• Voorbeschouwingen

  13 mei 2022
 • Voorbeschouwing

  Always Forward (zat) 1 en 3, (zon) 1, 2 en VR1

  donderdag 12, zaterdag 14 en zondag 15 mei 2022

   

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

   

  Voor Forward (zat) 1 (AFZA 1) staat voor dinsdag 8 mei de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys op het programma en zaterdag 14 mei ontvangt de ploeg Wieringermeer.

  Kolping Boys had, in overeenstemming met de verwachtingen, een uitstekende eerste fase van het lopende seizoen, maar met name na de hervatting van de competitie liepen de Oudorpers verrassend vaak averij op, waardoor zij nu geen direct belang meer hebben te verdedigen. In de laatste wedstrijden die Kolping Boys speelde was overigens sprake van herstel (drie zeges en een kleine nederlaag bij DZS).

  De tegenstander van aanstaande zaterdag maakt precies de tegenovergestelde ontwikkeling door. Voor de onderbreking van de competitie wegens de lock-down behaalde de ploeg nauwelijks punten. Daarna werden de resultaten geleidelijk beter en momenteel heeft Wieringermeer zelfs nog een kans op het behalen van het kampioenschap van de tweede periode, al zal de ploeg dan o.a. de uitwedstrijden tegen Forward en De Foresters moeten winnen. Forward kan zaterdag echter sterke tegenstand tegemoet zien.

   

   

  Forward (zat) 3

   

  Na het kampioenschap dat Forward (zat) 2 afgelopen zaterdag behaalde, kan dit goede voorbeeld in theorie aanstaande zaterdag al gevolgd worden door Forward (zat) 3. De ploeg, die uitkomt in de zesde klasse 01, een poule van 12 teams, heeft 49 punten uit de 17 tot nu toe gespeelde wedstrijden behaald (doelcijfers 103 – 16) en kan alleen nog in punten worden bijgehaald door De Zouaven 2, dat 34 punten veroverde in 16 wedstrijden (doelcijfers 64 – 28). Waarschijnlijk zal Forward echter tot volgende week woensdag moeten wachten, want in de speelronde die aanstaande zaterdag wordt afgewerkt, spelen beide ploegen een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger op de ranglijst, zodat puntverlies niet voor de hand ligt. De wedstrijd van woensdag 18 mei betreft een rechtstreeks duel tussen Forward en De Zouaven en Forward zou dan aan een gelijkspel genoeg hebben om de titel in de wacht te slepen.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward 1 speelt donderdagavond de uitwedstrijd tegen KGB en gaat zondag op bezoek bij Grasshoppers.

  KGB bivakkeert op de ranglijst al lange tijd op de tiende plaats, maar in de derde periode

  doet de ploeg het tot nu toe, met zeven punten uit vier wedstrijden op de vierde plaats, beter dan ooit tevoren in het seizoen. In tegenstelling tot Forward, waartegen de Bovenkarspelers in Hoorn hun grootste overwinning behaalden, verovert KGB in uitwedstrijden ongeveer evenveel punten als thuis. Bij Forward is dat verschil heel groot in het voordeel van thuiswedstrijden, zelfs het grootst van alle ploegen in de poule, terwijl Forward nota bene in uitwedstrijden van alle ploegen het kleinste aantal nederlagen heeft geleden. Hopelijk is dat na komende zondag nog het geval.

  Daartoe moet Forward dan zowel bij KGB als bij Grasshoppers minstens één punt meenemen. De ploeg uit Hoogwoud staat in de ranglijst op de derde plaats, maar door het gelijke spel van afgelopen zondag thuis tegen VVS ’46 groeide de achterstand op koploper Westfriezen tot zeven punten en die kloof is normaal gesproken te groot om in het resterende deel van de competitie nog overbrugd te worden. Grasshoppers is al verzekerd van het spelen van nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de tweede klasse omdat de ploeg het kampioenschap van de tweede periode wist te behalen.

   

  Forward 2

   

  Forward 2 heeft, net als het eerste team, de komende dagen twee uitwedstrijden voor de boeg. Donderdagavond is Hercules Zaandam, de nummer negen van de ranglijst, de gastheer en zondag volgt in Sint Pancras wedstrijd tegen Vrone, dat in de stand één plaats onder Hercules bivakkeert.

  Twee overwinningen zijn waarschijnlijk nodig om de positie tussen de medekandidaten voor de plaatsen die recht geven op het spelen van nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de eerste klasse te consolideren, want voor de wedstrijden die voor de concurrenten op het programma staan (Purmerend thuis tegen Vrone; VVS ’46 uit tegen Sporting Krommenie en thuis tegen Grasshoppers; Vitesse ’22 al op 10 mei thuis tegen SEW) valt te verwachten dat die eveneens winst opleveren.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 kwam afgelopen zondag zelf niet in actie, maar zag m.b.t. stand enkele gunstige uitslagen bij de gespeelde wedstrijden. Drie van de zes concurrenten (FC Medemblik, KFC en Hillegom) voor de nacompetitieplaatsen verloren hun wedstrijd. Daardoor werden de kansen voor FC Medemblik en KFC om zich te plaatsen wel heel klein.

  FC Medemblik is Forwards tegenstander van aanstaande zondag. Een overwinning zou voor Forward uiterst welkom zijn met het oog op de kans op nacompetitievoetbal. De ploeg heeft nog een appel te schillen met de Medemblikkers, want die wonnen de wedstrijd die eerder in het seizoen in eigen huis werd gespeeld met liefst 4 – 0; de grootste nederlaag die Forward dit seizoen te slikken kreeg. Dat schreeuwt om wraak.

   

  Het nog bol van de onderlinge confrontaties staande resterende programma van de kandidaten voor de nacompetitieplaatsen ziet er als volgt uit:

   

  VV Bergen: thuis tegen KFC; uit tegen ADO ’20 en Forward.

  Forward: thuis tegen FC Medemblik en VV Bergen; uit tegen DWOW en EMM ’21.

  DWOW: thuis tegen Forward en Hillegom; uit tegen FC Medemblik.

  Hillegom: thuis tegen Limmen en SV Overbos; uit tegen EMM ’21 en DWOW.

  SV Overbos: thuis tegen ADO ’20; uit tegen Hillegom en KFC.

   

   

   

   

   

   

   

   

rfwbs-slide