• Verslag Forward 2

  25 jun 2022
 • Always Forward 2 – Spirit ’30 2   4 – 2 (na verlenging)

  (Forward 2 promoveert naar de eerste klasse)

   

  Forward 2 is zondag gepromoveerd naar de eerste klasse. In de finale van de nacompetitie versloeg de ploeg op het veld van Westfriezen tegenstander Spirit ’30, na verlenging, met 4 – 2.

   

  De technische staf van Forward, Fred Bulens en Jeroen Stam, kon voor deze wedstrijd niet beschikken over de wegens zijn vorige week tegen Alliance ’22 opgelopen rode kaart

  geschorste Sander en de in die wedstrijd geblesseerd geraakte Kevin. Hun plaatsen op het middenveld werden bezet door Remco, die tot de uitblinkers van de ploeg zou gaan behoren, en Tom. Op de vleugel in de aanvalslinie, waar Tom vorige week begon, startte nu Tyrell.

   

  Het wedstrijdverloop vertoonde enige gelijkenis met dat van de wedstrijd in de eerste speelronde tegen Alliance ’22. Bij de rust leidde de tegenstander en in de loop van de tweede helft nam Tom, nadat Forward na de eerste gelijkmaker van Tyrell opnieuw op achterstand was gekomen, de 2 – 2 voor zijn rekening, waarna Forward, zij het deze keer pas in de verlenging, uitliep naar 4 – 2.

   

  Het grote verschil tussen Alliance ’22 en Spirit ’30 was echter dat de ploeg uit Hoogkarspel zich manifesteerde als een – in de definitie van Louis van Gaal t.a.v. AA Gent in 1992 – luizenploeg; een sterk op de defensie leunende formatie, waartegen je een groot optisch overwicht hebt en het idee krijgt dat je gemakkelijk kunt winnen, tot het moment dat je via een counter een tegentreffer incasseert en je beseft dat je voor een hels karwei staat. Je bent er ingeluisd. Dat is precies wat Forward zondag overkwam. De eerste fase van de wedstrijd speelde zich vrijwel geheel op de speelhelft van Spirit af. Forward speelde de bal rond en de uitstekend spelende Jordy forceerde, zoals hij in de loop van de wedstrijd heel vaak zou doen, een corner op links. Deze werd afgeslagen. Robert ving de bal op, maar raakte hem weer kwijt, waarna Spirit in een 2-tegen-1-situatie de counter met succes afrondde (0 – 1).

  Corners van Forward leverden en kopbal van Tom (naast) en een op een verdediger afstuitend schot-uit-de-rebound van Remco op en de Spirit-doelman greep knap in bij een steekbal van Tom op Mark, net als even later bij een lage voorzet van Luuk. Na ruim een kwartier spelen moest de aangeslagen Melvin zich laten vervangen. Clyde kwam voor hem in het veld en ook hij zou een uitblinkersrol gaan vervullen.

  Bij een countermogelijkheid voor Spirit wist Robert met een knappe ingreep een doorbraak te voorkomen. Uit een voorzet van Jordy, na een actie in twee instanties, ging de bal net buiten ieders bereik voor het doel langs en toen Luuk met een voorzet van de andere kant Jordy in stelling bracht, knalde de vleugelspits tegen het zijnet. Enkele minuten later zond hij bij een vrije trap van even buiten het strafschopgebied de bal richting tweede ring. Tyrell besloot een fraaie actie met een schot dat net langs de verkeerde kant van de paal vloog. Een kopbal van Mark, uit een voorzet van Tom, werd door de Spirit-doelman uitstekend tot corner verwerkt. Delaney maakte enkele minuten voor de rust een overtreding en raakte daarbij zelf aangeslagen. Hij kon het spel nog wel hervatten, maar bleef in de rust toch in de kleedkamer achter. De vrije trap voor Spirit liep uit op een aanval die afgerond werd met een door Robin knap gepareerd schot.

  Op slag van rust kreeg een middenvelder van Spirit, die even eerder een gele kaart had ontvangen na zijn zoveelste overtreding tegen Remco, er enigszins onfortuinlijk (geen negen meter afstand bij een tweede poging van Forward om een vrije trap te nemen nadat de eerste om dezelfde reden, maar een ploeggenoot betreffend, moest worden overgenomen) een tweede voorgetoverd en hij mocht de kleedkamer opzoeken.

  In de tweede helft kwam JO18-speler Jayden van Spankeren voor Delaney binnen de lijnen en ook hij zou een voortreffelijke wedstrijd spelen.

