• Wedstrijd verslag Forward VR1 - SO Soest VR1

  8 jun 2019
 • Forward VR 1 heeft zich zondag in eigen huis in de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse tegen SO Soest VR1 geplaatst voor de tweede ronde. De, je bent geneigd te zeggen bijna onnodig, spannende wedstrijd werd in de verlenging in het voordeel van de thuisclub beslist. Lange tijd zag het ernaar uit dat het Forward-feestje verpest zou worden door weinig overtuigend werk van twee vrouwen die niet eens lijfelijk op het veld aanwezig waren, Justitia en Fortuna. Enkele minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Forward, na lange tijd tegen een 0 - 1 achterstand te hebben aangekeken, op gelijke hoogte en zowel in de eerste als in de tweede verlenging wist de ploeg het net nogmaals te vinden, waardoor de dik verdiende overwinning gestalte kreeg.

  De tegenstander van de dag had zich voor de nacompetitie geplaatst door het behalen van het derde  periodekampioenschap in de derde klasse B. Dit was een poule bestaande uit slechts zeven teams. Alle ploegen ontmoeten elkaar driemaal en in elke halve competitie was er een periodetitel te behalen. In deze poule was een grote naam in het vrouwenvoetbal vertegenwoordigd: achtvoudig landskampioen Saestum uit Zeist, dat vóór de invoering van de eredivisie met betaalde clubs in 2007 met de vrouwenteams van Ter Leede en DVC Den Dungen de landstitels over een periode van liefst 17 jaar verdeelde.

  In de eerste twee perioden waren de prestaties van SO Soest met een vijfde en een zesde plaats in de eindstanden daarvan nog niet indrukwekkend te noemen, maar in de derde periode kwam de ploeg kennelijk op stoom en met 13 punten uit zes wedstrijden (vier meer dan het gezamenlijke totaal van de eerste twee perioden) en de doelcijfers 17 - 9 ging de periodetitel naar Soest.

  Forward trad aan zonder keepster Isa, die in een eerdere wedstrijd een hoofdblessure had opgelopen en tegen SO Soest vervangen werd door de solide en betrouwbaar keepende Ellen, en ook zonder aanvalster Lais.

  Tot vanuit Mook hadden toeschouwers in de fraaie zomerse, welhaast tropische, weersomstandigheden de weg naar het Forward-veld weten te vinden, maar gezien de belangen die op het spel stonden had de bezettingsgraad van het stadion nog wel wat hoger mogen zijn.

  In de beginfase was er sprake van een behoorlijk evenwichtige wedstrijd. Beide ploegen zochten de aanval zij het bepaald niet doldriest. Het eerste echt gevaarlijke moment deed zich in de achtste minuut voor bij het Forward-doel toen een Soest-spits een hard afstandsschot loste dat Ellen op fraaie wijze tot corner verwerkte.

  Twee minuten later leek Forward de leiding te nemen. Mila vond uit een breedtepass van Sophie na een aanval door het centrum met een hard schot het net, maar bleek dat helaas in buitenspelpositie te hebben gedaan. Dit vormde het begin van een Forward-offensief waarin vervolgens Diane uit een voorzet van uitblinkster Emma, na een Forward-aanval over rechts een beste kans kreeg, maar de bal niet goed genoeg kon raken en Mila na een prachtige dieptepass van Sofia kon doorbreken. De doelvrouw van de bezoekers, verreweg hun beste speelster, wist de situatie knap meester te blijven. Bij een volgende mooie Forward-aanval, over links opgezet door Wikkie en Sonya kon de Soester verdediging de trekbal van de doellijn slechts met grote moeite wegwerken.

  Wegens de warmte werd de eerste helft halverwege onderbroken door een korte drinkpauze.

  Kort na de hervatting was Forward heel dicht bij de gelijkmaker. Een langdurige aanval met enkele voorzetten die half werden afgeslagen, werd besloten met een 1-2-combinatie tussen Sonya en Sophie, waaruit laatstgenoemde de bal tegen de lat schoot.

  Het offensief van Forward, waar Lisa in het veld kwam voor Wikkie, hield aan en leidde tot enkele corners, een voorzet/schot van Franka waarbij de bal op het dak van het doel belandde en diverse schoten en kopballen die over en naast het doel gingen. Bij inzetten waarbij de bal wel richting doel ging, was de Soester keepster steeds op haar post.

  De counters van SO Soest werden in de regel gesmoord door de Forward-verdediging waarin Melissa en Sara een sterk tandem vormden en elkaar uitstekend rugdekking gaven. Niettemin ging het tweemaal bijna en helemaal volledig mis. In het eerste geval bood onnodig balverlies in de Forward-verdediging een aanvalster van SO Soest een schietkans, waarbij de boogbal een prooi werd voor Ellen. In het tweede geval slaagde de Soest-aanvalslinie erin de defensie van de thuisploeg uit te spelen, maar omdat het te lang duurde voor werd afgedrukt kon het schot worden geblokt. In het laatste geval liet een Soester aanvalster een knappe kapbeweging bij de doellijn, waarmee zij zichzelf in schietpositie bracht, volgen door een knallend schot in de korte hoek (0 - 1).

