• Voorbeschouwingen

  18 mei 2022
 • Voorbeschouwing

  Always Forward (zat) 1 en 3, (zon) 1, 2 en VR1

   zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022

   

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

   

  Voor AFZA 1 staat er, wegens het oneven aantal ploegen in de poule, voor aanstaande zaterdag geen wedstrijd op het programma. Concurrent De Foresters speelt uit tegen DTS, de ploeg die Forward drie weken geleden twee punten afhandig maakte. Het zou mooi zijn als de Oudkarspelers hetzelfde stuntje uithalen tegen de ploeg uit Heiloo.

   

   

  Forward (zat) 3

   

  Forward (zat) 3 heeft nog één punt nodig om het kampioenschap in de wacht te slepen. Dat kan woensdagavond al gebeurd zijn in de inhaalwedstrijd thuis tegen De Zouaven 2, de enige ploeg die Forward in theorie nog van de titel kan afhouden. Mocht het tegen De Zouaven niet gelukt zijn, volgen er nog maximaal drie kansen, waaronder dan het uitspelen van de bij de stand 1 – 2 gestaakte uitwedstrijd tegen HCSC 4.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward 1 ontvangt zondag Con Zelo. Voor Forward staat er niet meer op het spel, maar de ploeg uit Waarland heeft nog een theoretische kans om zich te plaatsen voor de de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Daartoe moeten zij uit de laatste drie wedstrijden zes punten meer behalen dan SEW en drie punten meer dan VVS ’46 (wegens de grote achterstand in doelsaldo van Con Zelo ten opzichte van de beide andere ploegen). Dat dat zal gebeuren is echter niet erg waarschijnlijk.

  In uitwedstrijden heeft Con Zelo in het lopende seizoen een heel behoorlijke prestatielijst opgebouwd. Vooral het geringe aantal nederlagen (drie) is opvallend. Geen enkele ploeg in de afdeling heeft het op dat punt beter gedaan.

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 speelt aanstaande zondag eveneens een thuiswedstrijd. Op bezoek komt Hollandia T, dat donderdagavond eerst nog een thuiswedstrijd tegen het tegen degradatie strijdende Sporting Krommenie voor de boeg heeft.

  Hollandia T is zelf ook een laagvlieger op de ranglijst, maar als de ploeg donderdag wint, is ontsnapping aan de nacompetitie voor degradatie naar de derde klasse in theorie nog mogelijk.

  Bij winst behoudt Forward zijn relatieve voorsprong van drie en vier punten op resp.  Vitesse ’22 en VVS ’46, die allebei over een beter doelsaldo beschikken. In dat geval komt plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse weer een stap dichterbij.

   

   

  Forward VR1

   

  Voor Forward VR1 staat er voor aanstaande zondag eveneens een wedstrijd tegen een laag op de ranglijst bivakkerende tegenstander op het programma, in Roelfarendsveen tegen EMM ’21.

  EMM is in de loop van de competitie beter gaan draaien. Na negen wedstrijden had de ploeg slechts één punt behaald, maar na de nu gespeelde 17 wedstrijden is dat totaal opgevijzeld tot 11 punten.

  Voor Forward is het, met het oog op de in de laatste twee speelronden te spelen  wedstrijden tegen VV Bergen en DWOW, zaak om de drie punten mee naar huis te nemen en daarmee de nu gunstige positie ten opzichte van de concurrenten voor een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse in stand te houden.

   

  Het  resterende programma van die kandidaten voor de nacompetitieplaatsen ziet er als volgt uit:

  Forward: thuis tegen VV Bergen; uit tegen DWOW en EMM ’21.

  VV Bergen: thuis tegen KFC; uit tegen Forward.

  DWOW: thuis tegen Forward en Hillegom; uit tegen FC Medemblik.

  Hillegom: thuis tegen SV Overbos; uit tegen EMM ’21 en DWOW.

  KFC: thuis tegen FC Medemblik en WSV ’30; uit tegen VV Bergen

  SV Overbos: thuis tegen ADO ’20; uit tegen Hillegom.

   

   

   

   

   

   

   

   

rfwbs-slide