• Verslag Forward 1

  24 mei 2022
 • Always Forward 1 – Con Zelo 1   11 – 2

   

  Forward heeft zondag thuis tegen Con Zelo zijn, naar we mogen aannemen, in de lopende competitie, waarin nog twee wedstrijden zijn te gaan, zijn grootste overwinning geboekt. De 9 – 2 die eerder in het seizoen tegen Winkel op het scorebord kwam, werd met twee doelpunten overtroffen: 11 – 2. De ruststand van 8 – 0 zou wel eens een record voor de club kunnen zijn.

  Na de 22e speelronde had Con Zelo (CZ) nog een reëel uitzicht op het bereiken van de derde nacompetitieplek met twee punten achterstand op SEW en één punt voorsprong op VVS ’46. De 0 – 2 thuisnederlaag vorige week tegen Hauwert ’65 gooide roet in het Waarlandse eten en de nederlaag tegen Forward betekende voor de ploeg, die ongetwijfeld niet op oorlogssterkte naar Hoorn was gekomen, het einde van de aspiraties.

   

  In de beginopstelling van Forward waren diverse wijzigingen te noteren in vergelijking met de formatie die vorige week tegen Grasshoppers begon. In de defensie nam Jari zijn plek op de rechtervleugel weer over van Mario Hof en keerde Gilles in het centrum terug na vorige week een wedstrijd schorsing te hebben uitgezeten. Patrick en Cemil schoven een plaats naar links, waarmee op de linkervleugel in de vacature van de geblesseerde Clyde werd voorzien. De afwezige Remco werd op het middenveld vervangen door Jeffrey.

   

  Vanaf de aftrap zat Forward goed in de wedstrijd. Met vanuit de defensie en het uit  Denzel, Nick en Jeffrey bestaande middenveld-trio opgezette combinaties werden de spitsen vaak bereikt en ontstonden er talrijke mogelijkheden en kansen. In de eerste zeven minuten werd Stan eenmaal, net als de CZ-verdedigers, verrast door een overstapje van Joost op een voorzet van Denzel en kon de Waarlandse verdediging schoten van Mick en Stan nog blokkeren.

  In de achtste minuut opende Gilles de score uit een van even buiten het strafschopgebied genomen vrije trap. Met een fraaie krul verdween de bal in de rechterbovenhoek (1 – 0). Na een actie dicht bij de plek vanwaar Gilles de vrije trap nam, deed Nick een minuut later exact hetzelfde (2 – 0).

  Tussen de Forward-aanvallen door kwamen de bezoekers na een klein kwartier spelen voor de eerste maal in de buurt van het Forward-doel. Uit de geforceerde corner kwam een inzet voort, waarbij de bal door Cemil van de doellijn werd weggewerkt. Forwards aanvoerder bemoeide zich daarna enkele malen met de aanval en uit een van zijn voorzetten richtte Denzel net iets te hoog. Na een mooie Forward-combinatie door het centrum, met een hoofdrol voor Jeffrey en een afsluitende voorzet van Stan, zorgde de snel inlopende Joost voor een doeltreffende afronding (3 – 0). Enkele minuten later was Stan het eindstation van weer een combinatie door het centrum, nu met Denzel en Jeffrey als voornaamste betrokkenen, en uit de steekbal schoof hij de bal niet hard, maar wel nauwkeurig, in de uiterste hoek (4 – 0).

  Nadat Robin een trekbal van een CZ-aanvaller had onderschept, bracht een dieptepass van Jeffrey, na een combinatie met Nick en Gilles, opnieuw Joost in scoringspositie en die liet zijn tweede en Forwards vijfde treffer aantekenen. Een minuut later ontving Joost een voorzet van Cemil, waaruit hij net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Bij een aanval die vrijwel identiek was aan die waaruit de vijfde treffer voortkwam, kreeg Joost op weg naar het doel een duw in de rug, die onbestraft bleef. Nick zag een afstandsschot over het doel vliegen, waarna Joost bij een volgende Forward-aanval Stan een goede kans bood, waaruit ook hij zijn tweede treffer scoorde. Joost zelf kreeg kort daarna een goede kans, maar zijn lob over de uitgelopen CZ-doelman miste de nodige vaart, waardoor een verdediger in samenwerking met zijn keeper een treffer wist te voorkomen. Vervolgens had Joost pech toen een schot van hem via een CZ-verdediger tegen de paal belandde. Ook bij een schot van Jeffrey veranderde een voet van een verdediger de bal van richting, waardoor die langs het doel ging en de CZ-keeper bracht redding op een schot van Nick, nadat die een pass in de CZ-verdediging had onderschept.

  Op slag van rust sloeg Forward nog tweemaal toe. Uit een corner van Mick, ontstaan door een afgeketst vleugelschot van Denzel, kopte Patrick fraai binnen (7 – 0) en in de blessuretijd leverde de op links gelanceerde Cemil een voorzet af, die door Stan verlengd en door Joost binnengewerkt werd (8 – 0).

  De achterstand had de gretigheid van de bezoekers kennelijk niet aangetast, want al royaal voor de thuisploeg en de scheidsrechter kwamen zij na pauze al weer op het veld. Bij  Forward kwam Kevin-John in de ploeg voor Jeffrey. Hij had slechts drie minuten nodig om zijn doelpunt mee te pikken: uit een voorzet van links, tikte hij de bal van voorbij de tweede paal in het doel (9 – 0). Bij een volgende actie van Kevin-John in het Waarlandse strafschopgebied werd hij nog net gestuit ten koste van een corner.

