• Voorbeschouwing competitiewedstrijden 9/10 november

  7 nov 2019
 • Forward (zat) 1

  Forward (zat) 1 (AFZA1) moet zich aanstaande zaterdag, als de ploeg op bezoek gaat bij VV Wieringermeer, zien te herstellen van de 2 - 1 nederlaag bij SDOB van afgelopen zaterdag. 

  Deze tegenstander, een van de slechts drie zaterdagclubs-van-huis-uit in de vierde klasse A, heeft in het lopende seizoen een nogal merkwaardige prestatielijst opgebouwd. De meest opzienbarende prestatie is ongetwijfeld de 3 - 4 uitoverwinning tegen hoogvlieger St Adelbert en ook de 2 - 3 uitzege bij Opperdoes is een knap resultaat. 

  Daar staan relatief magere prestaties tegenover zoals een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen AFC ’34 (3 - 3) en een dito resultaat in de uitwedstrijd tegen Sporting Krommenie (2 - 2). De nederlaag bij De Foresters en de thuiszege tegen Alcmaria zijn de meest “normale” resultaten die de ploeg uit Slootdorp tot nu toe geboekt heeft. 

  De zevende plaats op de ranglijst, met 11 punten uit zes wedstrijden, kan bedrieglijk werken, want mocht Wieringermeer zaterdag de wedstrijd winnen, dan komt de ploeg in verliespunten zelfs boven Forward. Om dan daarna ook echt boven Forward te komen, zou Wieringermeer op 16 november in eigen huis ook de inhaalwedstrijd tegen SDOB moeten winnen.

  Forward (zon) 1

  Voor Forward (zon) 1 staat voor aanstaande zondag de op papier nog lastigste klus van de eerste periode op het programma, de uitwedstrijd tegen St George. De Spierdijkers hadden een uitstekende openingsfase van het lopende seizoen met in uitwedstrijden een 0 - 6 zege tegen Berkhout en een 1 - 1 gelijkspel tegen Strandvogels. Daarna volgden in twee thuiswedstrijden een nederlaag tegen HSV Sport (1 - 2) en een gelijkspel tegen De Valken (weer 1 - 1). De 2 - 1 nederlaag die de ploeg vervolgens op bezoek bij Sporting Andijk leed, kon in het licht van de voorgaande resultaten enigszins teleurstellend worden genoemd, maar St George herstelde zich afgelopen zondag overtuigend met een 5 - 2 overwinning tegen RKEDO, waardoor de ploeg naar de vijfde plaats op de ranglijst klom.

  In vergelijking met het vorige seizoen lijkt St George vooral in aanvallend opzicht verbeterd te zijn. Afgezien van de 22 treffers tegen WMC, kwam de ploeg in de 22 overige wedstrijden tot een totaal van 33 doelpunten, In het lopende seizoen is de bijna helft van dat aantal al na zes wedstrijden bereikt.

  Als Forward de wedstrijd zondag weet te winnen, heeft de ploeg het behalen van de eerste periodetitel geheel in eigen hand. Overwinningen thuis tegen Sporting Andijk en de inhaalwedstrijd uit tegen Berkhout (geprogrammeerd voor 15 december) zouden dan volstaan. Bij een gelijkspel zou Forward, aangenomen dat Strandvogels zijn laatste twee wedstrijden van de eerste periode (uit tegen Woudia en thuis tegen RKEDO) wint, deze wedstrijden ook moeten winnen en tevens een achterstand in doelsaldo moeten overbruggen.

  Forward VR1

  Forward VR1 gaat zondag op bezoek naar WBSV, alweer op de ranglijst de hoogste geplaatste tegenstander die het team van Ray en Jolanda nog niet heeft ontmoet. De ploeg uit Westbeemster staat op de vijfde plaats met negen punten uit vijf wedstrijden, waarvan er vier op vreemde bodem zijn gespeeld. De twee nederlagen die WBSV leed kwamen tot stand in de uitwedstrijden bij ST West-Frisia/DINDUA en Zaandijk. De enige thuiswedstrijd die WBSV tot nu toe speelde, tegen Kolping Boys, eindigde in een 6 - 0 overwinning. 

  In het vorige seizoen verloor Forward de wedstrijd in Westbeemster met 3 - 0, maar in Hoorn waren de rollen drastisch omgedraaid: 5 - 2 winst.

  Zondag staat ook de topper tussen lijstaanvoerder VV Bergen en de ploeg met het kleinste aantal verliespunten, ADO ’20, op het programma. De Heemskerkers verspeelden afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen KFC voor de eerste maal in het lopende seizoen punten. 

  Het ideale scenario voor zondag is een gelijkspel in de wedstrijd VV Bergen - ADO ’20 en winst van Forward tegen WBSV. Dan heeft Forward plotseling het kleinste aantal verliespunten en het lot m.b.t. het behalen van de eerste periodetitel, met drie thuiswedstrijden (tegen  ST West-Frisia/DINDUA, Kolping Boys en SDZ) en één uitwedstrijd (tegen RKEDO) in deze periode  nog voor de boeg, geheel in eigen hand.

  Forward (zon) 2

  Forward 2 gaat aanstaande zondag op bezoek bij VIOS-W 2, dat op de ranglijst één plaats onder Forward staat met zes punten uit evenveel wedstrijden. Deze punten werden behaald tegen de twee onderste ploegen in de stand, RKEDO en KGB. Een overwinning voor Forward zou de ploeg een stevigere positie in de middenmoot bezorgen.

   

   

rfwbs-slide