• Verslagen 21 november

  22 nov 2021
 •  

  VVW 1 – Always Forward 1   4 – 3

   

   

  Het verloop van de wedstrijd VVW – Forward kan in het onderwijs van de Nederlandse taal uitstekend gebruikt worden voor het uiteenzetten van de betekenis van gezegdes betreffende ‘verhangen bordjes’, ‘tappen uit een ander vaatje’ en ‘als herboren verschijnen’. Voor de pauze speelde Forward zijn wellicht beste helft tot nu toe in de competitie, maar in de tweede helft kwamen de Wervershovers sterk terug en wisten zij de overwinning toch nog in de wacht te slepen.

   

  Forward trof in de gelederen van de thuisploeg twee leden die in het recente verleden een prominente rol hebben gespeeld in het eigen team: trainer/coach Yotti Papamelodias en doelman Luuk Weel, die tot en met het seizoen 2019/20 enkele jaren deze positie bij Forward bezette.

   

  In de beginopstelling van Forward vielen in vergelijking met die van afgelopen donderdag in de bekerwedstrijd tegen Kleine Sluis enkele wijzigingen te noteren. Levie nam zijn plaats onder de lat weer in en op de rechterflank van de defensie startte Jari in plaats van Remco. Patrick nam in die linie de plaats van Delaney in het centrum weer over. In het aanvalstrio keerde Joost terug en Kevin-John begon in de dug-out.

   

  De gastheren kwamen goed uit de startblokken en de eerste gevaarlijke situaties deden zich in de vierde minuut voor bij een tweetal schoten richting Forward-doel, die beide via een Hoorns lichaam/been een corner opleverden.

  Vijf minuten later bestrafte scheidsrechter Oughris een harde duw tegen de rug van Tom met een vrije trap. Van een kleine 25 m joeg Gilles de bal als een raket naar de rechterbovenhoek (0 – 1). In de volgende periode ging het bij Forward van een leien dakje.  Met name de omschakeling van verdediging naar aanval verliep, dankzij uitstekend spel van de middenvelders Jeffrey, Denzel en Mick uiterst soepel. Stan bediende Joost met een steekbal, waarbij Luuk knap ingreep. Na een langdurige, door Gilles beëindigde VVW-aanval, lanceerde Stan nogmaals Joost. Deze keer maakte een hobbel in de natuurgrasmat een einde aan zijn rush richting VVW-doel. Even later was het Denzel die met een mooie combinatie op rechts werd aangespeeld. Joost kreeg zijn hoofd tegen de voorzet, maar hij zag zijn inzet gestopt door Luuk, die kort daarna ook net op tijd een pass van Mick voor de aanstormende Denzel wist weg te werken. Zijn collega Levie leverde aan de overkant van het veld eveneens goed werk met het verwerken van een verrassend door de Forward-defensie komende dieptepass.

  In de 27e minuut kon Stan doorbreken op een dieptepass uit een combinatie tussen Tom en Denzel. Hij schoof de bal keurig langs Luuk in de rechterhoek van het doel (0 – 2). Joost werd opnieuw dwarsgezeten door een hobbel in de grasmat bij een breedtepass van Stan, die hem anders een vrije doortocht richting VVW-doel had kunnen bieden en Tom had pech met een een vleugelschot van links, waarbij de bal via de binnenkant van de tweede paal terug in het veld spatte. Een volgende inzet van Tom, als afronding van een fraaie, door Stan ingeleide Forward-aanval, werd knap gered door Luuk, die kort voor de rust ook nog fraai reageerde op een schot van Stan uit een vrije trap van Mick. Met enig geluk – de bal belandde hard tegen zijn gezicht – werd Luuk ook de sta-in-de-weg toen Tom een wederom mooie aanval van de bezoekers met en doelpunt probeerde te bekronen.

   

  Na de thee kwam de thuisploeg – uiteraard – met aanvallende intenties het veld op. Forward, met Remco in de ploeg voor Jari, zorgde niettemin het eerste wapenfeit: in de 47e minuut kon Stan plotseling doorbreken en na Luuk te hebben omspeeld schoof hij de bal vanuit een vrij scherpe hoek tegen het net (0 – 3). De thuisploeg kreeg weer hoop op een beter resultaat toen drie minuten later de eerste tegentreffer op het scorebord kwam. Een schot van rechts belandde boven Levie tegen de lat en uit de rebound deponeerde een VVW-spits de bal met het hoofd alsnog in het Forward-doel (1 – 3). Even later verwerkte Levie een schot uit een aanval over links bij de eerste paal tot corner, waaruit een inzet voortkwam die over het doel verdween. Denzel voorkwam met een knappe ingreep een doorbraak.

