou zijn gegaan. Caio wist de bal echter nog met zijn hoofd in het doel te werken, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

  Aan de andere kant verdween even later een kopbal uit een corner vlak langs het Forward-doel en Remco kon kort daarna een gevaarlijke voorzet van rechts met het hoofd net voldoende van richting veranderen om de bal buiten bereik van de Strandvogels-schutterij te houden.

  Uit een vrije trap op 25 m van het doel van de bezoekers probeerde Cemil Bas in stelling te brengen, maar die kon de bal niet goed genoeg raken. Dat lukte even later Tom wel toen hij bij de tweede paal een voorzet van Bas hoog opspringend tegendraads binnenkopte (2 - 2).

  Uit een door Strandvogels opgevangen uittrap van Luuk konden de bezoekers een gevaarlijke aanval over rechts opzetten, die afgerond werd met een hard schot uit een scherpe hoek. Luuk blokte dat schot bekwaam bij de eerste paal.

  Uit een vrije trap voor Forward kwam Luuk K met de bal aan de voet kansrijk bij het Strandvogels-doel, maar helaas in buitenspelpositie. Cemil schoot even later van links net naast.

  De overigens prima spelende Moussa verspeelde in het centrum van de verdediging de bal, maar kon de fout zelf herstellen dankzij zijn snelheid. Een kopballetje van Tom over de breedte van het veld was een decimeter te hoog voor de op volle snelheid liggende Jay-Jay om door te kunnen breken. Toen Tom even later Jay-Jay wel bereikte, kon de Strandvogels hem ten koste van een corner het scoren beletten.

  Een spits van Strandvogels kon, toen hij in het centrum van de Forward-verdediging iets eerder bij de bal was dan Luuk W, wel scoren, maar ook die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

  Uit een corner van Forward raakte Tom de bal niet goed genoeg waardoor die vrij ver naast het Strandvogels-doel verdween en een kopbal van Bas, uit een voorzet van Tom, ging over dat doel.

  In de 86e minuut kreeg Tom een rode kaart voorgehouden na een incident bij de zijlijn waarbij ook de grensrechter van Strandvogels betrokken was.

  De numerieke minderheid weerhield Forward er niet van volop op de aanval te blijven spelen. De voor Lucas in het veld gekomen Jim probeerde een uit een Forward-corner half weggewerkte bal binnen te knallen, maar de inzet miste de juiste richting.

  Strandvogels kwam nog eenmaal door met een aanval over rechts, waaruit een diagonaal schot werd geproduceerd dat voorlangs het doel van Luuk vloog. Nadat Cemil een oplapbeurt had ondergaan bracht een mooie, snelle combinatie van Forward vlak voor het laatste fluitsignaal Timo in schietpositie. Zijn schot ging via een Strandvogels-been naast en de inzet uit de daaropvolgende corner werd bij de doellijn weggewerkt.

  Dynamo zal het meest tevreden terugkijken op deze zondag, want zonder zelf te spelen zag de ploeg zijn positie ten opzichte van Strandvogels versterkt worden (het verschil in verliespunten bedraagt nu één in het voordeel van de ploeg uit Ursem). Ook KSV kan, door alle inhaalwedstrijden te winnen, Dynamo tot op één punt naderen. De wedstrijden van KSV en Dynamo, resp. uit tegen HSV Sport en De Valken behoorden tot de drie van de zes voor zondag op het programma staande wedstrijden die werden afgelast. Dat betrof in alle gevallen een wedstrijd die op natuurgras moest worden gespeeld. Het (natuur)grasveld van St George kon wel worden bespeeld en de thuisclub greep de gelegenheid aan om voor de eerste keer sinds de de derde speelronde van de vierde klasse C, op 7 oktober, weer eens de volle winst te pakken. Slachtoffer van deze dadendrang was Apollo ’68, dat met een 4 ?? 0 naar huis moest terugkeren. De Spierdijkers namen met dit resultaat enige afstand van de gevarenzone.

  Omdat de wedstrijd tussen de (sub)toppers HSV Sport en KSV werd geschrapt, bleef de ploeg uit Heerhugowaard staan op acht gespeelde wedstrijden; vier minder dan RKEDO, dat nu al acht thuiswedstrijden heeft gespeeld, en drie minder dan de overige ploegen die op de ranglijst boven KSV staan.

  Aanstaande zondag heeft Forward een roostervrije dag. Voor de zondag daarna, 10 februari, staat de thuiswedstrijd tegen Sint George op het programma. Forward 2 hervat op die dag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Koedijk 2.

  Alw. Forward - Strandvogels  2 - 2 (1 - 1). 23, 0 - 1;34, Vaerewijck 1 - 1; 53, 1 - 2; 78, 2 - 2.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Luuk Kramer, Remco Bruijns, Moussa Hadi, Cemil Zaal, Bas Wessels, Timo Polsma, Jay-Jay Beemsterboer, Tom de Weerd, Lucas Vaerewijck (70, Jim Haverbusch) en Caio Chioccarelli.

   

   

   

   

rfwbs-slide