• Verslagen Forward 1,2 en vr1

  18 mei 2022
 •  

  KGB 1 – Always Forward 1   2 – 1

  en

  Grasshoppers 1 – Always Forward 1    2 – 1

   

  De uitwedstrijden die Forward donderdagavond (tegen KGB) en zondag (tegen Grasshoppers) speelde, vertoonden diverse overeenkomsten. In beide wedstrijden stond Forward, dat zelf weinig belang meer had, tegenover een ploeg die de punten goed kon gebruiken om nacompetitievoetbal tegen degradatie te ontlopen (KGB) of nacompetitievoetbal voor promotie te bereiken (Grasshoppers). Beide wedstrijden eindigden in een 2 – 1 overwinning voor de thuisclub, na een 2 – 0 tussenstand en in beide wedstrijden kwamen alle treffers in één helft tot stand. Van de treffers van de tegenstanders werd er een gescoord uit een strafschop. Het tweede doelpunt van KGB betrof een onfortuinlijke treffer in eigen doel na fraai voorbereidend werk van een spits van de ploeg. De openingstreffer van Grasshoppers kwam, gegeven de wijze waarop die tot stand kwam qua status dicht in de buurt van een treffer in eigen doel. Van de foutieve pass die de aanleiding vormde, maakte de ploeg uitstekend gebruik.

   

  KGB 1 – Always Forward 1

   

  In de wedstrijden die Forward dit seizoen heeft gespeeld kwam het diverse malen voor dat  in de slotminuut een voor de puntenverdeling beslissend doelpunt werd gemaakt door hetzij Forward zelf (thuis tegen VVS ’46), hetzij – helaas vaker – door de tegenstander (thuis tegen Westfriezen en uit tegen DWOW en Winkel). In de uitwedstrijd tegen KGB vond zo’n moment voor de verandering aan het andere eind van de wedstrijd plaats. Al na 20 seconden kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. Bij enig hakwerk in een kluwen van spelers bracht de laatste schop een KGB-speler tegen de grond en de bal op de stip voor het doel van Robin. De schutter van dienst schoot de bal vlak langs de binnenkant van de rechterpaal onhoudbaar binnen (1 – 0). In het verdere verloop van de wedstrijd zouden beide ploegen nog één treffer scoren.

   

  In de formatie waarmee Forward aan de wedstrijd begon, keerden in vergelijking met de startopstelling van de wedstrijd van de voorgaande zondag tegen FC Medemblik Denzel  terug van een wedstrijd schorsing en Mick van een blessure. Clyde en Kevin-John begonnen daardoor in de dug-out.

   

  Na de vroege openingstreffer van KGB creëerde Forward in het eerste kwart van de wedstrijd diverse mogelijkheden en kansen. Joost werd in de zevende minuut op rechts gelanceerd, maar zijn schot ging voorlangs. Stan scoorde na een kwartier spelen wel van vrijwel dezelfde plek. Helaas deed hij dat in buitenspelpositie. De doelman van de thuisploeg pareerde een vrije trap, op links door Mick genomen vanaf de rand van de korte zijde van het strafschopgebied. Voorts stopte hij een afstandsschot van Denzel. En kon hij zich over de bal ontfermen na een niet goed gelukt schot van Joost. Een fraaie, diepe pas van Remco bereikte Stan in kansrijke positie, maar helaas ging die bij de balaanname verloren. Een combinatie Remco–Joost–Remco werd gestuit ten koste va een corner, waaruit  Joost van buiten het strafschopgebied naast knalde.

  De thuisploeg kreeg aanmerkelijk minder mogelijkheden, maar bleek wel effectief. De eerste ontstond wegens een onfortuinlijke handsbal van Cemil, die de bal uit de toegekende vrije trap zelf wegwerkte. De volgende gevaarlijke situatie leverde KGB zijn tweede treffer op: bij een uitbraak over links passeerde een spits twee Forward-verdedigers bij de doellijn, waarna de bal uit zijn harde, lage voorzet via de opnieuw onfortuinlijke Cemil in het net belandde (2 – 0).

