• Voorbeschouwing VDZ VR1 - Always Forward VR1

    17 mei 2023
  • Forward VR1 gaat aanstaande zondag voor zijn laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen in Arnhem op bezoek bij de nummer vijf van de ranglijst, VDZ.
    Bij winst moet Forward hopen op een nauwelijks voorstelbare stunt van het reeds tot nacompetitie voor degradatie naar de tweede klasse veroordeelde BSC, in de poule de ploeg met het geringste aantal doelpunten voor en het hoogste aantal doelpunten tegen.
    Het behalen van de benodigde drie punten is op papier voor Forward een aanmerkelijk lastiger klus dan voor de ploeg uit Heemskerk.
    VDZ kan nog de vierde plaats in de eindstand bereiken, maar heeft dat niet in eigen hand. De ploeg staat na de voorlaatste speelronde in punten gelijk met Hoogland, maar met een normaal gesproken onoverbrugbare achterstand in doelsaldo (+39 tegen +19). De Arnhemmers zullen daarom zondag meer punten moeten halen dan Hoogland. In de praktijk zou een gelijkspel tegen Forward voor VDZ wel eens genoeg kunnen zijn, want voor Hoogland staat een uitwedstrijd tegen kampioen Nuenen op het programma. In ieder geval kan Forward erop rekenen dat de tegenstander van zondag heel wat gedrevener voor de dag zal komen dan Antibarbari dinsdagavond deed.