• Voorbeschouwingen

  22 nov 2022
 • Voorbeschouwing wedstrijden van AFZA 1, Forward 1 en VR1

  zaterdag 26 en zondag 27 november 2022

   

  Aanstaande zaterdag en zondag worden de wedstrijden in de negende speelronde van de competities gespeeld.

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  Na in drie opeenvolgende wedstrijden tegen hoog op de ranglijst staande tegenstanders te hebben gespeeld, staat er voor AFZA voor aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Beverwijk, de nummer tien van de ranglijst, op het programma. Uit de tot nu toe gespeelde  zeven wedstrijden behaalde de ploeg slechts vijf punten, maar daar moet bij worden aangetekend dat de Beverwijkers een relatief zwaar programma achter de rug hebben. In de wedstrijden tegen de nummers twee t/m zes van de ranglijst boekte de ploeg gelijke spelen in de thuiswedstrijden tegen SDOB (1 – 1) en De Volewijckers (2 – 2). De derde thuiswedstrijd, tegen noorderbuurman Castricum, ging royaal verloren (1 – 4). In de vier uitwedstrijden verloor Beverwijk van de topploegen Fortuna Wormerveer (7 – 1) en Reiger Boys (3 – 1), maar ook van laagvlieger De Spartaan (3 – 0). De enige zege tot nu toe werd in Den Helder tegen HCSC behaald (0 – 3).

   

   

  Forward 1

   

  Na de zege in de uitwedstrijd tegen DWOW met als behoorlijk verrassende bijvangst het kampioenschap van de eerste periode wacht Forward 1 aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen de andere ploeg uit de Wieringermeer in de poule, Flevo.

  De ploeg uit Middenmeer werd in het vorige seizoen kampioen in de vierde klasse A met liefst 61 punten uit 22 wedstrijden en met de indrukwekkende doelcijfers 125 – 16. De voorsprong op de andere promovendi, Schagen United en Geel Zwart ’30, die op de derde en vierde plaats eindigden, bedroeg resp. 10 en 23 punten. Deze cijfers deden vermoeden dat Flevo zich ook in de derde klasse als een serieuze titelkandidaat zou kunnen ontpoppen en de ploeg maakt dat vermoeden in behoorlijke mate waar. Weliswaar steekt Flevo niet met vlag en wimpel boven alle andere ploegen uit, maar de achtste plaats die de ploeg op de ranglijst inneemt, is bedrieglijk laag. De ploeg heeft met 13 punten uit zeven wedstrijden slechts drie verliespunten meer dan Forward en de wedstrijd achterstand betreft die tegen hekkensluiter KGB.

  De resultaten die Flevo in het lopende geboekt heeft vallen op door de regelmaat. De wedstrijden tegen ploegen uit de staart van de ranglijst leverden alle winst op: thuis met grote cijfers tegen Geel Zwart ’30 (5 – 0) en Hauwert ’65 (7 – 2); uit tegen Grasshoppers (1 – 2) en Strandvogels (1 – 3). Van de drie wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje van de ranglijst gingen die in Wognum tegen Spartanen (5 – 1) en in eigen huis tegen Schagen United (1 – 3) verloren en eindigde de thuiswedstrijd tegen DWOW in een 2 – 2 gelijkspel.

   

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 krijgt zondag bezoek van de meest nabij gevestigde tegenstander in de poule, VV Winkel. Winkel is een van de vijf ploegen in de poule die in het vorige seizoen ook in de eerste klasse C uitkwamen. Toen eindigde de ploeg op de achtste plaats in de poule van elf teams. In de lopende competitie staat Winkel ook op de achtste plaats, zij het dat de poule nu uit 12 teams bestaat. In de tot nu toe gespeelde zeven wedstrijden sprokkelde Winkel zeven punten bijeen met overwinningen tegen de twee laagst geplaatste ploegen in de poule, Buitenveldert (thuis in een doelpuntenfestijn met 7 – 4) en Antibarbari (in Rotterdam met 2 – 3) en een 1 – 1 gelijkspel bij Witkampers.  De thuiswedstrijden tegen ranglijstaanvoerder Nuenen (0 – 1) en nummer drie VDZ (0 – 2) gingen verloren, maar blijkens de cijfers bleef Winkel daarin redelijk overeind. De enige royale nederlaag leed Winkel bij ADO ’20 (4 – 0). In Roosendaal bij BSC stond aan het einde van de wedstrijd de stand 3 – 2 op het scorebord.

  Op 11 september van dit jaar speelde Forward in de poulefase van het bekertoernooi ook thuis tegen Winkel en die wedstrijd eindigde in een 1 – 0 zege voor Forward.