• Voorbeschouwing

  9 sep 2021
 • Voorbeschouwing Always Forward zat 1, zon 1 en VR 1

  zaterdag 11 en zondag 12 september 2021

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1)

   

  AFZA 1 heeft zich teruggetrokken uit het bekertoernooi, omdat er wegens het hoge aantal door blessures en vakanties niet beschikbare spelers geen representatief team op de been kan worden gebracht.

   

   

  Forward (zon) 1

   

  Forward 1 ontvangt aanstaande zondag met De Rijp de op papier sterkste concurrent voor een plaats in de knock-outfase van het bekertoernooi. Beide ploegen wonnen afgelopen zondag de eerste poulewedstrijd van een vierdeklasser en als er zondag een winnaar uit de strijd tevoorschijn komt, heeft die een uitstekende kans op plaatsing.

  De Rijp is voor de competitie ingedeeld in de derde klasse B. In de laatste jaren ging de ploeg diverse malen op en neer tussen de derde en de vierde klasse. Kenmerkend voor De Rijp is het hoge aantal doelpunten dat gemiddeld per wedstrijd valt te noteren. Sinds het seizoen 2015/16 lag dat gemiddelde diverse malen zelfs boven de vijf. De score in de laatste confrontatie tussen Forward en De Rijp, een bekerduel op 1 september 2019, past in die reeks. Forward verloor die uitwedstrijd met 9 – 3, waarbij De Rijp in de tweede helft in een tijdsbestek van 10 minuten vijf maal scoorde!

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 speelt aanstaande zondag zijn enige uitwedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. De reis betreft echter wel een verre, want de tegenstander, Sporting ’70, komt uit Utrecht. Die ploeg speelt in de komende competitie in de derde klasse. In het seizoen 2019/20 stond Sporting ’70 op het moment van de voortijdige afbreking van de competitie in de lage middenmoot van de tweede klasse F, maar de club gaf er de voorkeur aan het zondagteam in het seizoen 2020/21 af te laten dalen naar de derde klasse (Sporting ’70 VR1 (zat) komt uit in de eerste klasse). Gegeven het resultaat van de wedstrijd die de ploeg afgelopen zondag tegen derdeklasser WBSV speelde, een 4 – 1 nederlaag, lijkt de keuze voor de derde klasse begrijpelijk.

  Een overwinning in Utrecht zou de Forward-vrouwen goed in de race houden voor plaatsing voor de knock-outfase van het bekertoernooi. De laatste wedstrijd, thuis tegen WBSV, zou dan, mits de ploeg uit Westbeemster zondag minstens één punt haalt tegen Winkel 2, het karakter van een finale krijgen.

rfwbs-slide