• Voorbeschouwingen

  8 jun 2022
 • Voorbeschouwing

  Always Forward 2 en VR1

   zondag 12 juni 2022

   

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 moet in de nacompetitie samen met de andere twee periodekampioenen uit de eigen poule (VV Bergen en DWOW), de periodekampioenen van de tweede klasse F (BSC, Floreant en SC Gastel) en de nummers 10 (RKDEO) en 11 uit de eerste klasse C uitvechten welke twee van deze ploegen in het volgende seizoen in de eerste klasse mogen uitkomen.

  In de eerst klasse C is echter geen nummer 11 aanwezig (waarschijnlijk heeft een ploeg zich in de loop van het seizoen teruggetrokken uit de competitie) en daarom heeft DWOW in de eerste ronde een bye.  

  De vrouwen van Forward hebben als hoogst geplaatste periodekampioen het voordeel dat zij in de eerste twee ronden thuis spelen. Aanstaande zondag speelt de ploeg tegen SC Gastel, dat in de competitie op de vierde plaats is geëindigd.

   

   

  Forward 2

   

  Op het moment van het schrijven van dit bericht was de wedstrijd die Forward 2 in de eerste ronde van de nacompetitie gaat spelen nog niet vastgesteld.

  Volgens het schema van de KNVB speelt Forward, zijnde de hoogst geplaatste periodekampioen van de tweede klasse A, thuis tegen de laagst geplaatste periodekampioen van de tweede klasse B.

  In de tweede klasse B staat het Haarlemse DSS 2 na de laatste competitieronde op de vierde plaats, de plek van de laagst geplaatste periodekampioen. SV Alliance 2, eveneens uit Haarlem, heeft een achterstand van drie punten op DSS en beschikt over een beter doelsaldo, maar de ploeg heeft pas 25 wedstrijden gespeeld. Blijkens de uitslagenreeks op de website van de KNVB is de wedstrijd Alliance 2 – Vitesse ’22 3 op 22 mei afgelast, al staat in de uitslagenmatrix voor deze wedstrijd de uitslag 8 – 0 genoteerd. Er zal derhalve op de een of andere manier nog moeten worden beslist welke van de twee Haarlemse ploegen naar Hoorn komt en wanneer.

   

rfwbs-slide