• Verslagen Forward 1 en 2

  9 mei 2022
 •  

  Always Forward 1 – FC Medemblik 1   1 – 0

   

  Forward heeft zondag getoond de nodige veerkracht te bezitten. Na een enigszins teleurstellende reeks wedstrijden met twee nederlagen en twee gelijke spelen won de ploeg in een wedstrijd, waarin er niets anders op het spel stond dan de eer, van de runner-up in de stand, FC Medemblik. Opvallend genoeg was in de wedstrijd tussen de ploegen die in de poule het op één en op drie na hoogste aantal treffers op hun conto hebben, één doelpunt voldoende om de winst in de wacht te slepen.

   

  Trainer/coach Egidio kon voor de wedstrijd tegen FC Medemblik geen beroep doen op Mick, Denzel die voor één wedstrijd geschorst was, Jeffrey die in de zaal moest spelen met HV/Veerhuys en de al langer geblesseerde Tom. Op het middenveld kreeg Nick in deze wedstrijd gezelschap van Remco en Lucas, die beide ook in de verdediging uit de voeten kunnen. Cemil schoof in vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen Westfriezen een linie naar achteren om samen met Gilles het centrum van de verdediging te vormen. Kevin-John werd de derde aanvaller naast Stan en Joost.

   

  In de openingsfase van de wedstrijd was Clyde de meest opvallende speler bij Forward. In de derde minuut, nadat de bal uit een vrije trap, genomen door Nick en doorgekopt door Kevin-John, uit de doelmond was weggehaald, besloot hij de voortzetting van de aanval met een schot/voorzet die de bal voorlangs het doel deed gaan. Even later onderbrak Clyde knap een gevaarlijk ogende 1–2-combinatie van de bezoekers en kort daarna zorgde hij voor opruiming, toen een aanval van FC Medemblik over links een gevaarlijke voorzet opleverde. Dat was tot vlak voor de rust het laatste dreigende moment dat de gasten creëerden. De Forward-verdediging had zijn zaken prima op orde.

  Tussen deze bedrijven door kreeg Kevin-John op links een vrije trap te nemen. Zijn krul ging richting tweede paal, waar de uitstekend spelende doelman van de bezoekers onder druk de bal kon wegwerken. Hij raakte hierbij aangeslagen, maar kon, na te zijn opgelapt, het spel vervolgen.

  Gilles lag diverse malen aan de basis van gevaarlijke Forward-aanvallen. Met verre passes wist hij op links Lucas te bereiken. Daaruit bracht Lucas eenmaal Joost in stelling (schot net naast) en even later kon zijn voorzet met moeite worden weggewerkt.

  Kort nadat Kevin-John zijn afstandsschot – gecontroleerd door de keeper van de bezoekers – over had zien gaan, werd hij rechts van het doel in schietpositie gebracht. De Medemblik-doelman pareerde het schot knap. Uit de resulterende corner kopte Jari naast.

  De door Lucas aangespeelde Joost schoot uit de draai voorlangs en werd even later zo’n 20 m recht voor het Medemblik-doel gevloerd. Op de toegekende vrije trap (later in de wedstrijd zou bestraffing van overtredingen op Joost enkele malen opzichtig achterwege blijven), genomen door Gilles, verrichtte de doelman van de bezoekers een fraaie redding.

  Verder leverde het veldoverwicht van Forward in de eerst helft weinig kansen en mogelijkheden op.

  Kort voor de rust waren er twee mogelijkheden voor FC Medemblik, maar in beide gevallen liet de afronding te wensen over en kon Robin de inzetten gemakkelijk verwerken.

  In de tweede helft was er veel meer dan voor de pauze sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. In de beginfase kwam Medemblik tweemaal door over links, maar de aanvallers stuitten uiteindelijk op Gilles, in het tweede geval in samenwerking met Robin.

  Een reeks van corners die Forward in korte tijd forceerde leverde niets op, mede door goed keeperswerk en het lengtevoordeel van de Medemblikker verdedigers. Ook aan de andere kant kon een schot uit een corner door de Forward-verdediging worden geblokt.

  Na een uur spelen maakten Remco en Kevin-John plaats voor Patrick en Danilo van der Woude, die daarmee zijn debuut maakte in Forward 1. De nog pas 17-jarige zoon van Hans was al eerder in het seizoen voor AFZA 1 uitgekomen en had met Hans voor het bijzondere feit gezorgd dat vader en zoon samen in een eerste team van een club speelden.

  Patrick en Danilo waren nog maar net binnen de lijnen toen Forward op voorsprong kwam. Uit een snelle aanval over links kon Lucas doorbreken. Met zijn trekbal bereikte hij de bij de tweede paal staande Joost, die gemakkelijk kon scoren (1 – 0). Enkele minuten later had Stan een mooie actie in huis bij de achterlijn links van het Medemblik-doel, maar de hoek waaruit hij moest schieten was te scherp om te kunnen scoren; de bal belandde tegen het zijnet. Kort daarna bereikte Nick met een dieptepass Joost, die op zijn beurt de bal breed legde op Danilo, wiens balaanname helaas ook hem in een te scherpe hoek voor het doel bracht.

