• Verslag Forward 2 en VR1

  16 jun 2022
 • Always Forward 2 – SV Alliance ’22 2   4 – 2

   

   

  In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse heeft Forward 2 in een aantrekkelijke wedstrijd – en dat niet alleen wegens de uitslag – thuis gewonnen van SV Alliance ’22 2. Deze zege was voldoende voor plaatsing voor de volgende ronde, waarin directe promotie op het spel staat. Spirit ’30 2, dat in de eerste klasse op de 13e plaats eindigde, is de tegenstander.

   

  Omdat Forward na de laatste speelronde van de competitie op de tweede plaats stond, was de ploeg de hoogstgeplaatste periodekampioen van de tweede klasse A en die plek gaf recht op een thuiswedstrijd. De tegenstander, het Haarlemse SV Alliance ’22, belandde in de tweede klasse B op de vierde plaats en kwalificeerde zich daarmee als laagstgeplaatste periodekampioen van die poule voor de nacompetitie.

   

  Forward begon de wedstrijd met Robin in het doel. Voor zich had hij een defensielinie die bestond uit Luuk, Robert, Delaney en Melvin. Het middenveld werd bezet door Bas, Sander en Kevin, terwijl Tom, Mark en Jordy de schutterij vormden.

   

   

  Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Ham zochten beide ploegen de aanval. Het was Forward, dat voor de eerste gevaarlijke situaties bij het doel van de tegenstander zorgde. Tom bediende na een actie op rechts Mark met een steekbal, maar de doelman van Alliance wist de bal te onderscheppen voor Mark kon scoren. Even later was de ingreep van dezelfde doelman bij een voorzet van Kevin minder overtuigend, maar hij had het geluk dat de bal net achter de inlopende Tom langs ging.

  Het gevaar van de bezoekers kwam meestal van rechts, waar een snelle spits de Forward-verdediging heel wat werk bezorgde. In de 9e minuut leverde een aanval over die kant een trekbal op, die tot een tweetal corners leidde. Het schot uit de eerste ging via en Forward-been net naast en Sander kopte de bal weg bij de tweede. Dat gaf Jordy de kans om Tom te lanceren, maar die werd wegens buitenspel teruggefloten. Twee minuten later mocht Tom, nadat hij een fraaie, verre pass van Luuk diep op de Alliance-spelhelft had opgevangen, wel doorgaan en hij rondde zijn actie af met een hard schot in de verre hoek (1 – 0). Zeven minuten later leverde Luuk opnieuw een mooie pass af, deze keer naar Jordy, maar die bevond zich net in buitenspelpositie.

  In de volgende fase slaagde Alliance erin de wedstrijd te doen kantelen. De rechterspits werd net buiten het Forward-strafschopgebied met en overtreding gestuit. Uit de toegekende vrije trap werd de bal ingekopt, waarbij die tegen de arm van Luuk terechtkwam. De strafschop werd beheerst benut (1 – 1). De bezoekers probeerden door te drukken en Forward kreeg het moeilijk. Uit een vrije trap van zo’n 30 m van het doel belandde de bal na enig heen-en-weerwerk nog in de handen van Robin, maar toen even later uit een corner van rechts bij de tweede paal werd ingekopt kon de Forward-doelman de bal pas pakken toen die de doellijn al had gepasseerd (1 – 2).

  Tom behoefde na een botsing met een tegenstander buiten het veld een fikse oplapbeurt voor hij verder kon spelen. De bezoekers waren met een schot dat op Luuk afstuitte en een die tegen het zijnet belandde dicht bij een derde treffer. Kort daarna kreeg Forward een gouden kans op de gelijkmaker, toen Jordy, die met een dieptepass was bediend, net binnen het Alliance-strafschopgebied werd gevloerd. Tom miste, zeer tegen zijn gewoonte in, de toegekende strafschop door de bal langs de verkeerde kant van de paal te schieten.

  In de slotfase van de eerste helft kopte Bas de bal uit – andermaal – een gave voorzet van Luuk voorlangs en kon Sander ten koste van een corner voorkomen dat de bezoekers een aanval met een schot konden afronden.

   

  In de openingsfase van de tweede helft bracht Tom alsnog de gelijkmaker op zijn naam. Hij verplaatste een op links opgezette aanval van links naar de andere kant en was op tijd in het Alliance-strafschopgebied om daar de opnieuw fraai op maat gegeven voorzet van Luuk knap binnen te koppen (2 – 2). Dat was het laatste wapenfeit van Tom, die plaats maakte voor Tyrell. Ook de aangeslagen Kevin moest zich laten vervangen. Voor hem kwam Remco in het veld.