  Vijf minuten later bracht Lucas de marge weer terug tot één doelpunt, toen hij een knappe voorzet van Remco vanaf de rand van het KGB-strafschopgebied diagonaal in de hoek kogelde (2 – 1). Enkele minuten later ontsnapte Forward aan een derde tegentreffer. Uit een vrije trap op links werd de bal in het Forward-strafschopgebied gebracht, waarna een hard schot laag tegen de paal rechts van Robin beukte. Denzel was bij een dieptepass van Mick net iets eerder bij de bal dan de KGB-doelman. De bal rolde helaas niet allen langs die doelman, maar ook rakelings langs het doel.

  In de slotfase van de eerste helft greep Robin ver uit zijn doel komend goed in bij een iets te korte terugspeelbal en verrichtte hij een prachtige redding op een vrije trap, recht voor het doel genomen vanaf de rand van het strafschopgebied. Robins collega aan de overkant stopte even daarvoor een inzet van Joost.

   

  In de tweede helft kwam Clyde in het veld voor Remco; Lucas schoof naar het middenveld. Beide ploegen gooiden in de beginfase ervan veel energie in de strijd. Forward was het eerst gevaarlijk met een afstandsschot van Nick en – na enig goochelwerk van Lucas – een schot van Joost die beide knap verwerkt werden door de keeper van de thuisploeg. Daarna was het de beurt aan Robin om fraai in actie te komen om achtereenvolgens door ver uit te lopen een KGB-counter onschadelijk te maken en een schot uit scherpe hoek uit het doel te ranselen. Bij een volgende doelpoging van de thuisploeg rolde de bal voor Robins doel langs.

  Joost zou uit een fraaie pass van Gilles een grote kans hebben gehad als zijn balaanname perfect was geweest en even later, na te zijn gelanceerd door Denzel, werd Joost ten koste van een corner gestuit. Een volgende prachtpass van Gilles, deze keer op Lucas leverde een corner op waaruit Nicks schoot in een woud van benen smoorde.

  Kevin-John en zaterdag O23-speler Tom Hoeve kwamen in het veld voor Joost en Jari en enkele minuten daarna kwam Chis Buis (ook van zaterdag O23) Lucas vervangen.. De eerste opvallende actie van Kevin-John betrof een vrije trap van even buiten de korte zijde van het KGB-strafschopgebied waaruit hij de bal rakelings over het doel deed zeilen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Cemil plaats voor een nieuwe debutant: de zaterdag O23-speler Dino Imming.

  In de slotfase verijdelde de Forward-defensie een kans voor de thuisploeg die mede kon ontstaan omdat Nick aangeslagen was geraakt. Op de resulterende hoekschop verwerkte Robin tweemaal knap de bal. Zijn collega deed dat aan de overkant eveneens bij een voorzet van Kevin-John die even later naast kopte uit een voorzet van rechts.

   

  KGB 1 – Always Forward 1  2 – 1 (2 – 1).  1, (strafschop) 1 – 0; 31, 2 – 0; 37, Laan 2 – 1.                                                                                                                                                                                                                          

  Always Forward: Robin van Gasteren, Jari Nolles (68, Tom Hoeve), Gilles Duiveman-McEwan, Cemil Zaal (80, Dino Imming), Lucas Laan (75, Chris Buis), Denzel Inyamah, Nick Bot, Remco Loos (46, Clyde Limbach), Joost Ruttenberg (68, Kevin-John Mauricio), Stan Prins en Mick v.d. Gulik.

   

   

  Grasshoppers 1 – Always Forward 1

   

  De formatie waarmee Forward in Hoogwoud de goed bespeelbare en behoorlijk vlakke natuurgrasmat (een niet vaak voorkomend verschijnsel in de regio, compliment voor de terreinverzorgers) betrad was in vergelijking met de startopstelling van de wedstrijd tegen KGB op enkele plaatsen gewijzigd. Gilles was voor deze wedstrijd geschorst, na zijn tegen KGB opgelopen vijfde gele kaart. Patrick nam nu de positie in het centrum van de verdediging in. Op de vleugels van de defensie begonnen zaterdag O23-speler Mario Hof op rechts en Clyde op links waar donderdag Jari en de zondag afwezige Lucas opereerden.

