• Voorbeschouwing bekerwedstrijden van Always Forward (zat) 1, (zon) 1, VR1 en (zon) 2

  6 sep 2019
 • Forward (zat) 1

  Forwards tegenstander in de tweede speelronde van het bekertoernooi, het tweede zaterdagteam van Volendam, heeft zich afgemeld in verband met de kermis in Volendam.

  Deze wedstrijd gaat derhalve niet door.

   

  Forward (zon) 1

  Forward 1 zal hoogstwaarschijnlijk voor de eerste maal in lange tijd de poulefase van het bekertoernooi niet overleven. Om dat toch te doen moet in elk geval gewonnen worden tegen zowel SSV, dat aanstaande zondag op bezoek komt, als tegen Westfriezen, dat Forward op 15 september in Zwaag ontvangt. Bovendien moet Westfriezen – voor de vierde achtereenvolgende maal met Forward in één en dezelfde poule ingedeeld – dan aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen SV De Rijp winnen en moet Forward t.o.v. De Rijp een verschil in doelsaldo van 12 treffers overbruggen en t.o.v. van Westfriezen een verschil van 10 doelpunten. De waarschijnlijkheid hiervan is niet erg groot, zodat Forward de resterende twee wedstrijden in het bekertoernooi kan beschouwen als oefenwedstrijden.

  Forward VR1

  Voor Forward VR1 geldt na de 4 – 0 nederlaag bij de op papier sterkste tegenstander in de poule, tweedeklasser DWOW, hetzelfde als voor zondag 1. De Forward-vrouwen zullen achtereenvolgens moeten winnen van RKEDO, waar dit seizoen Fred Bulens, in een lange reeks seizoenen de trainer/coach van de meeste speelsters van Forward, de technische leiding in handen heeft, en het zaterdagteam van Purmerend. Bovendien zal één van deze twee ploegen DWOW moeten verslaan. Welke verschillen in doelsaldo daarbij  door Forward overbrugd moeten worden, is mede afhankelijk van de wedstrijd tussen RKEDO en Purmerend, die voor donderdagavond 5 september op het programma staat. Slechts 43 uur later begint de thuiswedstrijd van Purmerend tegen DWOW! Ook de ploeg van Ray Hessels en Jolanda Stam kan de twee komende poulewedstrijden dus wel beschouwen als een, welkome, verlenging van de oefenperiode. De aftrsp van de strijd tegen RKEDO zal zondag plaatsvinden om 12.00 uur.

  Forward (zon) 2

  Forward 2 wist afgelopen zondag, net als in het vorige seizoen, de uitwedstrijd tegen Westfriezen 2 in de poulefase van het bekertoernooi te winnen (0 – 1). Net als de ploeg uit Zwaag komen ook de twee overige tegenstanders in de poule, SDZ 2 en Zwanenburg 2, uit in de eerste klasse. Het overleven van de poulefase zou voor Forward derhalve een uiterst opmerkelijke prestatie zijn. Aanstaande zondag komt SDZ 2 naar Hoorn en omdat ook de Amsterdammers hun eerste wedstrijd hebben gewonnen (thuis tegen Zwanenburg 2 werd het 3 – 1), zou deze wedstrijd voor de winnaar ervan een grote stap in de goede richting betekenen.

  Forward 2 begint om 11.30 uur.

rfwbs-slide