  Bij een uitbraak van de bezoekers kwam een in het Forward-strafschopgebied aangespeelde spits plotseling in kansrijke positie, maar Gilles greep knap in, waarna Robin zelfs een corner wist te voorkomen. Stan vuurde naast uit een combinatie tussen Kevin-John en Mick en Mick zelf kreeg de bal in kansrijke positie terug na een door hemzelf opgezette aanval, maar liep helaas toen net buitenspel.

  Na een klein uur spelen onderschepte Jari een diepe CZ-pass met een kopbal, waarmee hij direct Joost lanceerde. Na een rush, waarbij hij een tegenstander zijn hielen liet zien, schoof Joost zijn vierde en Forwards tiende treffer tegen het net. Mick, Stan en Patrick maakten plaats voor Mark Stam, en de zaterdag O23-spelers Danilo van der Woude en Milan Bakker, die daarmee zijn debuut in Forward 1 maakte. Danilo had nog minder tijd nodig voor het produceren van een treffer dan Kevin-John eerder in de tweede helft. Binnen een minuut presenteerde Joost hem een kans die hij niet liet lopen (11 – 0).

  In de 66e en 67e minuut scoorden de bezoekers hun tegentreffers. De eerste na een vrij langdurige aanval, met een schot van buiten het Forward-strafschopgebied, dat in de uiterste hoek verdween. De tweede had wellicht met iets steviger ingrijpen voorkomen kunnen worden.

  In het laatste kwart van de wedstrijd werd niet meer gescoord. De gedrevenheid verdween  allengs uit het spel, al vielen er nog wel enkele kansen en mogelijkheden te noteren. Reddingen van de CZ-doelman met de voet op een schot van Joost en met een knappe reactie op een schot van Kevin-John aan de ene kant een een goede ingreep van Robin en daarna van Milan zorgden er mede voor dat de doelen van verdere treffers verschoond bleven, evenals een redding van een CZ-verdediger op de doellijn bij een inzet van Tom, die een kwartier voor het einde van de wedstrijd voor Joost in het veld was gekomen.

   

  Westfriezen kon, zoals verwacht, zondag de kampioensvlag uithangen. De 0 – 1 zege bij Hauwert was voor de ploeg uit Zwaag meer dan voldoende om onbereikbaar te worden voor de enige nog theoretisch overgebleven concurrent, FC Medemblik, want die ploeg deed wat het juist niet meer mocht doen, punten verspelen. In de thuiswedstrijd tegen SEW stond na het laatste fluitsignaal de stand 1 – 1 op het scorebord. Daarmee behielden de Nibbixwouders drie punten voorsprong op de ploeg die hen nog van nacompetitievoetbal kan afhouden, VVS ’46, dat zichzelf een slechte dienst bewees door eveneens gelijk te spelen, tegen het al gedegradeerde De Blokkers. (Con Zelo kan in theorie nog in punten gelijk eindigen met SEW en VVS, maar moet dan tevens een verschil in doelsaldo van 17 (t.o.v. VVS) en 25 (t.o.v. SEW) overbruggen.

  Onderin haalde alleen Winkel punten; een 0 – 3 zege bij concurrent Hugo Boys, waardoor de ploeg de kans op ontsnapping aan nacompetitievoetbal voor degradatie naar de vierde klasse levend wist te houden.

   

   

   

   

  Always Forward 1 – Con Zelo 1   11 – 2 (8 – 0).  8, Duiveman McEwan 1 – 0; 9, Bot 2 – 0; 22, Ruttenberg 3 – 0; 25, Prins 4 – 0; 27, Ruttenberg 5 – 0; 33, Prins 6 – 0; 45, Tap 7 – 0; 45 +1, Ruttenberg 8 – 0; 48, Mauricio 9 – 0; 59, Ruttenberg 10 – 0, 62, Van der Woude 11 – 0; 66, 11 – 1; 67, 11 – 2.

  Always Forward: Robin van Gasteren, Jari Nolles, Gilles Duiveman McEwan, Patrick Tap (60, Milan Bakker), Cemil Zaal, Denzel Inyamah, Nick Bot, Jeffrey de Moel (46, Kevin-John Mauricio), Joost Ruttenberg (76, Tom de Weerd), Stan Prins (60, Danilo van der Woude) en Mick v.d. Gulik (Mark Stam).

   

   

  Forward 2

   

  Forward 2 won zondag in Tuitjenhorn de “thuiswedstrijd” tegen Hollandia T met 4 – 1. Eerder in het seizoen was de wedstrijd tussen beide ploegen, die toen officieel de thuiswedstrijd van Hollandia T was, in Hoorn gespeeld. Daarmee steeg de ploeg naar de tweede plaats van de ranglijst – achter de ongenaakbare kampioen Limmen – want Purmerend speelde in eigen huis verrassend gelijk tegen SEW. Donderdagavond had een andere concurrent voor de drie plaatsen in de nacompetitie, Vitesse ’22, al punten verspeeld door, nog verrassender, eveneens gelijk te spelen, tegen laagvlieger KGB.

  Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Forward één punt meer dan Purmerend, terwijl de kloof met VVS ’46 en Vitesse ’22 vier resp. vijf punten bedraagt.

   

   

  Forward VR1

   

  Forward VR1 manoeuvreerde zich naar een situatie die vrijwel identiek is aan die van Forward 2. De ploeg versloeg zondag eveneens buitenshuis, in Roelofarendsveen, de tegenstander – EMM ’21 – royaal (0 – 4), waardoor Forward het roostervrije VV Bergen op de ranglijst passeerde en naar de tweede plaats steeg – ook achter een ongenaakbare kampioen, ADO ’20. Het verschil met de concurrenten voor de drie plaatsen in de nacompetitie bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan, net als bij Forward 2, resp. een (VV Bergen), vier (DWOW) en vijf (KFC en Hillegom) punten.

   

   

   

rfwbs-slide