• Wedstrijdverlag Always Forward – SC Dynamo 4 – 2

  15 apr 2019
 • In een week tijd is Forward van het ene extreem in de prestatiecurve naar het andere gesprongen. Na de teleurstellende voorstelling bij De Valken speelde de ploeg zondag tegen koploper SC Dynamo een van zijn beste wedstrijden van het seizoen tot nu toe en het resultaat, een 4 - 2 overwinning, mocht er zijn en was uiterst welkom.

  In de beginopstelling van Forward viel ten opzichte van die van vorige week tegen De Valken één wijziging te noteren: Anthony begon op links in de verdedigingslinie, waardoor Cemil opschoof naar het middenveld, waar in de wedstrijd tegen De Valken Tibbe speelde. Ook langs de lijn had Forward een nieuw gezicht, nl. grensrechter Appel, die deze dag bij zowel Forward 1 als Forward 2 de vlag hanteerde.

  Na een kwartier spelen had Forward al meer goede aanvallen op de mat gelegd dan in de hele wedstrijd tegen De Valken. In de zevende minuut ging Tom, na een mooie passeermanoeuvre, een combinatie aan met Caio. Nadat hij de bal had teruggekregen krulde hij die fraai naar de verre bovenhoek, maar jammer genoeg was de kruising van paal en lat in plaats van het net het eindpunt van de inzet.

  Drie minuten later leidde een Forward-aanval over rechts tot een voorzet van Jim, waaruit Tom de bal terugkopte op Caio wiens inzet uit scherpe hoek knap verwerkt werd door Dynamo-doelman Schouten. Even daarna was deze doelman echter kansloos bij het harde schot waarmee Caio een trekbal van Tom, weer na een Forward-aanval over rechts, doeltreffend afrondde (1 - 0). In de 16e minuut leverde de volgende aanval van de thuisclub bijna de tweede treffer op, maar helaas verdween de bal uit het schot van Bas, na een mooie 1-2-combinatie met Tom, rakelings langs de linker kruising.

  Ook de volgende doelpogingen van Forward-zijde, een afstandsschot van Caio  en een kopbal van Tom uit een door de mee opgekomen Remco, die in het centrum van de verdediging samen met Collin een degelijke partij op de mat legde, geforceerde corner, gingen - op grotere afstand - over en langs het Dynamo-doel.

  Het eerste grote gevaar bij het Forward-doel ontstond in de 28e minuut uit een vrije trap van links

  voor de bezoekers. Luuk K en een aanvallende overtreding deden de kans echter teniet. Even later ontfermde keeper Luuk zich zelf over de bal uit een vrije trap van vrijwel dezelfde plek. Tussen deze momenten in was Lucas bij een actie nog net door de laatste Dynamo-verdediger van scoren afgehouden en vlak daarna deed de Dynamo-doelman dat toen Tom met een mooie doorkopbal Lucas de vrije ruimte achter de verdedigingslinie van de bezoekers had ingestuurd.

  In de 40e minuut bracht Dynamo-speler Hughes, nadat hij de bal knap had gecontroleerd, zijn teamgenoot Fa in stelling, maar uit diens schot ging de bal vrij ver naast Luuks doel. In de volgende aanval van de thuisclub kreeg Lucas plotseling een kans. Hij legde de bal breed op Caio en op diens schot had doelman Schouten een afdoend antwoord.

  In de slotminuut van de eerste helft, inclusief blessuretijd, onderging de stand op het scorebord, die lange tijd de ruststand leek te worden, een grondige wijziging. Eerst scoorden de bezoekers uit een snelle, directe aanval door het centrum, via Van der Velden en Fa, de gelijkmaker. Vanaf de aftrap zette Forward een aanval op over rechts. De voorzet bracht de bal bal bij Tom, die op de Dynamo-doelman stuitte, maar uit de rebound herstelde Lucas de voorsprong van zijn ploeg (2 - 1).

  De tweede helft was minder dan een minuut aan de gang toen Tom de marge op twee treffers bracht. Een Forward-aanval leek te zijn afgeslagen door de Dynamo-defensie, maar Bas pikte de bal op en uit zijn voorzet kon Tom van dichtbij binnentikken (3 - 1).

  Het tegenoffensief van Dynamo werd ingeluid met een vrije trap, waaruit een aanvaller, voorbij het doel op de doellijn staand weinig anders kon doen dan de bal naast koppen. Meer dan stevige fysieke ingrepen in de Dynamo-gelederen bezorgden Hélène oplapwerk ten behoeve van Jim, Cemil, beiden tot tweemaal toe, en Luuk K. Uit de rebound van de vrije trap die wegens een overtreding op Cemil was toegekend, schoot Lucas naast. Hetzelfde lot onderging een kopbal van Tom na een combinatie met, en daarin een een mooie actie van, Lucas.

