• We trainen weer bij Always Forward!

  13 mei 2020
 • In deze Corona tijd heb ik regelmatig op Ziggo de oude Europacup 1 finales van mijn cluppie Ajax teruggekeken. De mythe van Johan Cruijff als voormalig wereldvoetballer werd voor mij doorgeprikt, enorm veel balverlies bij zijn dribbels en een zeer matige passing. Daarnaast heb ik me verbaasd over de voetbalkwaliteiten van de onlangs overleden Barry Hulshoff, wat was hij goed zeg. Ondanks het vermaak van deze ‘oude beelden’ blijft het live volgen van een wedstrijd toch wel het mooiste natuurlijk.

   

  Ik had echter niet verwacht dat ik zo blij zou zijn, dat we na bijna 8 weken geen voetbal, weer mochten trainen bij Always Forward. Onze laatste wedstrijd was namelijk op zaterdag 7 maart en de laatste training op maandag 9 maart. Het verlossende woord was 21 april, voor mij toch nog onverwacht, al aangekondigd door premier Rutte. Eind april was het door AF ingediende protocol door de gemeente Hoorn goedgekeurd. Zowaar een huzarenstukje door de betrokkenen bij AF, andere verenigingen startten namelijk veel later. Weer mogen voetballen. Dit seizoen niet meer op gerekend. Eindelijk weer iets om naar uit te kijken.

   

  Wij mochten als AF onder 12-4 notabene op Bevrijdingsdag aantreden op het A-veld. Ontvangen bij de poort door o.a. onze altijd positieve voorzitter Willem Kluft konden we, na het handen sproeien, weer lekker trainen. Een Bevrijdingsdag met een dubbele betekenis dus. Ook voor de jongens was het weer fijn om elkaar weer even te zien en tegen een balletje te trappen. Ze waren er (natuurlijk) alle 11.

   

  De vonken spatten ervan af op deze eerste training. Ze waren het voetbal nog niet verleerd. De meeste kids hadden goed naar de filmpjes op facebook van o.a. Ruben Olijhoek gekeken en hadden zeker geen 8 weken stilgezeten. Ze waren er technisch zelfs flink op vooruitgegaan. Na 5 kwartier stonden de boys van de onder 12-4 met rode konen weer bij de poort. Vrijdag volgde de 2e training en zaterdag zelfs een 3e training met veel partijtjes. Heerlijk en fijn dat we dankzij onze vrijwilligers ‘in en om de poort’ weer mogen trainen. Hopelijk nu nog lekker doortrainen de komende maanden. In september dan weer in de onder 13 starten met hopelijk weer echte wedstrijden, op een heel veld, met grote doelen, met als nieuwe ingrediënten buitenspel en ingooien. Ben benieuwd hoe de jongens daarmee omgaan.

   

  Sportgroet,

   

  Jeroen

rfwbs-slide