• Voorbeschouwingen AFZO, AFZA, VR1 en Zondag 2

  20 nov 2019
 • Forward (zat) 1

  Forward (zat) 1 (AFZA1) ontvangt aanstaande zaterdag Sporting Krommenie. De uit de vierde klasse B overgehevelde ploeg heeft tot nu toe weinig successen kunnen vieren. Uit de voorgaande  acht wedstrijden behaalde Sporting slechts vier punten, dankzij een een 2 - 2 gelijkspel in de openingswedstrijd thuis tegen Wieringermeer en een 2 - 4 uitoverwinning in de zevende speelronde tegen De Wherevogels. In de drie tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen hoogvliegers op de ranglijst leed Sporting twee forse nederlagen (uit tegen SDOB met 6 - 1 en thuis tegen Foresters met 0 - 6) terwijl de schade in de uitwedstrijd tegen St Adelbert beperkt bleef tot 5 - 3. Verder verloor Sporting uit met 4 - 3 van SVW ’27 en thuis met 1 - 2 van Opperdoes en was de 3 - 4 thuisnederlaag tegen DINDUA wellicht het meest teleurstellende resultaat.

  Ten behoeve van het behoud van aansluiting bij de toppers van de ranglijst is een overwinning voor Forward noodzakelijk en als de gelegenheid zich voordoet, zou een opvijzeling van het doelsaldo eveneens uiterst welkom zijn.

  De topper van de dag in de vierde klasse A is in de komende speelronde de ontmoeting tussen SDOB en St Adelbert, de nummers één en drie van de ranglijst.

  Forward (zon) 1

  In de topper van de dag in de vierde klasse C komt Forward zelf aan bod en wel in de thuiswedstrijd tegen koploper Strandvogels. De wedstrijd van aanstaande zondag is de eerste die geldt voor de tweede periode, een reeks van zeven wedstrijden waarin Forward een relatief zwaar programma te verwerken krijgt met behalve de thuiswedstrijd tegen Strandvogels ook uitwedstrijden tegen HSV Sport, Kwiek ’78 en De Valken en een thuisontmoeting met St George. Al deze tegenstanders staan in de bovenste helft van de ranglijst. Terwijl de tweede periode loopt speelt Forward op 15 december voor de eerste periodenog de inhaalwedstrijd uit tegen Berkhout. Bij winst tegen de hekkensluiter is de eerste periodetitel binnen voor Forward.

  Net als in het vorige seizoen draait Strandvogels weer uitstekend. De Onderdijkers hebben zelfs nog drie punten meer verzameld dan in dezelfde fase van het vorige seizoen, toen de openingswedstrijd thuis tegen HSV Sport verloren was gegaan. De doelcijfers zijn vergelijkbaar: 24  - 7 in het vorige seizoen tegen 26 - 8 nu. De enige ploeg die geen nederlaag tegen Strandvogels leed was St George, dat in de derde speelronde in Onderdijk een 1 - 1 gelijkspel boekte. Voor die wedstrijd had Strandvogels twee 4 - 1 overwinningen behaald in de thuiswedstrijd tegen DWB en de derby uit tegen Sporting Andijk. Na de wedstrijd tegen St George volgden vijf overwinningen tegen Kwiek ’78 (1 - 2), Berkhout (7 - 1), De Valken (0 - 3), Woudia (3 - 4) en RKEDO (1 - 0).

  Forward heeft het er in de eerste periode van de competitie aanmerkelijk beter afgebracht dan in het vorige seizoen, toen de ploeg - toevallig ook nog met een inhaalwedstrijd voor de boeg - met 12 punten uit zeven wedstrijden en de doelcijfers 16 - 10 een hoge middenmootplaats op de ranglijst innam. Met de 100% score tot nu toe heeft Forward negen punten meer dan in dezelfde fase van het vorige seizoen en de doelcijfers 25 - 10 geven een negen treffers hoger doelsaldo. Als Forward de inhaalwedstrijd tegen Berkhout wint, komt dat doelsaldo dicht in de buurt van dat van Strandvogels. Een overwinning tegen de ploeg uit Onderdijk zou de stand voor Forward een wel heel florissante aanblik geven.

  Forward VR1

  De volgorde van de tegenstanders van Forward VR1 blijft zich sinds enkele weken keurig netjes houden aan die van de ranglijst. Opnieuw staat er voor dit team een confrontatie met de hoogst geplaatste ploeg waartegen nog niet gespeeld is op het programma. In dit geval betreft dat ST West Frisia/Dindua, dat op de zesde plaats van de ranglijst bivakkeert met drie punten achterstand op Forward.

  De ploeg uit Enkhuizen begon voortvarend aan de competitie met een 3 - 0 thuisoverwinning tegen WBSV en een alleszins dragelijke 2 - 1 uitnederlaag tegen de huidige koploper VV Bergen. Na een week rust waren de resultaten van de volgende twee wedstrijden minder indrukwekkend: nederlagen tegen de middenmoters Zaandijk (thuis met 2 - 3) en RKEDO (uit met 1 - 0). Daarna volgde voor ST West Frisia/Dindua een herstel met overwinningen tegen achtereenvolgens FC Uitgeest (thuis met 4 - 2), VIOS-W (uit met 0 - 2) en SDZ (thuis met 5 - 2), drie laagvliegers op de ranglijst.

  Een zege tegen de Enkhuizenaren is voor Forward nodig om aansluiting bij de topploegen van de ranglijst te houden en tevens om de tegenstander van de dag op afstand te zetten. Gegeven het totale programma van deze speelronde is puntverlies voor een of meer van de concurrenten voor de hoge posities op de ranglijst onwaarschijnlijk.

  Forward (zon) 2

  Forward 2 ontvangt zondag Spirit ’30 2, de ploeg met het kleinste aantal verliespunten in de poule.

  Om niet nog meer terrein te verliezen ten opzichte van de middenmoot zou een resultaat, d.w.z. één of meer punten, tegen de ploeg uit Hoogkarspel voor Forward uiterst welkom zijn. Dit te meer omdat de nummers laatst en voorlaatst, RKEDO en KGB, zondag tegen elkaar spelen en onderin dus in ieder geval punten behaald worden.

   

   

   

   

   

rfwbs-slide