  Na een klein uur spelen leverde een Dynamo-aanval de bezoekers een treffer op die wegens buitenspel werd afgekeurd. In de tien minuten hierna volgden diverse mooi uitgevoerde Forward-aanvallen die helaas geen treffer opleverden, mede dankzij goed keeperswerk van doelman Schouten.

  In de 73e minuut viel aan de andere kant wel een doelpunt. Bij een snelle uitbraak over links, waarbij Witte met een diepe pass Oldenburg bereikte, kon laatstgenoemde de uitgelopen Luuk passeren en de bal in het verlaten doel werken (3 - 2).

  Even later maakte Jim plaats voor een nieuwe debutant uit de JO19: Tarik Elkhayami. Die mocht zijn vuurdoop vooral besteden aan het helpen afweren van het slotoffensief van Dynamo, dat nog gaarne een punt aan het duel wilde overhouden. De druk was groot en in de 79e minuut ontstond een grote kans waarbij de bal bij de afronding niet goed geraakt werd, waardoor die ver naast ging. De counters van Forward waren evenmin ongevaarlijk. Bij een actie van Lucas konden verdediger en doelman hem slechts met moeite het scoren beletten en uit een vrije trap van Caio vloog de bal rakelings over het Dynamo-doel. Even daarvoor pakte doelman Luuk de bal uit een vrije trap voor de bezoekers vanaf de punt van het strafschopgebied. De aangeslagen Anthony werd gewisseld voor Samet.

  In de laatste minuut kwamen Lucas en Caio in kansrijke positie bij een uitbraak van Forward. De breedtepass van Lucas om Caio in scoringspositie te brengen was echter niet goed genoeg, maar enkele seconden later kreeg Lucas bij de doellijn de kans zijn werk nog eens over te doen en met een fraaie actie bereikte hij Caio nu wel en die scoorde prompt zijn tweede treffer van de dag (4 - 2).

  Bij de volgende counter van Forward, in de blessuretijd, schoot Caio van dichtbij met een volley onbedaarlijk hard in. Doelman Schouten kreeg de bal tegen zijn hoofd en ging knock-down. Het zag er ernstig uit, maar gelukkig kon hij na enige tijd, nadat scheidsrechter Belder het eindsignaal al had gegeven, weer opstaan en leek de blessure mee te vallen.

  De topper van de dag in de vierde klasse C, het duel tussen Strandvogels en KSV, werd in het voordeel van de thuisspelende ploeg uit Onderdijk beslist (1 - 0). Hierdoor nam Strandvogels de koppositie weer over van SC Dynamo, dat nu vijf verliespunten meer heeft dan de rood-gele formatie. KSV kan in punten gelijk komen met Strandvogels. De Heerhugowaarders hebben in de eerstvolgende reguliere speelronde een roostervrije dag, maar hebben nog inhaalwedstrijden tegoed tegen St George (thuis) en HSV Sport (uit). Het doelsaldo van Strandvogels (+35) is aanzienlijk hoger dan dat van KSV (+25). Beide ploegen hebben nog een potje prijsschieten tegen WMC voor de boeg.

  Onze stadgenoten, en concurrenten voor de vierde plaats in de eindrangschikking, gingen zondag op eigen terrein verrassend en royaal onderuit tegen Victoria O, dat aan een sterke reeks bezig is. Forward heeft daardoor één verliespunt minder dan HSV Sport en een veel beter doelsaldo (+29 tegen +3). Ook Woudia heeft één verliespunt meer dan Forward, met twee wedstrijden achterstand en ook een veel minder hoog doelsaldo (+5), maar de ploeg uit Westwoud kan daar in de nog te spelen thuiswedstrijd tegen WMC flinke verbetering in aanbrengen.

  Alw. Forward - SC Dynamo 4 ?? 2 (2 ?? 1). 12, Chioccarelli 1 - 0; 45, Fa 1 - 1; 45+1, Vaerewijck 2 - 1; 46, De Weerd 3 - 1; 73, Oldenburg 3 - 2; 90 Chioccarelli 4 - 2.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Luuk Kramer, Collin de Jager, Remco Bruijns, Anthony Sabajo (88, Samet Çetin, Bas Wessels, Cemil Zaal, Jim Haverbusch (75, Tarik Elkhayami), Tom de Weerd, Lucas Vaerewijck en Caio Chioccarelli.

  Forward 2

  Forward 2 behaalde zondag thuis een 4 - 1 overwinning tegen rode-lantaarndrager WSV ’30 2, dat qua veldspel bepaald geen slechte indruk maakte, maar tekortschoot in effectiviteit.