  Ne een mooie combinatie met Melvin ging een voorzet van Jordy net aan Mark voorbij. Aan de andere kant van het veld deed zich een hachelijke situatie voor toen Sander de bal iets te kort terugspeelde op Robin. De Forward-doelman loste het probleem slim en koelbloedig op door de bal eerst tegen de toelopende tegenstander te spelen en het (kunst)leer daarna in handen te nemen. Een verkeerde terugspeelbal in de Alliance-defensie liep voor de verdediger in kwestie niet goed af: Bas onderschepte de bal en omspeelde de doelman, waarna hij met een trekbal Jordy een niet te missen kans bood (3 – 2). Enkele minuten later bracht Jordy van dichtbij de marge op twee treffers na een prachtige actie van Tyrell die op links op snelheid twee verdedigers passeerde en een perfecte pass afleverde (4 – 2).

  In het laatste kwart van de wedstrijd was er – uiteraard – overwegend sprake van een offensief van Alliance. Een goede mogelijkheid kreeg de ploeg toen Robin bij een uittrap met de bal nog in zijn handen over de rand van zijn strafschopgebied liep. De vrije trap vloog royaal langs het doel en bij een volgende vrije trap werd even later werd de bal een prooi voor de Forward-keeper.

  Na het onderbreken van een Alliance-aanval lanceerde Luuk met en dieptepass Tyrell die een enorme rush op rechts afsloot met en schot dat door de Haarlemse doelman werd gestopt. Later zou Tyrells voorzet bij een vergelijkbare actie met moeite worden onderschept. Een spits van de bezoekers zag bij zijn schotpoging de bal om het Forward-doel, heen krullen en een afstandsschot werd vrij eenvoudig gepakt door Robin.

  Bas en Melvin maakten plaats voor de JO18-spelers Jayden van Spankeren en Joury Schouten. Het was eigenlijk de bedoeling dat Melvin vervangen zou worden door Nigel, maar die had niet het correcte rugnummer op zijn shirt en hij moest wachten tot het juiste shirt tevoorschijn was getoverd. Toen dat enkele minuten later gebeurd was, kwam Nigel in het veld voor Mark.

  In de slotfase van de strijd moest Forward het stellen zonder aanvoerder Sander die na zijn al in de beginfase gekregen gele kaart er in de 83e minuut nog een kreeg, waardoor hij  het veld moest verlaten.

  De bezoekers kregen diverse mogelijkheden, die meestal royaal langs en over het doel verdwijnende inzetten opleverden. Slechts een echt grote kans was er nog: na een aanval door het centrum kon een spits een schot lossen, dat Robin fraai tot corner verwerkte. Ook Forward kreeg nog een goede kans, maar het nogal wilde schot van Jordy, na goed voorbereidend werk van Remco, kwam niet in de buurt van het doel.

   

  Aanstaande zondag speelt Forward de finale tegen Spirit ’30 2. De ploeg uit Hoogkarspel eindigde in de eerste klasse C op de voorlaatste (13e) plaats met 26 punten uit 26 wedstrijden en de doelcijfers 47 – 75. In de eerste nacompetitieronde was de ploeg vrijgeloot.

  In het seizoen 2019 – 2020, toen Forward 2 in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeerde en Spirit ’30 in de kopgroep meedraaide en later naar de eerste klasse promoveerde, won Forward de thuiswedstrijd tegen de Hoogkarspelers met 3 – 1. De uitwedstrijd werd wegens het afbreken van de competitie niet gespeeld.

   

   

  Always Forward 2  – SV Alliance ’22 2  4 – 2 (1 – 2).  11, De Weerd 1 – 0; 21, (strafschop) 1 – 1; 26, 1 – 2; 48, De Weerd 2 – 2; 59, Hoving 3 – 2; 62, Hoving 4 – 2.

  Always Forward 2: Robin van Gasteren, Luuk Kramer, Robert van Noort, Delaney van Schagen, Melvin Klaver (70, Joury Schouten), Bas Wessels (70, Jayden van Spankeren), Sander Bol, Kevin de Moel (52, Remco Loos), Tom de Weerd (52, Tyrell Heerschap), Mark Stam (82, Nigel Piëtte) en Jordy Hoving.

   

   

   

  Forward VR1

   

  Voor Forward VR1 stond voor zondag aanvankelijk ook een wedstrijd in de nacompetitie op het programma. De tegenstander, SC Gastel VR1, trok zich echter terug uit de nacompetitie, waardoor Forward de eerste ronde overleefde zonder te hoeven spelen.

  Ook de wedstrijd waaruit Forwards tegenstander van de tweede ronde moest voortkomen, tussen het Nootdorpse RKDEO VR1 en Floreant VR1 uit Boskoop, werd afgelast, omdat Floreant niet kwam opdagen.

  Voor aanstaande zondag staat voor Forward de thuiswedstrijd tegen RKDEO op het programma. De Nootdorpers zijn in de eerste klasse op de tiende plaats geëindigd, de laagste plaats, nadat vermoedelijk in de loop van het seizoen twee ploegen zich eruit hebben teruggetrokken. Die laatste plaats was wel heel afgetekend, want RKDEO behaalde slechts vier punten uit 18 wedstrijden met de doelcijfers 19 – 82.