• Verslag Forward 1

  11 okt 2021
 • Always Forward 1 – Hugo Boys 1  3 – 0

   

   

  Forward heeft in de derde speelronde zijn eerste overwinning van de competitie behaald. Na de wedstrijd tegen Hugo Boys stonden dezelfde cijfers op het scorebord als twee weken terug tegen SEW, maar nu in omgekeerde volgorde. Door dit resultaat heeft Forward in de stand meer afstand genomen van de vier staartploegen.

   

  De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan erelid Mathieu Entius, die Forward gedurende een lidmaatschap van ruim 75 jaar in vele functies heeft gediend. Bijna letterlijk tot op de dag van zijn overlijden was hij nog actief in de onderhoudsploeg.

   

  In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen DWOW kende de formatie van Forward twee personele wijzigingen: Jari en Timo speelden in plaats van Remco en Jeffrey. Jari nam de rechtervleugel, van de verdediging voor zijn rekening en Timo bezette samen met Patrick het centrum. Denzel schoof naar het middenveld. Verder was de ploeg ongewijzigd.

   

  Forward ging vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Overtoom enkele minuten stormachtig in de aanval met schoten van Denzel en Stan die het doel royaal misten of geblokt werden. Daarna golfde de strijd meer op en neer. Beide ploegen gooiden veel energie in de strijd, hetgeen wel de levendigheid, maar niet de zorgvuldigheid ten goede kwam. Diverse malen moest het spel onderbroken worden voor een – succesvolle – oplapbeurt voor een aangeslagen speler.

  Denzel kwam in de 11e minuut dreigend op over rechts, maar werd gevloerd ten koste van een gele kaart. Tom bereikte even later Joost met een verre pass, die de kans verloren zag gaan toen de tweede aanname niet goed genoeg was.

  De bezoekers werden in de eerste helft slechts enkele malen gevaarlijk. Een goede ingreep van Patrick in de 19e minuut maakte hun eerste dreigende uitbraak onschadelijk. De tweede kon pas met een moeizame gezamenlijke actie van Jari, Timo en Patrick worden gestuit. Bij de derde was de voorzet net iets te hoog voor de Hugo Boys-spits, waardoor zijn kopbal ver naast ging. Het vierde en gevaarlijkste moment deed zich vlak voor de rust voor toen een spits van de bezoekers met een solo-actie doorbrak en leek te gaan scoren. Hij schoof de bal echter voorlangs.

  Aan Forward-zijde was er enkele malen sprake van “net niet gelukt”, zoals bij een hakballetje van Stan op Tom na een actie langs de 16 m lijn en een dieptepass op Tom waarbij de doelman van de bezoekers net iets eerder bij de bal was. Patrick kreeg een goede mogelijkheid na een 1–2-combinatie, maar hij aarzelde om te schieten met links waardoor de Hugo Boys-verdediging de bal tot corner kon verwerken. Deze werd gevolgd door een tweetal andere en uit de derde kopte Denzel de bal langs de keeper. Een verdediger op de doellijn kon zijn doelman helaas te hulp komen. Na weer een goede actie bereikte Patrick Joost, die door de doelman en een verdediger samen van scoren werd afgehouden en uit een vrije trap van Denzel schoot Joost uit zeer scherpe hoek tegen het zijnet.

   

  In de tweede helft was de openingszet voor Hugo Boys, waarbij de aanval echter eindigde met een volledig mislukt schot. Aan de andere kant leverde Tom van rechts een pass af op Joost, die diagonaal inschoot. Voor de tweede maal in de wedstrijd kwam een verdediger zijn reeds gepasseerde doelman op de doellijn te hulp.

  In de 56e minuut opende Stan, na te zijn aangespeeld door Cemil, de score met een verrassend afstandsschot, waarbij de bal in de rechterhoek plofte (1 – 0).

  Nadat een schot van Tom op een verdediger was gestuit en de Hugo Boys-doelman een vrije trap van Gilles had verwerkt, verdubbelde de thuisploeg de marge. Via Tom en Stan kwam Denzel in balbezit. Na een actie op rechts legde hij de bal breed op Stan, wiens schot knap werd gepareerd door de keeper, maar op het volgende schot van Tom, dat hard via de binnenkant van de paal het net vond, was hij kansloos (2 – 0).

  Remco kwam in het veld voor Jari en Mick maakte plaats voor Jeffrey, die bij elk balbezit enthousiast werd aangemoedigd en toegejuicht door de spelers van de JO14-selectie, waarvan hij trainer is.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

  In de 70e minuut kregen de bezoekers een vrije trap, waaruit de bal werd ingekopt en Tristan de gelegenheid aangreep om een fraaie redding te verrichten. Een nog meer fabuleuze redding van Tristan zou vlak voor het eindsignaal volgen, toen hij de bal bij een rechtstreeks ingeschoten vrije trap uit de bovenhoek van zijn doel wist te houden. Op dat moment was de beslissing al lang gevallen, want vlak na Tristans eerste redding bereikte Tom in een counter Joost die de bal met een mooie omhaal/boogbal over de Hugo Boys doelman in het net werkte (3 – 0). Kort hierna ging Joost op links aan de haal, waarna zijn voorzet/schot via een verdediger op de lat belandde.

  Tyrell, Kevin John en Luuk kwamen in het laatste kwartier in het veld voor Patrick, Joost en Tom. Jeffrey zag een voorzet via een verdediger van de bezoekers bijna in het doel rollen, maar voor de derde keer deze middag keerde een veldspeler de bal op de doellijn.

  In dezelfde minuut volgde nog één gevaarlijke Hugo Boys aanval, die zijn einde vond in een uitstekende ingreep van Denzel.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

   

  Van de ploegen die na de eerste twee speelronden nog een 100%-score hadden, haakte Con Zelo af door met ruim verschil (4 – 1) te verliezen op het veld waar Forward vorige week tegen DWOW een gelijkspel boekte. Westfriezen (0 – 3 bij VVW) en FC Medemblik (1 – 5 bij KGB) konden wel een overwinning bijschrijven en deze twee ploegen delen de koppositie van de ranglijst met negen punten uit drie wedstrijden, waarbij zij aangetekend dat Westfriezen met de fraaie doelcijfers  15 – 0 een wat beter doelsaldo heeft dan de Medemblikkers (14 – 3). VVS ’46, Forwards tegenstander van komende zondag, rukte op naar de derde plaats via een 0 – 2 zege bij Winkel. De vier ploegen die tot deze week nog geen enkel punt hadden behaald, bleven ook na de derde speelronde op nul staan, want naast Winkel, KGB en Hugo Boys ging ook De Blokkers (royaal) onderuit – tegen Hauwert ’65 (6 – 2).

   

  Always Forward 1 – Hugo Boys 1  3 – 0 (0 – 0). 56, Prins 1 – 0; 69, De Weerd 2 – 0; 72, Ruttenberg 3 – 0.

  Tristan Detmers, Jari Nolles (66, Remco Loos), Timo Polsma, Patrick Tap (77, Kevin John Mauricio), Cemil Zaal, Denzel Inyamah, Mick v.d. Gulik (66, Jeffrey de Moel), Gilles Duiveman-McEwan, Tom de Weerd (79, Luuk Kramer), Stan Prins en Joost Ruttenberg (77, Tyrell Heerschap).

   

   

   

   

rfwbs-slide