  In de toegevoegde speeltijd van de eerste helft verkeerde het doelgebied van de bezoekers in  staat van beleg. De Forward-spitsen kregen enkele juweeltjes van kansen bij voorzetten van links en rechts, maar op de een of andere manier wist de bal bij de afwerkingen bijna steeds een andere richting dan die naar het doel te vinden, terwijl een schot van Mila niet  hard genoeg was waardoor de Soest-doelvrouw in twee instanties kon redden. Even daarna verwerkte een afsrtandsschot van Sofia fraai tot corner en ze kon bij een dito schot van Emma opgelucht adem halen toen de bal onbereikbaar voor haar tegen de lat stuitte.

  In de tweede helft kwamen Sabrina en Hannan in het veld voor Sonya en Diana. Later zouden nog de wissels van Amber voor Sofia en van Kim voor Sophie volgen. Het offensief van Forward hield onverminderd aan. Tot de tweede minipauze gingen diverse schoten van o.a. Sophie en Lisa en twee directe vrije trappen van Sofia aan het doel voorbij of tegen muurtje en greep de Soest-keepster goed in bij een riskant uitgevoerde terugspeelbal en schoten van Lisa, Mila en Sofia.

  Aan de andere kant moest haar collega Ellen tweemaal in actie komen, de tweede maal bij een schot uit een corner.

  Dat hoefde zij na de drinkpauze bijna helemaal niet meer te doen. De weinige uitbraken van de bezoekers in het laatste kwart van de wedstrijd werden in de kiem gesmoord door het centrale verdedigingsduo van Forward met een hoofdrol voor Melissa.

  Langzaamaan begon de tijd voor Forward echter te dringen en met name de afstandsschoten ?? dat waren er heel wat ?? werden soms meer gekenmerkt door een op-niet-al-te-veel-hoop-van-zegenkarakter dan door overtuiging. Een schot van Mila, na een actie in het Soester strafschopgebied, voorafgegaan door een mooie actie van Lisa, was te zacht om de Soeser keepster te passeren, net als een onbedoelde inzet van een Soest-verdedigster die haar eigen doelvrouw tot een snelle reactie dwong.

  In de 88e minuut kwam eindelijk de gelijkmaker: uit een Forward-aanval over links kwam de bal bij Lisa die op rechts Mila bereikte en uit haar voorzet tikte Sara binnen (1 - 1). De keepster van Soest voorkwam in de resterende speeltijd dat Lisa uit een vrije trap vanaf de punt van het strafschopgebied de wedstrijd nog in de reguliere speeltijd besliste.

  In de verlenging bleek Forward, dat aanmerkelijk meer energie in de wedstrijd had moeten steken dan de tegenstander, conditioneel superieur. In de vijfde minuut van de eerste verlenging bracht Mila, na zich bij een inworp handig van haar tegenstandster te hebben ontdaan met een mooie boogbal haar team op voorsprong en daarna had de ploeg vrijwel niets meer te vrezen van de tegenstander. Forward hield SO Soest onder druk en kreeg nog diverse kansen. Hanan en Amber zagen een schot langs het doel verdwijnen en bij een inzet uit een corner werd de bal door een verdedigster van de doellijn weggewerkt.

  De tweede verlenging bood eenzelfde spelbeeld; helaas ook weer met schoten die het doel misten en ook weer eens een formidabele redding van de keepster van SO Soest. Uit een corner in de absolute slotfase kwam de 3 - 1 op het scorebord toen Amber de bal breed legde op Mila, die kon binnentikken.

  Maandag aanstaande, Tweede Pinksterdag, speelt Forward de tweede wedstrijd in de nacompetitie. Tegenstander is FC Medemblik VR 1, dat dan het thuisvoordeel heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Hopelijk is het scheidend trainer/coach Fred Bulens gegund zijn afscheidswedstrijd nog een keer uit te stellen.

  Always Forward VR1 - SO Soest VR 1  3 - 1 n.v. (0 - 1). 45, 0 - 1; 88, Sara Stout 1 - 1; 94, Mila van Noord 2 - 1; 116, Mila van Noord 3 - 1

  Always Forward: Ellen Vissie, Emma Buining, Melissa Verschoor, Sara Stout, Wikki Enthoven, Sonya Hzami, Sophie van Dulmen, Sofia Feld, Franka de Leeuw, Mila van Noord, Diane la Housse; Lisa Luiken, Sabrina Nijenhuis, Hannan ben Abdeslam, Amber Meissen en Kim Kooistra.

   

   

   

rfwbs-slide