   

  De doelcijfers die Grasshoppers in de loop van het seizoen had opgebouwd (32 – 15; Forward 46 – 35) suggereren dat de ploeg voornamelijk leunt op een solide defensie. In de wedstrijd van zondag bleek dat inderdaad het geval te zijn. De Hoogwouders slaagden er vrijwel altijd in ergens in de verdediging een voet tegen de bal te krijgen, waardoor een aanval van Forward werd onderbroken voordat die echt gevaarlijk werd. Veel overtredingen hadden zij daarbij niet nodig. De ploeg kon zich wegens het lengtevoordeel veroorloven Forward gemakkelijk corners toe te staan, al trad de doelman bij het verwerken van hoge voorzetten niet altijd overtuigend op. Al binnen zes minuten mocht Mick er drie nemen. Bij een daarvan leidde de in eerste instantie weggewerkte bal tot een actie van Nick, waarna Joost de bal royaal over het doel schoot. De keeper van de thuisploeg maakte daarna een dieptepass van Mick richting Joost onschadelijk en greep eveneens goed in bij een boogballetje van Remco op de voor hem opduikende Denzel.

  Pas na een kwartier werd de thuisploeg voor de eerste maal dreigend. De aanval eindigde met een schot dat afstuitte op Clyde. Een counter volgde in de vorm van een mooie rush van Denzel over links, waarbij hij doorbrak, alleen op het Grasshoppers-doel afging en de bal helaas voorlangs schoof. Even later kopte Stan de bal uit een voorzet van Mario langs de verkeerde kant van de doelpaal.

  Na de wegens de hoge temperatuur ingelaste drinkpauze creëerde Grasshoppers een goede kans uit een aanval over rechts, maar de voorzet bleek van over de achterlijn te zijn afgeleverd. Even later greep de keeper van de thuisploeg mis bij een corner van Mick, maar dat liep voor hem goed af omdat Patrick daardoor verrast werd.

  Na een halfuur spelen leidde balverlies van Forward in de opbouw tot een gevaarlijke uitbraak, maar goed ingrijpen van Mario voorkwam dat een spits uit de voorzet kon scoren. In de slotfase van de eerste helft werd een langdurige en dreiging inhoudende Grasshoppers-aanval afgerond met een schot dat niet ver naast de kruising van Robins doel verdween. Nadat een schot van Mick, uit een pass van Joost, was gekraakt, vielen kort voor de rust nog twee knappe verdedigende acties van Remco en Patrick te noteren, waarmee zij beiden de angel uit een aanval van de thuisploeg haalden.

   

  In de openingsfase van de tweede helft kreeg de thuisploeg een hoekschop die afgeslagen werd via Clyde, die Joost op links met een dieptepass richting Grasshoppers-doel stuurde. Joost trof met zijn inzet de tweede paal waarna Mick uit de rebound leek te scoren, maar de doelman bracht redding met de voet. Vier minuten later volgde de openingstreffer voor de thuisploeg, waarvan de totstandkoming hierboven is vermeld. Forward raakte in de volgende periode wat van slag en Grasshoppers gooide meer energie in de strijd. Dit resulteerde in een kopbal en een afstandsschot die beide naast vlogen, een tweetal reddingen van Robin op een kopbal en – uitlopend – bij een dreigende doorbraak op een dieptepass een een gevaarlijke aanval over links waaruit een schot tegen het zijnet voortkwam.

  Na de drinkpauze kwam Forward weer beter in de wedstrijd. Luuk en Jari kwamen in het veld voor Remco en Mario. Jari begon zijn optreden met een kopbal uit een vrije trap van Nick, maar helaas ging de bal langs het doel. Patrick maakte plaats voor Kevin-John, die een mooie actie inclusief en combinatie met Mick afsloot met een helaas te zacht schot.

  In de blessuretijd leidde een uitbraak van de thuisploeg tot een strafschop toen een spits net binnen de 16-m-lijn tegen de grond ging. Robins reactie was knap, maar het schot onhoudbaar (2 – 0). In de resterende blessuretijd kopte Clyde uit een corner naast en kon Stan, toen de Grasshoppers-doelman misgreep bij een voorzet van Jari, de zoveelste  treffer-in-de-laatste-minuut scoren (2 – 1).

