• Voorbeschouwingen

  2 feb 2023
 • Voorbeschouwing wedstrijden van AFZA 1, Forward 1 en VR1

  zaterdag 4 en zondag 5 februari 2023

   

  Aanstaande zaterdag en zondag staan de wedstrijden van de eerste speelronde van de tweede competitiehelft op het programma.

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  Voor AFZA 1 betreft de eerste returnwedstrijd direct een topduel. De ranglijstaanvoerder in de derde klasse A gaat zaterdag op bezoek bij runner-up Fortuna Wormerveer. Het is voor AFZA de tweede maal in het lopende seizoen dat de ploeg als koploper een uitwedstrijd speelt tegen de nummer twee van de ranglijst. De eerste keer gebeurde dat in Heerhugowaard tegen Reiger Boys en die wedstrijd werd 0 – 1 gewonnen.

  AFZA won in september de openingswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna met 3 – 2.  Nadat AFZA al vroeg in de wedstrijd de leiding had genomen, kwamen de Wormerveerders sterk terug en bogen nog voor de rust de achterstand om in een 1 – 2 voorsprong. Pas in de laatste tien minuten kon AFZA de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken.

  In de duels tegen hoogvliegers bleef Fortuna verder ongeslagen met gelijke spelen in eigen huis tegen Reiger Boys en uit tegen SDOB (beide wedstrijden eindigden in 1 – 1). De uitwedstrijd tegen DEM leverde een overwinning op (1 – 2). In de elfde speelronde ging de uitwedstrijd tegen HCSC voor Fortuna verrassend met 2 – 1 verloren, waardoor AFZA de eerste periodetitel in de wacht sleepte.  

  Fortuna speelde in de eerste seizoenshelft slecht vijf thuiswedstrijden en behaalde daarin 13 punten met de doelcijfers 24 – 6. Alleen Reiger Boys slaagde erin een puntuit Wormerveer mee te nemen.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward 1 krijgt  zondag bezoek van KGB, dat sinds afgelopen zondag, na de overwinning van Geel Zwart ’30 bij Hauwert ’65 op doelsaldo weer de rode-lantaarndrager in de derde klasse A is geworden. De ploeg uit Bovenkarspel behaalde tot nu toe slechts vijf punten, waarvan, opvallend genoeg, vier op vreemde bodem (0 – 0 bij Grasshoppers en 1 – 4 bij Geel Zwart ’30). In eigen huis verdiende de ploeg via een 1 – 1 gelijkspel alleen een punt tegen Strandvogels.

  De wedstrijden tegen de acht hoogst geplaatste ploegen op de ranglijst (de kloof van acht punten daaronder met de staartgroep vormt een opvallende waterscheiding) leverden KGB alle een nederlaag op. De 0 – 1 thuisnederlaag tegen Forward in de openingswedstrijd van het seizoen was eigenlijk nog een van de beste prestaties die de ploeg tot nu toe heeft geleverd. KGB ligt Forward kennelijk nogal slecht, want ook in het vorige seizoen, toen de ploeg eveneens een laagvlieger op de ranglijst was, was KGB een van de twee tegenstanders waartegen Forward nul punten behaalde (uit 2 – 1 en thuis zelfs 1 – 4). Hopelijk vindt Forward zondag de juiste wapens om de drie punten in Hoorn te houden.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 hervat zondag de competitie na een lange rustperiode (de laatste wedstrijd werd afgewerkt op 11 december) met een uitwedstrijd tegen Witkampers. Waar een dergelijke rustperiode gewoonlijk nuttig is om voorkomende blessures te laten genezen, kampen de Forward-vrouwen met een reeks van blessures die nog versterkt wordt door het wegvallen van Britt bij wie in december een geplande operatie is uitgevoerd, die haar tot aan het begin van het volgende seizoen aan de kant zal houden. Suzanna moet hopen dat zij over een kleine twee maanden weer beschikbaar is en Aniek is zelfs voor het hele lopende kalenderjaar uitgeschakeld. Hopelijk zijn de minder zwaar geblesseerde speelsters zondag voldoende hersteld om aan de aftrap te kunnen staan.

  Witkampers bevindt zich op de zevende plaats van de ranglijst met 12 punten uit 11 wedstrijden met de doelcijfers 28 – 30. Van die 12 punten behaalde de ploeg er acht in eigen huis met grote overwinningen tegen BSC en Buitenveldert 2 (beide 6 – 0) en gelijke spelen tegen Winkel en afgelopen zondag in de inhaalwedstrijd tegen Winkel (beide 1 – 1). De vijfde thuiswedstrijd eindigde in een 1 – 8 nederlaag tegen Nuenen.

  De vier punten die Witkampers op vreemde bodem bijeensprokkelde betroffen een 1 – 7 zege bij Velsen en een 2 – 2 remise bij Schijf.

  Als Witkampers won, dan gebeurde dat met opvallend grote cijfers. De punten die de Larense ploeg behaalde de punten dus in zeven wedstrijden en dat waren de laagst op de ranglijst bivakkerende ploegen waartegen dat kon. De vijf nederlagen leed de ploeg tegen de vijf hoogst op de ranglijst geplaatste tegenstanders. In die zin kan Witkampers beschouwd worden als het toonbeeld van regelmaat.

  Forward won in eigen huis de openingswedstrijd van het lopende seizoen met 4 – 0 van Witkampers. Hopelijk wordt daar zondag de tweede zege aan toegevoegd!

  Op deze dag staat in de eerste klasse C ook het topduel tussen ADO ’20 en lijstaanvoerder Nuenen op het programma.