• Verslag VR1

  15 mrt 2023
 • Forward VR1 – Hoogland VR1  3 – 1

   

   

  Met het oog op plaatsing voor nacompetitievoetbal voor promotie naar de hoofdklasse heeft Forward VR1 zondag uitstekende zaken gedaan met een overwinning tegen Hoogland, de nummer vier van de ranglijst. Na een 2 – 0 ruststand werd de eindscore in de slotminuten van de wedstrijd met de treffer van de bezoekers bepaald op 3 – 1.

   

  Forward begon de wedstrijd met Saadia in het doel. Melissa en Lisa vormden het centrale verdedigingsduo en Nienke en Sharon bezetten de vleugels. Op het middenveld hadden Suzanna en Renate een controlerende en Marloes, die een uitstekende wedstrijd op de mat zou leggen, de meest aanvallende rol. In de schutterslinie begon Cheyenne op rechts, Celine in het centrum en Lianne op links.

   

  Het grootste deel van de wedstrijd speelde zich af op de speelhelft van Forward. Dat was ook het geval in de openingsfase, waarin Forward in aanvallend opzicht niet goed uit de verf kwam. Het werk voor de Hoogland-doelvrouw beperkte zich in het eerste kwart van de strijd tot het verwerken van een niet al te gevaarlijk schot van Renate, na een combinatie met Celine. Bij het Forward-doel kreeg Saadia veel meer klussen op te knappen dan de Forward-doelvrouwen in het lopende seizoen gewend zijn en daarbij maakte zij een uitstekende indruk. Heel wat Hoogland-voorzetten eindigden in haar handen en bij doelpogingen van de bezoekers stond zij steeds op de juiste plaats om de inzet onschadelijk te maken. Niettemin ontsnapte Forward enkele malen aan een achterstand, met name in de achtste minuut toen een Hoogland-spits na een actie door het centrum naast schoot en kort daarna toen een speelster van de bezoekers de bal uit een voorzet volledig miste. In de 22e minuut leverde een counter van de bezoekers op een mooi ogende, maar wel afgeslagen Forward-aanval via Lisa een corner op. De voorgezette bal scheerde rakelings over de hoofden van twee inlopende Hoogland-speelsters.

  Halverwege de eerste helft kwamen de van blessures herstel(len)de Tatum en Laïs in het veld voor Nienke en Lianne. In de verdediging schoof Lisa naar rechts en Tatum nam haar ‘eigen’ positie in het centrum in. Voorin schoof Celine naar rechts, Cheyenne naar links en nam Laïs de centrumpositie over.

  Nadat de bal uit een vrije trap voor de bezoekers net buiten bereik van een spits-speelster was gebleven en Suzanna een schot uit een corner had geblokt, kwam Forward meer aan aanvallen toe. Een uitstekende dieptepass van Suzanna leek Cheyenne te verrassen, waardoor zij iets te laat haar sprint inzette en de Hoogland-keepster kon ingrijpen. Even later leek dezelfde Cheyenne als enige niet juist verrast bij een voorzet van Sharon van links. Zij kopte de bal knap vlak langs de paal in de korte hoek en opende daarmee de score (1 – 0).

  Bij het Forward-doel verijdelden daarna Melissa met een fraaie ingreep en Saadia met een solide redding op een van 25 m ingeschoten vrije trap kansen op een gelijkmaker voor de bezoekers. Saadia’s collega aan de overkant van het veld stopte enkele minuten later een vleugelschot van de door Laïs in stelling gebrachte Celine. Kort daarna bereikte Marloes met een sluwe steekbal Cheyenne, die zich in schietpositie manoeuvreerde en de bal met een knap uitgevoerd stiftje over de Hoogland-keepster in het doel deponeerde (2 – 0). Voor de rust kreeg Forward nog enkele goede kansen. Na een mooie pass van Marloes passeerde Laïs bij de doellijn een tegenstandster, maar stuitte vervolgens, omdat zij even moest wachten tot Marloes diep genoeg was ingelopen om de beoogde trekbal te kunnen inschieten, op een volgende verdedigster. Celine werd daarna in het centrum aangespeeld. Zij week uit naar rechts en loste vervolgens een hard schot dat een prooi werd voor de Hoogland-doelvrouw. Laïs zocht met een volley uit een voorzet van Marloes het doel te hoog. In de toegevoegde speeltijd ontstond een gevaarlijke situatie bij het Forward-doel toen Saadia, zwaar gehinderd de door haar gevangen bal loste, maar die werd bij de eerste paal weggewerkt. Melissa blokte daarna een schot en Saadia greep het leer bij achtereenvolgens een hoge voorzet en een schot van de bezoekers.

   

  Het eerste gevaarlijke moment in de twee helft kwam voor rekening van Forward. Een mooie combinatie tussen Laïs, Marloes en Renate werd besloten met een schot van laatstgenoemde dat langs de verkeerde kant van de paal vloog. De volgende kans voor de thuisploeg deed zich in de 52e minuut voor toen Marloes met een fraaie dieptepass Laïs bereikte en die schoof de bal langs de Hoogland-keepster tegen het net (3 – 0).