   

  De uitslagen van de wedstrijden die in de speelrondes 22 en 23 zijn gespeeld, hebben Westfriezen op de rand van het kampioenschap gebracht. De ploeg uit Zwaag heeft aan één punt uit drie laatste wedstrijden voldoende om de titel in de wacht te slepen. Omdat FC Medemblik en Grasshoppers al een periodetitel op zak hebben, gaat de strijd om de laatste  nacompetitieplek voor promotie hoogstwaarschijnlijk tussen SEW en VVS ’46, waarbij de ploeg uit Nibbixwoud in zowel de algemene rangschikking als in de stand van de derde periode drie punten voorsprong heeft, al is de kans groot dat Westfriezen ook de titel in de derde periode gaat pakken. Con Zelo zag zijn kansen door de thuisnederlaag van zondag tegen Hauwert ’65 danig slinken.

  Forward is ondanks de twee nederlagen nu ook theoretisch veilig. In de strijd om de plekken in de nacompetitie voor degradatie is de positie van Winkel hachelijk geworden.

   

   

  Grasshoppers 1 – Always Forward 1  2 – 1 (0 – 0).  51, 1 – 0; 90 + 2, 2 – 0; 90+5. Prins 2 – 1.

  Always Forward: Robin van Gasteren, Mario Hof (73, Jari Nolles), Patrick Tap (82, Kevin-John Mauricio), Cemil Zaal,  Clyde Limbach, Denzel Inyamah, Nick Bot, Remco Loos (73, Luuk Kramer), Joost Ruttenberg, Stan Prins en Mick v.d. Gulik.

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 werd donderdagavond in het bezoek aan Hercules Zaandam drie welkome punten rijker door een 3 – 4 zege te boeken. Daarmee consolideerde de ploeg zijn positie t.o.v. de medekandidaten voor de plaatsen 2, 3 en 4 achter Limmen, dat donderdag het kampioenschap in de wacht sleepte. VVS ’46 behaalde een grote overwinning bij laagvlieger Sporting Krommenie (1 – 8) en Vitesse  ’22 versloeg in eigen huis al eerder in de week SEW met 3 – 0. Purmerend kwam niet in actie omdat de op het programma staande wedstrijd tegen Vrone werd afgelast.

  Zondag werd de 23e speelronde afgewerkt. De wedstrijd tussen Purmerend en Vitesse ’22 die tot deze speelronde behoorde, was al op 12 april vooruit gespeeld en in het voordeel van Purmerend beslist (1 – 2).

  Forward deed wat het moest doen en won de uitwedstrijd tegen Vrone 2 met 0 – 2. Een van de concurrenten voor een plaats in de nacompetitie, VVS ’46, verloor op eigen terrein van buurman Grasshoppers. Forward klom daardoor naar de tweede plaats van de ranglijst, maar kan nog van die plek verdreven worden door Purmerend als het aantal gespeelde wedstrijden is rechtgetrokken. Vitesse ’22 heeft drie verliespunten meer dan Forward (met nog vier wedstrijden voor de boeg) en VVS ’46 vier (met nog twee wedstrijden te gaan).

   

   

  Forward VR1

   

  Voor Forward VR1 zijn de ontwikkelingen in de afgelopen week uitermate gunstig geweest. Zelf nam de ploeg zondag keihard revanche voor de eerder in het seizoen geleden 4 – 0 nederlaag tegen FC Medemblik. Aan het einde van de wedstrijd stond de stand 12 – 1 op het scorebord. Deze uitslag betekende een enorme verbetering van het doelsaldo, dat van belang kan zijn als de eindbalans wordt opgemaakt. Forward heeft nu na kampioen ADO ’20 het beste doelsaldo (+22), royaal beter dan dat van de concurrenten voor de op nacompetitievoetbal recht gevende plaatsen (twee, drie en vier), die variëren van +7 (Hillegom) tot +16 (SV Overbos).

  SV Overbos verspeelde donderdag en zondag door een gelijkspel tegen EMM ’21 en een nederlaag bij KFC in totaal echter vijf punten, waardoor de Hoofddorpers maximaal op een totaal van 32 punten kunnen eindigen, één punt meer dan Forward – met nog drie wedstrijden voor de boeg – nu heeft verzameld. VV Bergen verloor zondag in Heemskerk van ADO ’20 en heeft nu één verliespunt meer dan Forward; DWOW en Hillegom twee, resp. drie.

rfwbs-slide