• Verslag VR1

  25 jun 2022
 • Forward VR1 – RKDEO VR1  11 – 1

  Forward plaatst zich voor de finale van de nacompetitie

   

  Forward VR1 kwam voor de eerste maal in de wel zeer curieus verlopende nacompetitie in actie.

  Deze nacompetitie zou volgens de oorspronkelijke opzet worden afgewerkt door acht ploegen die voor één plaats in de eerste klasse zouden strijden, te weten de drie periodekampioenen van de tweede klasse E (Alw. Forward, VV Bergen en DWOW), de drie periodekampioenen van de tweede klasse F (BSC, Floreant en SC Gastel) en de nummers 10 en 11 van de eerste klasse C. Het speelschema bevatte vier (knock-out) wedstrijden in de eerste speelronde, twee in de tweede speelronde en tenslotte een finalewedstrijd op neutraal terrein. Van de vier geplande ontmoetingen in de eerste speelronde werd er uiteindelijk slechts één werkelijk gespeeld: BSC versloeg in een thuiswedstrijd VV Bergen met 2 – 0. De tegenstanders van Forward (SC Gastel) en van RKDEO (Floreant) trokken zich vlak voor de wedstrijddatum terug. DWOW had een bye omdat in de loop van de competitie van de eerste klasse twee ploegen zich al hadden teruggetrokken, zodat alleen de nummer 10 (RKDEO) in de nacompetitie belandde.

  Van de twee wedstrijden die voor zondag in de tweede ronde op het programma stonden, is die tussen BSC en DWOW niet gespeeld. De huidige (donderdag) status van deze wedstrijd op de website van de KNVB is “Afgelast”.

  Forward ontving het Nootdorpse RKDEO, dat zich naar verluidt ook liever zou hebben teruggetrokken, maar toch kwam opdagen om een boete te ontlopen. Dat de ploeg er wel voor zou voelen om naar de tweede klasse te degraderen is begrijpelijk, want in de afgelopen competitie behaalde RKDEO uit 18 wedstrijden slechts vier punten met de doelcijfers 19 – 82. Van het team dat in de competitie het meest recente punt behaalde waren slechts vijf speelsters tegen Forward opgesteld, hetgeen suggereert dat RKDEO met een verzwakte ploeg op het Forward A-veld stond en de uitslag van de wedstrijd (Forward won met 11 – 1) lijkt dat te bevestigen.

   

  Forward begon de wedstrijd met Aniek van ’t Hof in het doel en Sharon Verbiest, Britt Büscher, Melissa Verschoor, Lieke Ooijevaar, Marloes Koning, Lisa Luiken, Larissa Smit, Laïs Boes, Lianne Botman en Suzanna Deckers als veldbezetting. In de loop van de wedstrijd maakten ook Amber Meissen, Tatum Bruins, Esther Kuin en Renate Loos hun opwachting. Een bijzondere rol was weggelegd voor MO17-keepster Noëlle Paal, die in de loop van het seizoen enkele malen het Forward-doel had verdedigd, toen Aniek wegens verblijf in de VS verhinderd was. Noëlle kwam als veldspeelster binnen de lijnen en bewees op de linkervleugel dat zij ook op die positie uitstekend uit de voeten kan.

   

  Forward verdeelde de elf treffers netjes over de beide speelhelften. Bij de rust stond de stand 5 – 1 op het scorebord. De treffers kwamen op naam van Laïs (4x), Lianne (2x) en Marloes, Britt, Suzanna, Larissa en Esther, die elk één doelpunt voor hun rekening namen.

   

  Forward plaatste zich met deze overwinning voor de finale, die op neutraal terrein zal worden gespeeld. In de loop van de week zal wel duidelijk worden wie de tegenstander zal zijn (DWOW of BSC) en waar de wedstrijd gespeeld wordt.

  Van de twee kandidaat-tegenstanders is DWOW voor Forward de bekendste. In de competitie eindigde de ploeg uit Wieringerwerf op de derde plaats, direct onder Forward met slechts één punt achterstand. De onderlinge confrontaties – waarvan de tweede in de laatste speelronde in Wieringerwerf werd afgewerkt – eindigden beide in een 3 – 1 zege voor de thuisspelende ploeg.  

   

  BSC eindigde in de tweede klasse F op de tweede plaats met 34 punten uit 18 wedstrijden en de doelcijfers 46 – 24. De ploeg uit Roosendaal verloor slechts twee keer (in de uitwedstrijden tegen de kampioen Schijf en de nummer drie, Floreant).

   

  Met dank aan Jolanda Hart en Gijs-Jan Stam. 

rfwbs-slide