• Voorbeschouwing Nooit Gedacht VR1 - Always Forward VR1

    23 mei 2023
  • Forward VR sloot afgelopen zondag de reguliere competitie af met een 1 – 1 gelijkspel bij VDZ. Het gelijke spel was voor VDZ voldoende om Hoogland, dat met 2 – 1 bij kampioen Nuenen verloor, op de ranglijst te passeren en zich met ADO ’20 en Forward te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.
    Forward eindigde op de derde plaats, een fantastisch resultaat voor de debutant in de eerste klasse. De ploeg is, net als ADO ’20, in de kortst mogelijk tijd – gegeven de twee wegens de corona-lockdown verloren gegane seizoenen – van de derde klasse opgeklommen tot de eerste klasse en rammelt nu aan de poort van de hoofdklasse.
    Aanstaande maandag reist Forward naar Geffen, een dorp tussen Den Bosch en Oss, voor de ontmoeting met Nooit Gedacht, de tegenstander in de eerste ronde van de nacompetitie. Nooit Gedacht eindigde in de Hoofdklasse B op de elfde (van de 12) plaats met 16 punten uit 22 wedstrijden en de doelcijfers 26 – 60. Dat waren acht punten minder dan het aantal dat het op de tiende plaats geëindigde FC Berghuizen behaalde. Tegen Berghuizen speelde Forward afgelopen september in de poulefase van het landelijke bekertoernooi en verloor in Oldenzaal met 3 – 2 (officiële uitslag 3 – 1).