• Voorbeschouwingen

  24 nov 2021
 • Voorbeschouwing Always Forward (zat) 1, (zon) 1, 2 en VR 1

  zaterdag 27 en zondag 28 november 2021

   

   

  Tenzij tijdens de verwachte persconferentie van aanstaande vrijdag bekendgemaakt wordt dat het voetbal voorlopig wordt stilgelegd, worden in het komende weekend de volgende wedstrijden van Forwards belangrijkste seniorenteams afgewerkt.

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  Voor AFZA 1 staat de uitwedstrijd tegen Sint Adelbert op het programma. Deze ontmoeting is de eerste van de twee die ook in de beide voorgaande, voortijdig afgebroken seizoenen zijn afgewerkt (de andere is de thuiswedstrijd tegen SVW ’27). De vorige twee wedstrijden in Egmond Binnen leverden zwaar bevochten overwinningen op met achtereenvolgens 0 – 2 en 0 – 1.

  Na het behalen van kampioenschap van de eerste periode wacht Forward een reeks lastige wedstrijden. Na die tegen Sint Adelbert volgen tot de winterstop nog wedstrijden tegen DTS (thuis) en – de op papier zwaarste – uit tegen Kolping Boys, de nummer twee van de stand. Een overwinning in Egmond zou Forward uitstekend helpen om de koppositie op de ranglijst te consolideren.

  Sint Adelbert neemt momenteel de derde plaats op de ranglijst in met 18 punten uit acht wedstrijden, keurig evenwichtig verdeeld over de uit- en thuiswedstrijden. In eigen huis won de ploeg van Alcmaria Victrix, Wieringermeer en DTS. Alleen St Adelberts buren van De Foresters wisten in Egmond als bezoekende club te winnen en aan hen moet Forward maar een voorbeeld nemen.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward 1 krijgt zondag bezoek van KGB. De ploeg uit Bovenkarspel staat in de ranglijst op een weinig florissante 12e plaats met zes punten uit acht wedstrijden. Alleen tegen De Blokkers slaagde KGB erin (zoals alle andere tegenstanders van de zwart-gele formatie) een overwinning te behalen. De overige drie punten werden behaald met gelijke spelen, waarvan er één (tegen Hugo Boys) als teleurstellend moet zijn ervaren, maar de andere twee, tegen Westfriezen en afgelopen zondag uit bij VVS ’46, zonder meer als uitstekende prestaties kunnen worden beschouwd.

  Een overwinning zou voor Forward de kloof met KGB, dat momenteel de bovenste plaats van de gevarenzone (de plaatsen 12, 13 en 14 van de ranglijst) inneemt, tot een comfortabele tien punten vergroten.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 ontvangt zondag KFC, de nummer zes van de ranglijst met negen punten uit zes wedstrijden en een opvallend goed doelsaldo (+7), dat vooral dankzij twee grote overwinningen (1 – 7 bij hekkensluiter EMM ’21 en 5 – 0 tegen FC Medemblik) tot stand gekomen is. Winst zal voor Forward op de nogal onoverzichtelijke ranglijst waarschijnlijk goed blijken voor een plaats in de subtop; bij een ander resultaat zal een plek in de (wellicht lage) middenmoot het gevolg zijn.

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 is zondag de gastheer van het tweede van Hercules Zaandam, elf jaar geleden ontstaan uit de fusie tussen PSCK en VVZ. De Zaankanters staan met 12 punten uit zeven wedstrijden op de derde plaats van de ranglijst. Dat is zes plaatsen hoger dan Forward, maar de twee punten verschil kunnen in een inhaalwedstrijd overbrugd worden. Met een zege tegen Hercules behoudt Forward zicht op een hoge plaats in middenmoot waarin zich liefst acht van de 13 ploegen bevinden. 

rfwbs-slide