  Nadat de keeper van Medemblik weer eens een goede ingreep had verricht bij een mooie Forward-combinatie tussen Nick, Patrick en Joost, kwam zaterdag O23-speler Chris Buis voor zijn tweede optreden in Forward 1 in het veld voor Lucas.

  De bezoekers begonnen met een slotoffensief de jacht op de gelijkmaker, maar daardoor kreeg Forward diverse countermogelijkheden. Op een diepe pass van Danilo kon de ver uit zijn doel gekomen Medemblik-doelman slechts met – overigens knap uitgevoerd – kunst- en vliegwerk Joost en Patrick van scoren afhouden en Joost zag daarna twee schoten resp. in het zijnet en de handen van de Medemblik-keeper eindigen. Een breedtepass van Joost, uit een mooie door Patrick opgezette aanval, rolde voor het doel langs.

  Voor FC Medemblik zelf leverde het offensief twee kansen op. Robin kon een inzet uit een corner blokkeren, waarna de verdediging de bal wegwerkte en een van richting veranderde vrije trap van zo’n 25 meter werd een prooi voor de doelman van Forward.

  Luuk en Tyrell kwamen in de slotfase in het veld voor Joost en Jari. Beiden raakten betrokken bij voor het Medemblik-doel gevaar opleverende situaties, maar de keeper greep steeds goed in.

   

  Koploper Westfriezen profiteerde ten volle van de nederlaag van FC Medemblik en vergrootte de voorsprong, dankzij de 1 – 3 zege bij De Blokkers, tot zes punten. Ook de nummers drie t/m zeven van de ranglijst verloren terrein door hun wedstrijd gelijk te spelen of te verliezen. VVW verloor met royale cijfers, 4 – 1, bij KGB en zag zijn fraaie koppositie in de stand van de derde periode danig worden aangetast. KGB was in de lagere regionen van de ranglijst de ploeg die de beste zaken deed en liep twee punten uit op de andere drie kandidaten voor een plaats in de nacompetitie, Hauwert ’65, Hugo Boys en Winkel, die alle een gelijkspel boekten.

   

  Aanstaande donderdagavond wordt voor de laatste maal in het lopende seizoen een midweekse competitieronde afgewerkt. Forward speelt die avond uit tegen KGB. De ploeg uit Bovenkarspel is met zes punten voorsprong op de hoogste plaats die tot het spelen van nacompetitiewedstrijden voor degradatie naar de vierde klasse dwingt, nog niet veilig en zal tegen Forward alles uit de kast halen om de punten in eigen huis te houden. Forward heeft nog een appeltje te schillen met de Bovenkarspelers, die in Hoorn met 1 – 4 wisten te winnen. Als Forward verliest zou KGB de eerste ploeg zijn waartegen in deze competitie geen enkel punt is gehaald (alleen tegen SEW kan dat ook nog gebeuren).

   

  Always Forward 1 – FC Medemblik 1  1 – 0 (0 – 0).  61, Ruttenberg 1 – 0.                                                                                                                                                                                                                          

  Always Forward: Robin van Gasteren, Jari Nolles (87, Luuk Kramer), Gilles Duiveman-McEwan, Cemil Zaal, Clyde Limbach, Remco Loos (60, Patrick Tap), Nick Bot, Lucas Laan (75, Chris Buis), Joost Ruttenberg (87, Tyrell Heerschap), Stan Prins en Kevin-John Mauricio (60, Danilo v.d. Woude).

   

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 boekte zondag eveneens een overwinning. Die kwam tot stand tegen de nummer twee van de ranglijst en de score waarmee dat gebeurde was uiterst opmerkelijk: 6 – 1. Bij de rust was de stand 2 – 0. Mark en Jordy namen ieder drie doelpunten van Forward voor hun rekening.

  Met deze zege reduceerde Forward het verschil in aantal verliespunten met Purmerend tot één punt en werd het al voor Forward gunstige verschil in doelsaldo (was +23 om +26) vergroot tot 13 treffers. Ook consolideerde de ploeg zijn positie ten opzichte van VVS ’46, dat met 3 – 0 van hekkensluiter KGB won. De vierde kandidaat voor de plaatsen twee t/m vier, Vitesse ’22, kwam niet in actie.

   

  Aanstaande donderdagavond gaat Forward voor de midweekse competitieronde op bezoek bij Hercules Zaandam, de nummer negen van de ranglijst, die geen uitzicht meer heeft op enige promotiekans en zich m.b.t. degradatie nauwelijks nog zorgen hoeft te maken en vrijuit kan spelen. Forward won in Hoorn met 2 – 0 van Hercules, maar die ploeg behaalde 19 van de tot nu toe verzamelde 23 punten in thuiswedstrijden. Pittige tegenstand kan derhalve verwacht worden!

   

   

   

   

rfwbs-slide