  Tussen deze bedrijven door werd Forward aan de andere kant gevaarlijk met een aanval waarbij Tom werd vrijgespeeld – helaas in buitenspelpositie – en ging een voorzet van de op rechts gelanceerde Joost net buiten het bereik van de Forward-aanvallers voor het VVW-doel langs. Het geloof van de thuisploeg in een goed resultaat kreeg een enorme boost toen, na een langdurige aanval, een van richting veranderd schot de aansluitingstreffer opleverde (2 – 3).

  Forward antwoordde met twee uitbraken via Joost, die in het eerste geval op een VVW-verdediger stuitte en in het tweede geval op Luuk. Denzel besloot een fraaie actie met een voorzet die een VVW-verdediger over het eigen doel werkte. Delaney kwam in het veld voor Jeffrey.

  De gelijkmaker van de thuisploeg volgde in de 70e minuut. Levie redde een inzet van rechts met de voet. Uit de resulterende corner kwam de bal via via voor de voeten van een bij de tweede paal staande VVW-speler, die gemakkelijk kon binnenschieten (3 – 3). Een van grote afstand afgevuurd schot bezorgde Levie een lastige klus toen de bal na een stuit  gevaarlijk richting bovenhoek ging.

  Tom brak door over links. Hij schoof de bal langs Luuk richting doel, maar een treffer werd voorkomen door een verdediger die op de doellijn zijn doelman te hulp kwam. Forward, dat Kevin-John voor Tom en Nick voor Patrick in het veld bracht, kwam daarna onder zware druk van de thuisploeg. Levie redde nog bij een schot uit een trekbal van rechts, maar in de 84e minuut scoorde VVW de winnende treffer met een in de bovenhoek belandende kopbal uit een vrije trap (4 – 3). In de slotminuut kreeg Forward nog een kans op de gelijkmaker, maar de door Gilles vanaf de rand van het strafschopgebied genomen vrije trap stuitte af tegen het VVW-muurtje.

   

  FC Medemblik verspeelde zondag in de derde klasse A voor de tweede achtereenvolgende maal thuis twee punten door met 2 – 2 gelijk te spelen (in deze speelronde tegen Con Zelo), maar dit resultaat was voldoende voor het behalen van het kampioenschap van de eerste periode. Westfriezen won weer eens met grote cijfers (6 – 1), deze keer tegen hoogvlieger SEW en van de onder Forward op de ranglijst staande ploegen kwamen, behalve VVW, ook DWOW, Grasshoppers en Winkel tot een overwinning. Forward zakte daardoor een plaats op de ranglijst en staat nu zesde.  

   

   

  VVW 1 – Always Forward 1  4 – 3 (0 – 2).  9, Duiveman-McEwan 0 – 1; 27, Prins 0 – 2; 47, Prins 0 – 3; 50, 1 – 3; 58, 2 – 3; 70, 3 – 3; 84, 4 – 3.

  Levie Rood, Jari Nolles (46, Remco Loos), Gilles Duiveman-McEwan, Patrick Tap (85, Nick Bot), Cemil Zaal, Jeffrey de Moel (65, Delaney van Schagen), Denzel Inyamah, Mick v.d. Gulik, Joost Ruttenberg, Stan Prins en Tom de Weerd (77, Kevin-John Mauricio).

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 verloor zondag de uitwedstrijd tegen Saenden 2 met 3 – 2. Deze nederlaag zorgde voor een fikse duikeling op de ranglijst, naar de negende plaats. Forward heeft, gegeven het aantal verliespunten, nog wel de mogelijkheid om naar de derde plaats te stijgen (al is daar een niet direct voor de hand liggende overwinning bij de nog ongeslagen runner-up Vitesse ’22 voor nodig), maar koploper Limmen is voorlopig uit zicht. De Limmenaren hebben zes verliespunten minder dan Forward.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 boekte zondag een verdienstelijk gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Hillegom,  de nummer drie van de ranglijst, die met dit resultaat voor de eerste keer in het lopende seizoen punten verspeelde in een thuiswedstrijd. Voor Forward betekende het gelijke spel juist het eerste punt buitenshuis. De huidige plaats op de ranglijst, vierde, oogt ietwat geflatteerd, omdat onder Forward nog vier ploegen staan met minder verliespunten. Omdat twee van deze vier (Overbos en FC Medemblik) de inhaalwedstrijd tegen elkaar moeten spelen en DWOW tegen koploper ADO ’20, kan het aantal ploegen dat Forward op de ranglijst werkelijk gaat passeren heel beperkt blijven.

   

   

   

rfwbs-slide