• Verslag vr1

  21 sep 2022
 • Forward VR1 – De Tukkers VR1  1 – 6

   

  Forward VR1 is – niet geheel verrassend – uitgeschakeld in het landelijke toernooi om e KNVB-beker. Terwijl een grote overwinning tegen het Albergse De Tukkers nodig was om verder te bekeren, liep de ploeg aan tegen een ruime nederlaag. Net als twee weken geleden bij Winkel boekten de Twentse hoofdklasser na een lange reis een ruime overwinning in West-Friesland (1 – 6).

   

  In de beginopstelling van Forward vielen er, mede omdat Laïs wegens en blessure nog altijd niet beschikbaar is, slechts twee wijzigingen te noteren ten opzichte van de formatie die in de wedstrijd van vorige week tegen Winkel aan de klus begon. Aniek startte in plaats van Saadia als doelvrouw en op de linkervleugel van de verdediging nam Renate de plaats in van Lieke.

   

  In de eerste helft bood Forward uitstekend partij aan de opponent. Al in de tweede minuut brak Larissa op links door, maar haar voorzet ging bij zowel de eerste als de tweede paal net aan een teamgenoot voorbij. Enkele minuten later zag Larissa, na in stelling te zijn gebracht door Lisa, haar schot uitstekend gepareerd door de keepster van De Tukkers. De Albergers beschikten met name in het centrum en op rechts over twee zeer goed voetballende aanvalsters, die vooral in de tweede helft hun stempel op de wedstrijd zouden drukken. Maar ook in de eerste helft ging al de nodig dreiging van hen uit. In de vierde minuut schoot de rechterspits net naast en even later was zij gevaarlijk met een snelle actie op haar vleugel. Haar collega op links zag een schot voorlangs Anieks doel verdwijnen. Forward liet zich niet onbetuigd met schoten van Britt, waarvan de eerste net over en de tweede, via een verdedigster van de bezoekers, net naast het doel vloog.

  Na balverlies in de opbouw bij Forward kreeg een Tukkers-aanvalster een kans waarbij zij het doel iets te hoog zocht en Larissa deed hetzelfde uit een pass van Britt. Kort daarna bracht Britt Lianne in stelling. Op haar schot had de Tukkers-doelvrouw een prima reactie in huis. Een voorzet van Larissa werd door Suzanna van voorbij de tweede paal voor het doel teruggekopt, waarna de inzet van Lianne langs de verkeerde kant van de paal ging. Uit een pass van Larissa kreeg Lianne een vrije baan nar het Tukkers-doel, maar zij trachtte desondanks een medespeler te bereiken, waarbij haar pass onderschept werd.

  In de 40e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, Uit een goedkoop verkregen corner bleef de bal ‘hangen’ in het strafschopgebied en van dichtbij binnengeschoten (0 – 1). Ook de keepster van De Tukkers liet de bal even later glippen, maar zij had het geluk dat Lianne de bal met haar sliding niet genoeg vaart kon meegeven, waardoor een verdedigster opruiming kon houden. Op slag van rust schoot de rechterspits van de bezoekers voorlangs.

   

  In de tweede helft kwam Saadia in het veld – in het doel wel te verstaan – voor Aniek en Sharon voor de geblesseerde Lisa. De openingsfase verliep rampzalig voor Forward. Met een variant op de befaamde Sparta-goal tegen AZ werd al na luttele seconden de spits van De Tukkers bereikt, die de stand naar 0 – 2 tilde. Enkele minuten later, nadat Saadia een schot van de rechterspits had verwerkt, verscheen de centrumspits opnieuw vrij voor het doel en zij lepelde de bal fraai over Forward-doelvrouw voor de 0 – 3. Gaandeweg werd het overwicht van de bezoekers groter. Forward kreeg nog een mogelijkheid in de persoon van Lianne die haar schot over het doel zag verdwijnen. Lieke kwam in het veld voor Nienke en Renate maakte plaats voor Mila. Nadat een kopbal uit een corner tegen de doelpaal was beland, werd het overwicht van de bezoekers in de score tot uitdrukking gebracht met een in de tijd keurig gespreide reeks van drie treffers, waarbij met name hun centrumspits een hoofdrol speelde. Bij 0 – 6 kwam een einde aan de reeks. Forward redde in de slotfase de eer toen Marloes kon scoren uit een door Lieke van buiten het Tukkers-strafschopgebied genomen vrije trap (1 – 6).

   

  In de andere wedstrijd die zondag in de poule werd afgewerkt, speelde Winkel thuis tegen FC Berghuizen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door de bezoekers (0 – 2) en daarmee gaan de beide Twentse hoofdklassers uit de poule over naar de knock-outfase van het bekertoernooi.

  Aanstaande zondag begint voor Forward de competitie. Dan krijgt de ploeg bezoek van VV Witkampers uit het Gelderse Laren (op een steenworp afstand van Twente!).

   

  Always Forward VR1 – De Tukkers VR 1  1 – 6 (0 – 1). 40, Deckers 0 – 1; 46, 0 – 2; 50, 0 – 3; 70, 0 – 4; 75, 0 – 5; 80, 0 – 6; ±85, Koning 1 – 6.

  Always Forward VR1: Aniek van ’t Hof (46, Saadia Ayyad), Lisa Luiken (60, Sharon Verbiest), Melissa Verschoor, Tatum Bruins, Renate Loos (63, Mila van Noord), Nienke Mester (65, Lieke Ooijevaar), Britt Büscher, Marloes Koning , Suzanna Deckers, Lianne Botman en Larissa Smit.