• Voorbeschouwing Always Forward 1 - Spartanen 1

  17 mei 2023
 • Forward 1 moet zondag de teleurstelling van de nederlaag tegen Schagen United en het verspelen van de koppositie op de ranglijst aan Flevo zien weg te spoelen in een thuiswedstrijd tegen Spartanen.
  Forward heeft het behalen van het kampioenschap niet meer in eigen hand. De hoop is nu gevestigd op RKEDO, dat zondag Flevo ontvangt. De ploeg uit De Goorn / Avenhorn heeft een dubbel belang bij een goed resultaat in deze wedstrijd. Enerzijds heeft RKEDO nog enkele punten nodig om te eindigen op een plaats boven de negende (die verplicht tot het spelen van nacompetitiewedstrijden om degradatie te voorkomen) al is de kans dat dat niet zal gebeuren vrij klein. Anderzijds kan RKEDO nog het kampioenschap van de derde periode in de wacht slepen. Daartoe moet de ploeg de twee laatste wedstrijden winnen (behalve tegen Flevo, ook de afsluitende uitwedstrijd tegen Grasshoppers) en moet Schagen United in zijn laatste twee wedstrijden (uit tegen VVS ’46 en thuis tegen VVW) minstens drie punten verspelen.
  Spartanen heeft nog een kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. De ploeg kan in theorie namelijk nog in punten gelijk eindigen met VVW, en VVS ’46 op de ranglijst passeren. Daartoe mag VVW geen punt meer halen en moet de ploeg uit Wognum zelf bij Forward en vervolgens thuis tegen VVS ’46 een zege behalen en daarbij de achterstand in doelsaldo t.o.v. VVW (9 treffers) volledig wegwerken.
  De Wognummers zullen sowieso wel revanche willen nemen voor de 2 – 5 nederlaag, die in eigen huis tegen Forward op het scorebord kwam.

  Het resterende programma van de vijf ploegen die nog kans hebben op het kampioenschap en/of de derde periodetitel ziet er als volgt uit:
  Forward: thuis tegen Spartanen; uit tegen Hauwert ’65.
  Flevo: thuis tegen SC Dynamo; uit tegen RKEDO.
  VVW: thuis tegen Grasshoppers; uit tegen Schagen United.
  VVS ’46: thuis tegen Schagen United; uit tegen Spartanen.
  Schagen United: thuis tegen VVW; uit tegen VVS ’46.
  RKEDO: thuis tegen Flevo; uit tegen Grasshoppers.
  Spartanen: thuis tegen VVS ’46; uit tegen Forward.