  Nadat Clyde een combinatie met Tom had afgerond met een schot dat voorlangs ging, volgde een uitbraak van Spirit die de ploeg een levensgrote kans op de 0 – 2 opleverde. Een spits wist om Robin heen te trekken, maar Luuk slaagde erin de inzet uit het doel te houden. Jayden corrigeerde even later eerst het enige foutje van hemzelf en bracht daarna knap redding bij een Spirit-uitbraak.

  In de 57e minuut kwam Forward op gelijke hoogte. Clyde ving een voorzet van rechts op en leverde na een combinatie met Jordy op zijn beurt een voorzet van links af. De Spirit-doelman en een verdediger werkten de bal niet voldoende weg, waarna Tyrell kon binnenschieten (1 – 1). In de volgende fase waren er mogelijkheden voor Jordy (schot geblokt), Mark (kopbal naast, na knap voorbereidend werk van Jayden en Jordy) en weer Jordy (kopbal tegen zijnet). De Spirit-doelman greep goed in bij een steekbal van Clyde op Bas en Jordy raakte met een schot/voorzet de lat.

  Aan de andere kant van het veld bracht Jayden met een knappe actie redding bij een gevaarlijke situatie, maar in de 70e minuut kwam Spirit toch opnieuw op voorsprong. Weer konden bij een counter twee spitsen op Robin afgaan en opnieuw was de afronding succesvol (1 – 2). Tyrell en Bas maakten plaats voor Tim en JO18-speler Joury Schouten.

  Forward had deze keer slechts zeven minuten nodig om de gelijkmaker tot stand te brengen. Uit een corner werd de bal half weggewerkt en Tom schoot hem uit de rebound met een volley nauwkeurig in de uiterste hoek (2 – 2).

  In de slotfase van de wedstrijd greep Robin knap in bij een vrije trap van Spirit en toen een Spirit-spits een fraaie actie over links afrondde met een teleurstellend schot, kon de Forward-doelman betrekkelijk eenvoudig redding brengen. Zijn collega van Spirit moest een vleugelschot van Jordy, uit een voorzet van Luuk, uit zijn doel houden.

  Nigel kwam in het veld voor Remco. In de slotfase plus vijf minuten toegevoegde speeltijd kopte Tom tegen de paal en plukte Robin bij twee vrije trappen de bal uit de lucht. Jayden verrichtte nogmaals een knappe ingreep en Clyde blokte een schot uit een vrije trap.

  Mark raakte aangeslagen en werd in de verlenging vervangen door Sebastiaan.

  In de eerste verlenging was het Jordy die de eerste gevaarlijke actie in huis had. Zijn schot vloog rakelings naast. Even later bereikte Clyde, na een combinatie met Tom, met zijn voorzet Nigel, die zijn inzet echter zag smoren tegen een verdediger en de doelman die zich beiden in de baan van de bal wierpen. De volgende actie van Tom lag aan de basis van Forwards derde treffer. Hij besloot de actie met een pass naar Luuk op rechts en uit diens voorzet kon Nigel met en hard schot zijn ploeg aan een voorsprong helpen (3 – 2). Pogingen van Tom (een schot geblokt en een krul om het doel) en Jordy (boogbal over de Spirit-doelman maar naast het doel belandend) leverden helaas geen vierde treffer op.

  De eerste fase van de tweede verlenging was Spirits beste van de hele wedstrijd en Forward kon enige tijd nauwelijks onder de druk uit voetballen. Grote kansen kwamen echter niet voort uit dit offensief en enkele minuten voor het einde besliste Forward de wedstrijd. Jordy bereikte Tom op rechts en die bracht met een fraaie pass de vrij voor het doel staande Tim in stelling. De routinier wist wel raad met deze kans (4 – 2).

   

   

  Always Forward 2  – Spirit ’30 2  4 – 2 (0 – 1).  9, 0 – 1; 57, Heerschap 1 – 1; 70, 1 – 2; 79, De Weerd 2 – 2; 98, Piëtte 3 – 2; 117, Bouleij 4 – 2.

  Always Forward 2: Robin van Gasteren, Luuk Kramer, Robert van Noort, Delaney van Schagen (46, Jayden van Spankeren), Melvin Klaver (17, Clyde Limbach), Bas Wessels (70, Joury Schouten),  Tom de Weerd, Remco Loos (82, Nigel Piëtte), Tyrell Heerschap (70, Tim Bouleij), Mark Stam (91, Sebastiaan v.d. Bij) en Jordy Hoving.

rfwbs-slide