• Voorbeschouwing competitiewedstrijden 30 november / 1 december

  29 nov 2019
 • Forward (zat) 1 

  Forward (zat) 1 (AFZA 1) reist aanstaande zaterdag naar het sportpark Egmonderhout in de wijk De Hoef in Alkmaar voor een ontmoeting met het zaterdagteam van Alcmaria Victrix, een van de oudste clubs van Noord-Holland.

  Alcmaria staat op de ranglijst één plaats boven Forwards tegenstander van vorige week, Sporting Krommenie, met één punt meer dan de ploeg uit de Zaanstreek. De vijf punten die de Alkmaarders hebben behaald via een 5 - 0 thuiszege tegen De Wherevogels en twee gelijke spelen, beide doelpuntloos, uit tegen Dindua en, heel opmerkelijk, thuis tegen hoogvlieger Sint Adelbert. De overige zes wedstrijden gingen verloren. De grootste nederlagen leed de ploeg uit tegen De Foresters (4 - 1) en vorige zaterdag  uit tegen DTS (6 - 3). Deze cijfers suggereren dat Alcmaria zich niet gemakkelijk van de mat laat spelen, hetgeen wordt bevestigd door de doelcijfers van van de ploeg (14 - 20), die duidelijk in Alkmaars voordeel verschillen van die van Sporting Krommenie (18 - 38). 

  Forward (zon) 1

  Voor Forward (zon) 1 staat voor aanstaande zondag op het sportpark De Kromme Elleboog de derby tegen HSV Sport op het programma. HSV Sport neemt na negen speelronden de derde plaats in op de ranglijst, maar heeft al negen verliespunten meer dan Forward. Dat duidt er op zich overigens niet op dat HSV Sport ten opzichte van het vorig seizoen aan kracht heeft ingeboet, want toen stond de ploeg in dezelfde fase van de competitie op exact hetzelfde aantal punten met vrijwel hetzelfde doelsaldo (toen +7, nu +6).

  Om goed in de race naar de algemene titel te blijven, kunnen de stadgenoten zich geen nederlaag permitteren en dat geldt ook met betrekking tot de tweede periode. Daaraan is HSV Sport slecht begonnen met een uitnederlaag tegen Oosthuizen. Niettemin is het behalen van de tweede periodetitel voor de ploeg op papier een kansrijkere optie dan het winnen van de derde periode, waarin HSV Sport uitwedstrijden moet spelen tegen Kwiek ’78, De Valken, Strandvogels en Forward. In de tweede periode ontvangt de zwart-gele formatie Forward en Strandvogels en staan er nog slechts twee uitwedstrijden op het programma, tegen Sporting Andijk en Woudia. Een veelvoud aan redenen derhalve voor HSV Sport om tegen Forward alles uit de kast te halen.

  Als Forward zondag weet te winnen staat de ploeg er voorlopig heel riant voor met een voorsprong van minstens elf punten op de nummer drie van de ranglijst en een goede kans op het binnenslepen van de eerste periodetitel. Op de weg naar het algemene kampioenschap staan, gegeven de ontwikkeling van de stand, nog genoeg lastige hindernissen op het programma. In de resterende 14 speelronden moet Forward nog op bezoek bij zes van de zeven ploegen in de reeks  twee tot en met acht van het klassement.

  Forward (zon) 2

  Forward 2 gaat, net als het eerste, op bezoek bij HSV Sport. Hopelijk kan de ploeg de verassende zege tegen Spirit ’30 een vervolg geven met een nieuw zege tegen de stadgenoot. In dat geval vestigt de ploeg zich steviger in de middenmoot van de ranglijst.

  Promovendus HSV Sport staat daar al, drie plaatsen hoger dan Forward, maar de zwart-gele ploeg heeft slechts één punt meer. Het is dringen geblazen in de tweede klasse A. De 12 tot nu toe behaalde punten had HSV Sport al na vijf speelronden op zak. Daarna verloor de ploeg vier maal op rij, maar dat gebeurde in wedstrijden tegen hoogvliegers op de ranglijst.

rfwbs-slide