• Voorbeschouwing Hauwert '65 1 - Always Forward 1

    23 mei 2023
  • Forward 1 speelt maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, zijn laatste reguliere competitiewedstrijd uit tegen Hauwert ’65. Hauwert ’65 is reeds gedegradeerd, maar de ploeg weet tegen Forward vaak opvallend goed voor de dag te komen.
    Forward is al zeker van nacompetitievoetbal voor promotie naar de tweede klasse. In theorie kan Forward met de huidige achterstand van één punt op koploper Flevo nog kampioen worden. De kans daarop moet echter als bijzonder klein worden beschouwd, omdat de ploeg uit Wieringerwerf een thuiswedstrijd tegen Dynamo voor de boeg heeft en gezien de resultaten die beide ploegen in de afgelopen weken geboekt hebben, zou een andere uitslag dan een overwinning voor Flevo een daverende verrassing zijn.
    Ook met die kennis is een overwinning aanstaande maandag gewenst en gunstig, want dan eindigt Forward op de tweede plaats, hetgeen inhoudt dat de ploeg de wedstrijden in de eerste en ook de tweede ronde van de nacompetitie (mits Forward zich daarvoor plaatst) in eigen huis mag spelen.