• Voorbeschouwingen

  22 sep 2021
 • Voorbeschouwing Always Forward zat 1, zon 1 en 2 en VR 1

  zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  Voor de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie ontvangt AFZA 1 aanstaande zaterdag Schagen United. De fusieclub van SRC en Schagen doet dit seizoen, net als AFZA, voor de derde maal mee aan de competitie. In de voorgaande twee voortijdig afgebroken seizoenen speelden de Schagenaars in totaal 21 wedstrijden, waarin zij 17 punten behaalden. Daarvan werden er slechts twee buiten de eigen veste veroverd – in 2010/20 een tegen DINDUA en vorig seizoen met een doelpuntrijke 4 – 4 een tegen SVW ’27.

  Afgelopen zaterdag eindigde de thuiswedstrijd van Schagen United tegen SVW ’27 weer in een gelijkspel, zij het deze keer doelpuntloos. In het bekertoernooi wist Schagen United zich te plaatsen voor de eerste knock-outronde. Een royale 5 – 1 overwinning tegen SVIJ was voldoende om in de poule van drie op doelsaldo als eerste te eindigen.

  Forward en Schagen United ontmoetten elkaar tot nu toe slechts éénmaal. In het seizoen 2019/20 won Forward de wedstrijd in Hoorn met 4 – 1.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward (zon) 1 maakt aanstaande zondag voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen direct de langste reis, naar Wieringerwerf, waar DWOW de tegenstander is. De laatste maal dat de beide ploegen elkaar voor een officiële wedstrijd troffen, streden zij als periodekampioenen in de nacompetitie van het seizoen 2014/15 voor promotie naar de derde klasse. Forward verloor de uitwedstrijd met 2 – 1 en de daaropvolgende thuiswedstrijd met 0 – 2, waardoor de ploeg was uitgeschakeld.

  DWOW bereikte daarna promotie naar de derde klasse, waaruit het nog éénmaal zou degraderen en er in het seizoen 2019/20, na het behalen van het kampioenschap in 4A, weer zou terugkeren. In dat seizoen deed de ploeg volop mee in de strijd om het kampioenschap en stond bij het afbreken van de competitie op de derde plaats. In het vorige seizoen draaide DWOW ook goed mee. Bij het afbreken van de competitie had de ploeg negen punten uit vier wedstrijden verzameld.

  In het bekertoernooi verloor DWOW de openingswedstrijd tegen vierdeklasser Succes thuis met 0 – 3, waarna een 3 – 3 gelijkspel bij MOC evenmin indrukwekkend was De 10 – 0 zege in de afsluitende speelronde tegen Wiron maakte duidelijk dat de vorm van de ploeg stijgende was. Afgelopen zondag won DWOW de uitwedstrijd tegen Winkel met 0 – 2.

  Inmiddels heeft de loting voor de eerste knock-outronde van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB plaatsgevonden. Forward speelt daarin tegen het zaterdagteam van Fortuna Wormerveer

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 gaat aanstaande zondag op bezoek bij Vitesse ’22 2. De Castricummers wonnen de eerste competitiewedstrijd, uit tegen VVS ’46 2, met 0 – 2. Daarmee zette de ploeg de zegereeks, die in het vorige seizoen wegens de lock-down werd afgebroken, voort. Forward behaalde in die reeks van vier wedstrijden eveneens de volle buit en deed dat zelfs met een royaal beter doelsaldo. Het zou zondag wel eens een strijd tussen twee hoogvliegers kunnen worden.

  Voor het bekertoernooi speelt Forward 2 in de eerste knock-outronde tegen VVS ’46 3.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 wacht zondag een van de wellicht zwaarste klussen van het seizoen. De ploeg speelt die dag de uitwedstrijd tegen SV Overbos, dat in het seizoen 2019/20 bij het afbreken van de competitie op de derde plaats stond.

  De ploeg uit Hoofddorp won in het vorig seizoen de openingswedstrijd van de competitie in Hoorn van Forward met 0 – 1 dankzij een nogal “softe” treffer in de eerste minuut. Ook de tweede en laatste wedstrijd won SV Overbos. In dat geval was de tegenstander het sterke KFC en de cijfers waarmee dat gebeurde waren indrukwekkend: 3 – 0.

  In de eerste ronde van de lopende competitie versloeg SV Overbos in Wijde Wormer WSV ’30 met 1 – 6. De ploeg werd daarvoor echter uitgeschakeld in het bekertoernooi, vooral wegens een grote nederlaag (9 – 2) bij Hillegom in de openingsronde.

  Voor de eerste knock-outronde van het bekertoernooi heeft Forward als tegenstander Zaandijk geloot.