• Verslag Forward1

  15 mrt 2023
 • Always Forward 1 – VVS ’46 1  3 – 2

   

  Forward heeft zondag door een 3 – 2 overwinning tegen de nummer drie van de ranglijst, VVS ’46, zijn 100% thuisscore weten te behouden. De wijze waarop dat gebeurde doet de zege tegen de ploeg uit Spanbroek in aanmerking komen voor de titel ‘Moeder aller zwaar bevochten overwinningen’.

  Na ruim een halfuur spelen namen de bezoekers de leiding en kort daarna moesten achtereenvolgens Gilles met een opspelende hamstringblessure en Remco met een rode kaart, die een wel heel zware straf was voor zijn overtreding, het veld ruimen. Gilles kon uiteraard vervangen worden, door Patrick, maar de verwijdering van Remco betekende dat Forward inclusief de toegevoegde speeltijd ruim uur met een numerieke minderheid tegen de sterke opponent moest optornen. Binnen enkele minuten na de gelijkmaker, die een kwartier voor het einde van de wedstrijd op het scorebord verscheen, was het Clyde die eveneens met een opspelende hamstringblessure moest uitvallen (vervangen door Danilo) en kwam VVS opnieuw op voorsprong. Met een – zeker voor Forward-begrippen – fabelachtige mentale veerkracht en strijdlust, en in de slotfase ook wel enig fortuin, wist de ploeg het topduel tot een goed einde te brengen.

   

  Zoals gehoopt, en eerder dan gevreesd, bleek Tristan voldoende hersteld te zijn van zijn vorige week in de wedstrijd tegen Strandvogels opgelopen schade om zijn plaats onder de lat weer in te kunnen nemen. In vergelijking met de beginopstelling van die wedstrijd was Cemil van het middenveld verschoven naar het centrum van de defensie. Remco bezette de vrijgekomen positie en Joeri was de aanvallende middenvelder in plaats van Jurgen. Omdat Mick te laat was gekomen, moest hij in de dug-out beginnen. Daimy, die als centrale spits fungeerde, kwam voor hem in de plaats, terwijl Tom naar de linkervleugel schoof.

   

  De eerste goede kans van de wedstrijd kwam in de derde minuut op naam van Forward. Daimy bereikte op links Joost, die bij de doellijn een VVS-verdediger passeerde, maar zijn trekbal helaas aan de inlopende Joeri voorbij zag gaan. Ook de volgende momenten met dreiging deden zich voor bij het doel van bezoekers, maar de defensie bleef de situaties meester en de doelman pakte een diepe pass van Gilles op voor Tom de bal kon bereiken. Aan de overkant kreeg Tristan in de 17e minuut, na een VVS-uitbraak, voor de eerste maal een schot te verwerken. Even later kregen de bezoekers een corner op rechts te nemen. De bal werd weggewerkt, waarna het schot uit de rebound kon worden geblokt.

  Kort daarna kwam Joost plotseling vrij op links, maar omdat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde, kon de VVS-doelman hem stuiten. Hij loste de bal echter, waardoor Joost uit scherpe hoek kon inschieten, maar een op de doellijn staande verdediger van de bezoekers wist een treffer te voorkomen. De doelman raakte bij zijn ingreep aangeslagen en behoefde een oplapbeurt voor hij het spel kon hervatten. Enkele minuten later werd Joost in stelling gebracht door Remco die op de VVS-helft de bal had veroverd. Deze keer omzeilde Joost de VVS-keeper, maar zijn inzet belandde helaas tegen het zijnet. Met zijn volgende actie, door het centrum, bereikte Joost met een passje Daimy, wiens doelpoging via enkele klutsen een corner opleverde. De inzet die hieruit voortkwam werd geblokt, waarbij de geclaimde handsbal zeker geen strafschop waard was.

  Na een dreigende aanval van de bezoekers, waarbij de Forward-verdediging de voorzet in twee instanties kon wegwerken, werd een aanval van de thuisploeg besloten met een vleugelschot van Tom, dat de VVS-doelman, ook in twee instanties, verwerkte, maar dat volgens enkele spelers pas deed nadat de bal de doellijn al had gepasseerd. Of dat inderdaad het geval was, was nauwelijks waar te nemen (dus kende scheidsrechter Overtoom terecht geen treffer toe), maar de counter van de bezoekers bereikte op links een spits die met een fraaie boog over Tristan heen zijn ploeg op voorsprong bracht (0 – 1).

  Na de bovenvermelde tegenslagen in de vorm van het uitvallen van Gilles en de rode kaart voor Remco kreeg Forward in de slotfase van de eerste helft een vrije trap op links, dicht bij de cornervlag, waar Terence op onreglementaire wijze was gestuit. Deze vrije trap liep uit op een VVS-counter, waar de angel werd uitgehaald door een knappe verdedigende ingreep van Joost. In de toegevoegde speeltijd schoot Daimy, na een combinatie met Tom, de bal langs de verkeerde kant van de paal en vloog een schot/voorzet van Joost, uit een combinatie met Nick en Daimy, buiten ieders bereik voorlangs het VVS-doel.

   

  In de openingsfase van het tweede bedrijf kregen ook de bezoekers een tegenslag te verwerken toen een speler na een botsing met Joost geblesseerd naar de kant moest.

