• Verslag VR1

  11 okt 2021
 • Forward VR1 – Limmen VR1  3 – 1

   

   

  Always Forward VR1 heeft in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen zijn tweede zege behaald. Dat gebeurde met dezelfde cijfers en hetzelfde scoreverloop als twee weken geleden tegen DWOW.

   

  De eerste 45 minuten van de wedstrijd speelden zich vrijwel volledig af op de speelhelft van Limmen. Al snel kwamen er kansen, waarvan de eerste, voor Lianne na een aanval over rechts en een aflegger van Suzanna, een schot over het doel opleverde. Bij de tweede, in de zesde minuut, was het wel raak: Laïs dreigde door te breken met een solo-actie van links naar het centrum, maar de laatste verdedigster van de bezoekers kon de bal nog net wegtikken. Die belandde voor de voeten van Rianne, die vervolgens wel het net vond (1 – 0). Britt bereikte even later Denise met een dieptepass, waarna laatstgenoemde vanuit een scherpe hoek het zijnet trof.

  In de 12e minuut moest Aniek voor de eerste keer in actie komen bij een Limmen-uitbraak over rechts, waaruit een te zacht ingeschoten bal resulteerde, die de Forward-keepster gemakkelijk kon verwerken. Nadat Laïs de bal uit een voorzet van Denise in de Oranjestraat had doen belanden en Amber uit een corner had naastgekopt, kwam Limmen met een tweede uitbraak op gelijke hoogte. De fysiek sterke spits van de bezoekers had plotseling een vrije doorgang richting Aniek en zij scoorde met een schot in de hoek (1 – 1).

  Een net over het Limmen-doel suizend afstandsschot van Denise en een fraaie actie over rechts van Savannah, besloten met een voorzet die voor het doel langs zeilde zonder dat iemand de bal raakte, gingen vooraf aan het tweede doelpunt van Forward. Die treffer kwam op naam van Denise, die de door de Limmen-defensie weggewerkte bal even buiten het strafschopgebied opving en met een hard schot richting linkerhoek de 2 – 1 liet aantekenen. Voor de pauze werd Forward met dieptepasses van de uitstekend spelende Melissa en Britt nog tweemaal gevaarlijk, maar de beoogde medespeelster werd in beide gevallen net niet bereikt. Een treffer op slag van rust vond – terecht – geen genade in de ogen van scheidsrechter Smeets, omdat vlak voor de afronding van de aanval een Forward-speelster de bal met de hand had beroerd.

   

  In de tweede helft, met Lieke en Reina in de ploeg voor Sharon en Savannah, was veel meer sprake van een gelijkopgaande strijd. Het eerste wapenfeit betrof een (weer te zacht) schot dat een prooi werd voor Aniek. Schoten van Britt uit een vrije trap op 30 m van het Limmen-doel en van Denise op aangeven van Laïs waren zeker hard genoeg, maar vlogen resp. net over en naast het doel.

  Na ruim een uur spelen kwam Benthe de geblesseerd geraakte Laïs vervangen en kort nadat Suzanna vlak voor de ogen van haar opa, het oudste lid van Forward, met een goede actie en een fraai schot de Limmen-doelvrouw tot een knappe redding had gedwongen, moest ook zij het veld met een blessure verlaten. Rianne kwam voor haar in het veld.

  In de slotfase van de wedstrijd bleef de dreiging van een tweede gelijkmaker van de bezoekers steeds in de lucht hangen. Knappe verdedigende acties van Melissa en Amoah voorkwamen enkele doorbraken en Aniek bracht redding bij een hard schot en een dieptepass. Verdere doelpogingen van Limmen vlogen naast.

  Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Smeets besliste Forward de wedstrijd met een mooi uitgespeeld doelpunt. In een 4-tegen-3-situatie werd de bal, als bij een handbal-aanval, enkele malen breed gelegd totdat de vrijgespeelde Britt kon binnenschieten (3 – 1).

   

  Door de nederlaag van Overbos bij DWOW is ADO ’20, dat zijn uitwedstrijd tegen KFC met 0 – 1 won, nu nog de enige ploeg zonder puntverlies. Op de ranglijst volgen Bergen (doelsaldo +5), Overbos (+5) en Forward (+3) met 6 punten uit drie wedstrijden. KFC en Hillegom kunnen ook nog op dit puntenaantal komen. Daartoe moeten zij hun derde wedstrijd winnen.

   

  Always Forward VR1 – Limmen VR 1  3 – 1 (2 – 1). 6, Botman 1 – 0; 21, 1 – 1; 33, Wouda 2 – 1; 89, Büscher 3 – 1.

  Always Forward VR1: Aniek van ‘t Hof, Savannah Dikmoet (46, Reina Konijn), Melissa Verschoor, Amoah Tempo, Sharon Verbiest (46, Lieke Ooievaar), Amber Meissen, Britt Büscher, Suzanna Deckers (70, Rianne Mulder), Denise Wouda, Lianne Botman en Laïs Boes (62, Benthe Huijsman).

   

   

   

   

   

rfwbs-slide