  Hoogland bleef de aanval zoeken. Een uitbraak werd in de Forward-defensie voetballend fraai onschadelijk gemaakt en Marloes voorkwam met een blokkade dat een schot richting Forward-doel kon gaan. Een afstandsschot deed dat even later wel, maar nu stond Saadia weer op de goede plaats en bij een volgende Hoogland-aanval greep zij – nog net binnen de lijn van haar strafschopgebied – opnieuw goed in.

  Na een uur spelen zorgde Hoogland uit een inworp voor een gevaarlijke situatie bij het Forward-doel. Via Saadia en een verdedigster leverde die een corner op, waaruit de bal iets te dun geraakt door een inkoppende Hoogland-speelster.

  Cheyenne en Suzanna maakten plaats voor Lieke en Amber, die direct na hun entree van dichtbij getuige waren van een doelpunt van Celine, gescoord uit een pass van Renate, maar helaas gebeurde dat in buitenspelpositie. Ook Marloes trachtte Celine – met een mooie dieptepass – in scoringspositie te brengen, maar die bleek iets te hard.

  In de volgende fase van de wedstrijd zette Hoogland weer aan voor een offensief. Bij een kopbal uit een corner stuitte de bal af op een lichaam en na een langdurige aanval belandde het van links afgevuurde schot klemvast in de handen van Saadia. De bezoekers kregen kort daarna van even buiten het strafschopgebied een vrije trap te nemen wegens een (vermeende ?) overtreding van Lisa. De schutter van dienst joeg de bal royaal over het Forward-doel. Uit een inworp van dezelfde Lisa kon Celine doorbreken, maar haar voorzet bleef net buiten bereik van de inlopende Renate.

  Saadia bracht ten koste van een corner fraai redding op een vanaf de rand van het strafschopgebied afgevuurd schot. Die corner leverde een langs het doel verdwijnende kopbal op. Bij een inzet uit een voorzet en een volgende voorzet van de bezoekers moest Saadia opnieuw in actie komen. Na de onderschepping van de voorzet bereikte zij Celine die de bal echter net niet goed genoeg aannam om zich een grote kans te verschaffen. Een grote kans kreeg Laïs even later wel, maar op haar weg naar het doel werd zij vastgehouden door een verdedigster van Hoogland, die voor die actie merkwaardigerwijs met een vrije trap werd beloond. Een wrangere beloning was er daarna voor Saadia die wegens een opzettelijke handsbal vlak bij de doellijn buiten haar strafschopgebied, maar zonder dat er sprake was van het ontnemen van een rechtstreekse scoringskans, een rode kaart kreeg voorgetoverd. Celine werd naar de kant gehaald om Cassandra de plaats van Saadia te laten overnemen. Cassandra moest in de toegevoegde speeltijd nog diverse reddingen verrichten, maar was kansloos  op een in de verre hoek verdwijnend schot van links, waarmee de eindstand op 3 – 1 werd gebracht.

   

   

  Behalve Forward – Hoogland stond er zondag nog een wedstrijd tussen twee ploegen uit de top vijf van de ranglijst op het programma: VDZ – ADO ’20. Dit duel eindigde enigszins verrassend in een overwinning voor de ploeg uit Arnhem, gegeven het feit dat ADO ’20 eerder in het seizoen de thuiswedstrijd tegen VDZ overtuigend met 5 – 0 won. De Arnhemmers hebben echter, afgezien van een onwaarschijnlijk aandoende nederlaag tegen laagvlieger Antibarbari en een onvermijdelijke tegen Nuenen, een sterke prestatiereeks in eigen huis opgebouwd. Voor de stand in de eerste klasse C hebben deze uitslagen als gevolg dat Forward de tweede plaats weer heeft overgenomen van ADO ’20. Forwards voorsprong op VDZ bleef zes punten en het verschil met Hoogland, dat op de hoogste plaats staat die geen nacompetitievoetbal voor promotie naar de hoofdklasse oplevert, is opgelopen tot negen punten.

  In de staart van de ranglijst deed Buitenveldert 2 de laatste plaats over aan Antibarbari via een 2 – 4 overwinning bij de Rotterdammers.

   

  Always Forward VR1 – Hoogland VR1  3 – 1 (2 – 0). 30, Beutick 1 – 0; 39, Beutick 2 – 0; 52, Boes 3 – 0; 90+5, 3 – 1.

  Always Forward VR1: Saadia Ayyad, Nienke Mester (24, Tatum Bruins) , Melissa Verschoor, Lisa Luiken, Sharon Verbiest, Renate Loos, Suzanna Deckers (61, Amber Meissen), Marloes Koning, Cheyenne Beutick (61, Lieke Ooijevaar), Celine v.d. Laan (88, Cassandra Hoeksema) en Lianne Botman (24, Laïs Boes)