  Met de numerieke minderheid slaagde Forward erin een offensief op te zetten met enkele dreigende momenten bij voorzetten van Clyde en Tom.

  Na een klein uur spelen kwamen Lucas en Mick in het veld voor Joeri en Daimy. De VVS-defensie bleef overeind onder de druk van Forward, waarin een hakbal/omhaal van Mick uit een voorzet van Terence een artistiek hoogtepunt maar geen probleem voor de doelman van de bezoekers opleverde.

  Een uitstekende ingreep van Tristan was nodig om een scherpe VVS-counter onschadelijk te maken. Die betrof de eerste van diverse uitbraken van de Spanbroekers, die profiteerden van de ruimte die zij kregen, met name bij afgeslagen corners van Forward. De grootste kans voor hen ontstond echter toen een spits de bal, die Cemil over de achterlijn wilde laten lopen, toch nog kon voorzetten, maar de inzet van de medespits die werd aangespeeld ging, gelukkig voor Forward, volledig de mist in, waardoor Tristan de bal kon pakken.

  In de 70e minuut ging Patrick, na te zijn aangespeeld door Mick, door het centrum op de solotoer waarbij hij diverse tegenstanders passeerde, maar zijn schot helaas tegen de paal deed belanden. Zes minuten later leverde een fraaie Forward-aanval met hoofdrollen voor Joost en Tom een kans op voor Mick. Met een beste reactie wist de VVS-doelman, die even daarvoor na een botsing met Clyde voor de tweede maal in de wedstrijd opgelapt had moeten worden, Micks inzet tot corner te verwerken. Cemil belastte zich met de corner en de voor het doel gebrachte bal ging via een speler van de bezoekers tegen het net (1 – 1).

  Forward wilde meer en uit de volgende aanval kon Clyde, met na achteraf bleek zijn laatste actie van de wedstrijd, een voorzet afleveren waaruit Toms schot de doelman opnieuw tot een knappe redding dwong. Danilo kwam voor Clyde in het veld.

  In de volgende minuut herstelde VVS de voorsprong toen de bal uit een corner buiten ieder anders bereik nauwkeurig op het hoofd van de langste speler van de bezoekers werd gelegd en diens kopbal sloeg hard en hoog tegen het net (1 – 2).

  Forward wenste zich niet bij een nederlaag neer te leggen en bleef de aanval zoeken.  Joost knalde naast toen hij een half weggewerkte bal voor zijn voeten kreeg. Daarna moest Tristan aan de bal bij een VVS-counter en bij de daaropvolgende tegenaanval van Forward kopte een VVS-verdediger de bal uit de voorzet bijna opnieuw in eigen doel. Een tweetal corners die daarvan het resultaat waren, leverden uiteindelijk een schot op dat langs het doel verdween.

  Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd bereikte Nick op links Joost, die een actie besloot met en pass op Tom, die doeltreffend uithaalde (2 – 2). Twee minuten later kwam de winnende treffer op het scorebord. Terence leverde op rechts een voorzet af en bereikte daarmee Joost op links. Die zette op zijn beurt voor en Mick ving de bal op om die vervolgens met een prachtige bicycle-kick in de rechterhoek van het doel te laten belanden (3 – 2).

  In de hectische slotminuten bracht Tristan redding bij een kopbal uit een voorzet en zag Joost zijn inzetten achtereenvolgens tegen het zijnet belanden en, na te zijn aangespeeld door Mick, door de VVS-doelman gepareerd worden. Het slotakkoord betrof een corner voor de bezoekers, resulterend uit een knap door Patrick onderbroken aanval, die weer door de langste speler werd ingekopt, maar deze keer ging de bal over en naast Tristans doel.

   

  De treffers waarmee Tom en Mick de score van 1 – 2 naar 3 – 2 ombogen maakten het verschil tussen in de stand gelijk staan met VVS ’46 en aanstaande zondag met een punt achterstand bij VVW op bezoek gaan en de actuele situatie, waarin de kloof

  tussen Forward en de Spanbroekers nu zes punten bedraagt en de achterstand van VVW op Forward twee punten blijft. De runner-up won, zoals te verwachten viel, zijn uitwedstrijd tegen Geel-Zwart ’30 met royale cijfers (1 – 6) en daarmee sleepten de Wervershovers het kampioenschap van de tweede periode in de wacht. Van de overige ploegen in de top zes van de ranglijst speelden Schagen United en Flevo in Schagen tegen elkaar. De ploeg uit Middenmeer won het duel met 2 – 3 en passeerde daarmee de Schagenaars die nu tien punten achterstand op Forward hebben. Flevo hield de marge op acht punten. Spartanen, dat thuis met 2 – 0 won van DWOW bevindt zich op de vierde plaats op zeven punten van Forward.

   

   

  Always Forward 1 – VVS ’46 1  3 – 2 (0 – 1).  33, 0 – 1, 76, VVS ’46 eigen doel 1 – 1, 80, 1 – 2; 86, De Weerd 2 – 2; 88, v.d. Gulik 3 – 2.

  Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg, Gilles Duiveman McEwan (36, Patrick Tap), Cemil Zaal, Clyde Limbach (77, Danilo v.d. Woude), Nick Bot, Remco Loos, Joeri Kerkhoven (57, Lucas Laan), Joost Ruttenberg, Daimy Mac Donald (57, Mick v.d. Gulik) en Tom de Weerd.