• Verslag Forward 1

  1 dec 2022
 • Always Forward 1 – Flevo 1  3 – 0

   

   

  Forward heeft zondag in de vijfde thuiswedstrijd van het lopende seizoen zijn 100%-thuisscore gehandhaafd door met 3 – 0 te winnen van promovendus Flevo. Daarmee handhaaft de ploeg van Emilio Oude Groen en Jeroen van Giersbergen zich op de koppositie van de ranglijst. Dat tevens een goede start werd gemaakt in de tweede periode is meegenomen, maar niet echt van belang, omdat Forward vorige week al de eerste periodetitel in de wacht sleepte.

   

  De formatie van Forward die aan de aftrap van deze wedstrijd stond, verschilde op één plaats met die van het team dat vorige week tegen DWOW de strijd begon: Jeffrey speelde als aanvallend ingestelde middenvelder op de plek waar in Wieringerwerf Remco startte.

   

  In de openingsfase van de wedstrijd was Daimy – niet in alle gevallen zo bedoeld – de meest opvallende speler. Nog voordat er een minuut gespeeld was, raakte hij aangeslagen toen zijn hoofd in een botsing hard getroffen werd. Direct na de spelhervatting werd hij in kansrijke positie aangespeeld door Jeffrey, maar die positie gold helaas tevens als buitenspel. Even later zorgde hij voor de afronding van een corner van links: zijn van voorbij de tweede paal ingekopte bal verdween naast het doel.

  In de tiende minuut kwam Forward op voorsprong via een counter waarin Lucas een  mooie pass van Tom op links ontving, een verdediger passeerde en vanaf de achterlijn een harde en scherpe voorzet afleverde. Bijna op de doellijn kon een teruglopende Flevo-verdediger weinig anders doen wat anders de zich achter hem bevindende Forward-aanvallers zouden hebben gedaan: de bal tegen het net werken (1 – 0).

  Clyde voorkwam even later met een goede ingreep een dreigende Flevo-doorbraak. In de 18e minuut mocht Cemil op links, halverwege de speelhelft van de bezoekers en niet ver van de zijlijn een vrije trap nemen die door scheidsrechter Overtoom was toegekend wegens vloeren van Lucas. Vermoedelijk iedereen verwachtte een krullende voorzet, maar de Forward-aanvoerder leverde een verrassende boogbal af die bij de tweede paal vlak onder de lat tegen het net belandde, waarmee hij vrijwel exact de treffer kopieerde die Sharon Verbiest enkele uren eerder in de wedstrijd van Forward VR1 tegen Winkel VR1 produceerde (2 – 0). Het volgende wapenfeit van Forward betrof een vleugelschot van Lucas dat langs het Flevo-doel vloog. Daarna werden de bezoekers enkele malen gevaarlijk. Een vrije trap, genomen van zo’n 25 meter recht voor Tristans doel, stuitte af op het tweemansmuurtje. Een via een tegenstander van richting veranderde pass van Clyde bood de bezoekers de kans een gevaarlijke aanval op te zetten over rechts, maar de voorzet kon net worden onderschept, waarna Tristan de bal eenvoudig kon oprapen. Uit een volgende vrije trap voor de bezoekers vloeide een aanval voort die werd afgesloten met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Tristan pakt de bal op knappe wijze en deed kort daarna hetzelfde bij een Flevo-voorzet van rechts.

  Ook Clyde zag zijn vrije trap, die hij van even buiten de punt van het Flevo-strafschopgebied mocht nemen, tegen het muurtje afstuiten.

  In de slotfase van de eerste helft kwam de van zijn blessure herstelde Joost in het veld voor Daimy. Tristan werd nogmaals getest met een afstandsschot. Jurgen zocht na een fraaie solo het doel royaal te hoog en Lucas zag een knappe actie, waarin hij een mogelijkheid om een schot met rechts te wagen liet liggen, uiteindelijk stranden op een overmacht aan verdedigers.

   

  Het eerste doelgevaar in de tweede helft kwam op naam van Forward. Bij een vrije trap van Tom van links dook Joost plotseling voor het doel op, maar zijn volley was helaas te hoog gericht. Remco kwam in het veld voor Jeffrey en even later maakte Gilles, die hinder ondervond van zijn hamstring, plaats voor Joeri. Die was nog maar net binnen de lijnen toen Joost na een Forward-aanval over links in het Flevo-strafschopgebied werd aangespeeld. Zijn schot ging via een verdediger langs het doel. Bij de volgende aanval was er sprake van een herhaling van zetten en deze keer trof Joost het doel wel, in de korte hoek (3 – 0). Enkele minuten later ging een inzet van Joost, die het midden hield tussen een voorzet en schot voor en over het doel langs.

  In de volgende fase zette Flevo een offensief op. Een vrije trap werd een prooi voor Tristan en een volgende stuitte, net als die van voor de pauze, af tegen het Forward-muurtje, waarna de aanval doorging tot Patrick voor opruiming zorgde. Een Flevo-aanval over links liep uit op een voorlangs Tristans doel verdwijnend vleugelschot. In counters van Forward stuitte Tom, aangespeeld dor Lucas, op een goed ingrijpende laatste verdediger van de bezoekers en bleef een voorzet van Clyde net buiten bereik van Joost. Tristan moest wederom in actie komen bij een Flevo-doorbraak en even later buiten zijn strafschopgebied bij een dieptepass. In beide gevallen deed hij dat uitstekend. In de slotfase van de wedstrijd kwamen Milan en Danilo in het veld voor Terence en Lucas. Na deze wissels pakte Tristan nog een afstandsschot en kreeg Joost via Tom een goede kans, maar hij stuitte op de Flevo-doelman.

   

  Flevo zag zijn achterstand op de koploper in een week oplopen van drie verliespunten meer tot acht, want de nederlaag in Hoorn werd voorafgegaan door een midweeks gelijkspel bij hekkensluiter KGB. DWOW herstelde zich uitstekend van de vorige week geleden 0 – 2 thuisnederlaag tegen Forward door in een uitwedstrijd met liefst 0 – 3 te winnen van VVS ’46. Daardoor blijft DWOW Forward volgen op twee punten. De Spanbroekers hebben nu vijf punten achterstand en zij zakten door de nederlaag twee plaatsen op de ranglijst, omdat hun naaste volgers, Spartanen en Schagen United, beide wel hun wedstrijd wonnen. Spartanen deed dat uit tegen Hauwert ’65 (2 – 4) en de ploeg uit Schagen bij KGB met de duidelijke cijfers 0 – 4. Deze ploegen hebben drie punten minder verzameld dan Forward. De nummers zes en zeven van de ranglijst, Dynamo en VVW, speelden in Werverershoof tegen elkaar gelijk (2 – 2) en zagen hun achterstand op Forward groeien tot – toevallig ook – resp. zes en zeven punten.

   

   

  Always Forward 1 – Flevo 1  3 – 0 (2 – 0).  10, Flevo eigen doel 1 – 0; 18, Zaal 2 – 0; 54 Ruttenberg 3 – 0.

  Always Forward: Tristan Detmers, Terence Alberg (86, Milan Bakker), Gilles Duiveman McEwan (52, Joeri Kerkhoven), Patrick Tap, Clyde Limbach, Jurgen Adamus, Cemil Zaal, Lucas Laan (86, Danilo van der Woude), Jeffrey de Moel (50, Remco Loos), Daimy Mac Donald (41, Joost Ruttenberg) en Tom de Weerd.