• Verslag FC Medemblik VR1 – Always Forward VR1 4 – 2

  12 jun 2019
 • Na de mooie thuisoverwinning tegen SO Soest VR1 is Forward VR1 op Tweede PInksterdag uitgeschakeld in de nacompetitie voor een plaats in de tweede kasse door een 4 – 2 nederlaag bij FC Medemblik VR1.

  De Medemblikkers waren tot nacompetitievoetbal veroordeeld door in de reguliere competitie in de tweede klasse E op de negende plaats van de uit de elf ploegen bestaande poule te eindigen.

  De thuisploeg beschikt over een goede en, zeker in vergelijking met Forward fysiek sterke, ploeg met een behoorlijk combinatievermogen en op rechts een snelle en gevaarlijke spits die een belangrijk aandeel had in de overwinning van haar team.

  FC Medemblik nam in de eerste helft, met de vrij krachtige wind in de rug, direct het heft in handen en de strijd speelde zich in die periode vrijwel geheel op de Forward-speelhelft af. De eerste van een reeks gevaarlijke aanvallen over rechts werd in de tweede minuut besloten met een vleugelschot dat tegen de binnenkant van de tweede paal afketste, waarna de Forward-defensie opruiming kon houden. In de voor Forward rampzalige negende minuut ging de rechterspits van de thuisclub op herhaling en deze keer trof haar schot doel. Dat was in die minuut de tweede treffer van de thuisploeg, want enkele seconden eerder was de bal uit een hoge boogbal, afgevuurd vanaf de linker zijlijn, vlak onder de lat inslaand, ook al in in het Forward-doel beland.

  In de tiende minuut sloeg Forward, toen de ploeg voor de eerste maal serieus op de Medemblikker speelhelft verscheen, direct terug: Lais kon doorbreken op een dieptepass van Sofia en scoorde prompt (2 – 1).

  Effectiviteit kon Forward niet ontzegd worden, want toen Forward na een klein halfuur spelen ten tweede male op de Medemblikker speelhelft verscheen was het resultaat een knal van Franka tegen de paal en diezelfde Franka zorgde acht minuten later met een inzet uit een corner, resulterend uit een aanval, weer opgezet door Sofia en Lais, zelfs voor de gelijkmaker. Die 2 – 2 stand was bepaald geen juiste afspiegeling van de veldverhouding, want tussen de drie gevaarlijke Forward-momenten door en ook daarna was er sprake van een waar beleg van het Forward-doel die een spervuur van, soms wellicht te gehaast afgevuurde, schoten opleverde die echter meestal naast vlogen en anders Ellen op hun weg vonden.

  In de tweede helft kwam Forward iets meer in het stuk voor, maar FC Medemblik behield in grote lijnen wel een behoorlijk overwicht. Er ontstond wat meer ruimte op de Forward-speelhelft en vooral de rechterspits van de thuisploeg kon daardoor enkele malen gevaarlijk worden. De eerste keer stuitte zij na een doorbraak op Ellen; de tweede keer kreeg zij de bal wel voorbij de uitgelopen Forward-doelvrouw, maar haar trekbal kon door de verdediging worden weggewerkt. Tussen deze kansen door was aan de overkant van het veld een aanval waarbij Diane en Lais betrokken waren gevaarlijk, maar het schot van Lais ging voorlangs. Diane kreeg na een uur spelen een grote kans, maar raakte de bal bij haar inzet niet goed.

  Net als in de eerste helft nam FC Medemblik halverwege de tweede helft met kort na elkaar gescoorde treffers weer een voorsprong van twee doelpunten en die bleken voldoende voor de overwinning.

  De verzorgers van beide ploegen hadden in de loop van de wedstrijd heel wat werk te doen, niet in de laatste plaats omdat de bal opvallend vaak, onbedoeld maar wel hard, tegen het gezicht van een tegenstander spatte.

  In de slotfase van de wedstrijd kwam Forward nog tot een offensief, maar dat leverde niet meer op dan enkele schoten die over of naast het Medemblik-doel verdwenen.

  De droefheid om de nederlaag bleek na de wedstrijd lang niet groot genoeg om te belemmeren dat nog op het veld de verjaardag en het afscheid werden gevierd van coach Fred Bulens, die samen met zijn zoon Teun, volgend jaar de vrouwenselectie van RKEDO onder zijn hoede gaat nemen. Fred kreeg als dank voor  bewezen diensten een fraai ingelijste fotocollage van het Forward-team. We wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club, behalve uiteraard, mochten die er komen, in de wedstrijden tegen Forward.

rfwbs-slide