  De eerste helft speelde zich grotendeels af op de speelhelft van Forward, maar de eerste kans was voor de thuisploeg, toen David in het centrum werd aangespeeld en een tegenstander passeerde. Zijn schot van zo’n 20 m verdween echter over de lat. Direct daarna kreeg WSV ’30 een enorme kans bij een doorbrak van twee van hun aanvallers. Het passje breed van de ene, dat de andere de gelegenheid moest geven de bal in het lege doel te schuiven, werd echter zo slordig uitgevoerd dat de kans verloren ging. Uit twee vrije trappen voor de bezoekers, van 18 m resp. 25 m, vloog de bal royaal naast het door Jeroen - voor de eerste keer na een lange blessureperiode weer tussen de palen op het Forward-veld - verdedigde doel.

  Tussen deze vrije trappen in nam WSV, in de zevende minuut, echter wel de leiding. Bij een counter over rechts manoeuvreerde de spits van dienst zich handig in schietpositie en liet Jeroen met een hoge knal kansloos (0 - 1).

  Een kwartiertje later bracht een WSV-voorzet van rechts de Forward-defensie in grote problemen. Na enkele mislukte pogingen de bal weg te werken en weer in te schieten belandde het leer uiteindelijk via een been tegen Jeroen, waarna opruiming kon worden gehouden.

  In de 23e minuut kwam Forward, dat na de hierboven vermelde doelpoging van David niet verder gekomen was dan een voorzet van Dave die door een WSV-verdediger uit de doelmond werd weggehaald en een schot van Tobias dat langs de verkeerde kant van de paal vloog, op gelijke hoogte. Jay-Jay besloot een fraaie actie, gevolgd door een mooie combinatie met David, met een prachtig schot dat in de linkerbovenhoek doel trof (1 - 1). Even later knalde Dave uit een passje van David naast.

  De bezoekers zagen een doelpunt na ruim een halfuur spelen wegens een overtreding afgekeurd en bleven met een offensief in de slotfase van de eerste helft voortdurend dreigend, maar slaagden er slechts eenmaal in Jeroen te testen. Via diens lichaam en Dave ging de bal over de doellijn. Forward kreeg in die periode twee mogelijkheden voor een counter, maar die liepen beide op niets uit.

  In de tweede helft kwam Koen in het veld voor O19-junior Melvin Klaver. Met zijn eerste actie, op links, bracht hij bijna David in scoringspositie, maar het gevaar kon nog net worden afgewend. Dat gebeurde ook bij Koens tweede actie, deze keer een voorzet van rechts na mooi voorbereidend werk van David en Dave. Aan de andere kant moest Jeroen handelend optreden bij een uit een vrije trap voor zijn doel teruggekopte bal.

  Ook de tweede wisselspeler bij Forward liet zich snel opmerken: O19-junior Serkan Özdemir stond nog maar net in het veld toen hij in de 57e minuut een voorzet, weer na goed voorbereidend werk van David en Dave, van dichtbij kon binnentikken (2 - 1). Een klein kwartiertje later verdubbelde Koen de voorsprong door een uitbraak van Forward doeltreffend af te ronden.

  Het hierna volgende offensief van WSV ’30 leverde de bezoekers enkele goede kansen op. Een redding van Jeroen en schoten voorlangs en net naast het doel in plaats van erin voorkwamen dat de spanning in de wedstrijd volledig terugkeerde. Tussen deze bedrijven door mocht Tobias een keer bij een vrije trap op 25 m van het WSV-doel aanleggen na een overtreding op Dave. Zijn schot kwam wel binnen de palen, maar was niet giftig genoeg om de doelman in grote problemen te brengen. Op bijna dezelfde plek mocht Jay-Jay even later een vrije trap nemen. De wijze waarop hij dat deed verraste niet alleen zijn tegenstanders, maar ook zijn medespelers, waardoor ook deze mogelijkheid niets opleverde. Dat deed de volgende aanval van Forward wel en David bracht daaruit de eindstand, 4 - 1, op het scorebord.

  Door de zege tegen WSV ’30, de nederlaag van Hollandia T bij koploper Meervogels ’31 (dat nog één punt nodig heeft om het kampioenschap te kunnen vieren) en het veel verrassender verlies van HSV bij Koedijk is Forward op de ranglijst weer naar de vierde plaats gestegen.

  In de stand van de derde periode neemt Forward met zes punten uit drie wedstrijden de met vier (!) andere ploegen gedeelde derde plaats in, achter Meervogels en Spirit. Deze beide ploegen hebben in de lopende periode de volle buit behaald.

rfwbs-slide