• Voorbeschouwingen

  1 dec 2022
 • Voorbeschouwing wedstrijden van AFZA 1, Forward 1 en VR1

  zaterdag 3 en zondag 4 december 2022

   

  In het komende weekend staan de wedstrijden van de tiende speelronde van de competitie op het programma.

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1) ontvangt aanstaande zaterdag VVA/Spartaan (zat), met De Volewijckers een van de twee Amsterdamse ploegen in de poule, die AFZA allebei nog gaat ontmoeten in de twee speelrondes die nog in dit kalenderjaar worden afgewerkt.

  VVA/Spartaan heeft in de acht door de ploeg tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden slechts drie punten behaald. Dat gebeurde in de vierde speelronde in de thuiswedstrijd tegen Beverwijk, dat met een 3 – 0 nederlaag naar huis werd gestuurd. Alle overige wedstrijden gingen voor de Amsterdammers verloren, viermaal met twee doelpunten verschil, driemaal met drie en een keer (uit tegen SDOB) met vier. Ondanks deze weinig indrukwekkende resultaten mogen we aannemen dat VVA/Spartaan, net als de overige laagvliegers in de poule hebben gedaan, zaterdag taaie tegenstand zal bieden.

  De eerste periode in de derde klasse A belandt in de eindfase en het kampioenschap daarvan lonkt voor AFZA. Het resterende programma voor de ploegen die nog een reële kans hebben op de periodetitel ziet er als volgt uit:

  AFZA (9 – 23): thuis tegen VVA/Spartaan en HCSC; uit tegen De Volewijckers.

  Fortuna Wormerveer (9 – 20): thuis tegen De Volewijckers; uit tegen HCSC en Castricum.

  Reiger Boys (8 – 16): thuis tegen DEM en Castricum; uit tegen ZVC ’22 en SDOB.

  SDOB (8 – 15): thuis tegen ZVC ’22 en Reiger Boys; uit tegen ADO ’20 en DEM.

   

   

  Forward 1

   

  Forward 1 gaat zondag voor de tweede maal in het huidige kalenderjaar op bezoek bij Grasshoppers. De Hoogwouders bezetten na negen speelronden de negende plaats op de ranglijst met 11 punten en de doelcijfers 14 – 15. Dat aantal punten wijkt niet veel af van dat in dezelfde fase van het vorige seizoen toen de ploeg in de competitie moeizaam op gang kwam. Toen had Grasshoppers na de negende speelronde, de laatste van het kalenderjaar 2021, eveneens 11 punten, zij het dat de ploeg toen nog een wedstrijd tegoed had. De doelcijfers waren heel opvallend: 8 – 4. In 2022 kwam Grasshoppers op stoom en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats, royaal voor SEW en FC Medemblik, die – in tegenstelling tot de Hoogwouders – via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse bereikten.

  In de lopende competitie kwam Grasshoppers goed uit de startblokken met een 2 – 1 thuiszege tegen Dynamo, gevolgd door een gelijkspel bij DWOW (1 – 1). Daarna volgde echter een 1 – 2 nederlaag in eigen huis tegen Flevo. In de vierde speelronde won de ploeg nog wel royaal bij Strandvogels (0 – 3), waarna drie nederlagen op rij volgden tegen resp. Schagen United (uit 5 – 2), Spartanen (thuis 2 – 3) en Hauwert ’65 (uit 2 – 1). Tegen de staartploegen van de ranglijst boekte Grasshoppers daarna thuis een doelpuntloos gelijkspel tegen KGB en afgelopen zondag een 1 – 2 overwinning bij Geel Zwart ’30.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 reist zondag naar Rotterdam voor een ontmoeting met de studentenvereniging Antibarbari, die – uiteraard – uitsluitend seniorenteams telt, waaronder liefst zes vrouwenteams.

  Antibarbari is, net als Forwards tegenstander van afgelopen zondag Winkel, een van de ploegen die ook in het vorige seizoen uitkwamen in de eerste klasse C en net als de noorderburen in de poule eindigden de Rotterdamsen toen met 17 punten uit 18 wedstrijden (doelcijfers 40 – 64). In de lopende competitie zit Antibarbari op ongeveer hetzelfde schema. Na acht gespeelde wedstrijden heeft de ploeg zeven punten verzameld (doelcijfers 11 – 22) en deelt hij de negende t/m elfde plaats op de ranglijst met – weer – Winkel en Schijf.

  Het beste resultaat tot nu toe in de competitie boekte Antibarbari afgelopen zondag toen de ploeg verrassend met 1 – 2 bij het op de vierde plaats staande VDZ won. Dat was de tweede zege in een uitwedstrijd; de eerste behaalde de ploeg in de vierde speelronde bij hekkensluiter Buitenveldert 2. In eigen huis heeft Antibarbari tot nu toe slechts één punt gesprokkeld via een 2 – 2 gelijkspel tegen BSC. De overige drie gingen verloren tegen ADO ’20 (1 – 5), Velsen (1 – 3) en Winkel (2 – 3).