• Verslag Always Forward – Victoria O (3 – 3)

  14 mei 2019
 • Forward en Victoria O hebben zondag een boeiend duel met een 3 – 3 gelijkspel afgesloten. Voor de eerste keer na de 1 – 9 nederlaag van de Obdammers in november 2018 in eigen huis tegen Forward kreeg de ploeg weer eens meer dan twee tegentreffers te incasseren (Forward scoorde eenderde van de 36 tegendoelpunten van Victoria in de competitie tot nu toe!), maar de veerkracht van Victoria was groot genoeg om tweemaal een achterstand weg te werken. Al zal Victoria meer tevreden zijn met het resultaat dan Forward, maakte geen van beide ploegen de beoogde grote stap in de richting van nacompetitievoetbal, maar kunnen ze nog wel hoop koesteren.

  In vergelijking met de beginopstelling in de wedstrijd tegen RKEDO, drie weken geleden, kende die van Forward een tweetal wijzigingen. Sander nam in het centrum van de verdediging de plaats in van Collin en de van een blessure herstelde Goos startte in plaats van Tibbe. De vlag werd deze dag gehanteerd door Roland Dol.

  Forward ging voortvarend van start. In de eerste paar minuten golfde een serie aanvallen, met name over rechts, richting Victoria-doel en al in de tweede minuut kreeg Caio een enorme kans toen zo’n aanval met een voorzet van Jim op hem werd besloten. Het schot van Caio ging helaas over het doel. De overige voorzetten werden met de nodige moeite door de Obdammer defensie weggewerkt.

  Met twee vrije trappen, waarvan bij één de bal door Luuk werd opgevangen en bij de andere deze na enig heen-en-weer-kopwerk door de Forward-verdediging werd opgeruimd, kwam Victoria in de buurt van het doel van de thuisclub.

  Uit een pass van Bas kon Lucas in de 11e minuut voorzetten op Goos, die een moeilijke kans kreeg en de bal over het Victoria-doel werkte. Een corner van Caio vormde kort daarna de inleiding tot een langdurige Forward-aanval, waarin verscheidene doelpogingen werden gedaan. De bal stuitte echter steeds op een Victoria-lichaam af en een buitenspelgeval maakte een einde aan deze aanvalsgolf.

  Na ruim een kwartier spelen bereikte Remco met een mooie, diepe pass Cemil op links. Diens voorzet werd van voorbij de tweede paal voor het doel teruggekopt door Tom, waar Victoria-doelman Bakker de bal nog net wist te grijpen voor Goos kon binnenschieten. Bij deze actie raakte hij aangeslagen en behoefde hij een oplapbeurt. Bij een volgende voorzet van Tom, een fraaie omhaal, raakte Goos de bal wel, maar deze keer kreeg hij een vrije trap tegen wegens leunen op een tegenstander.

  Een niet al te moeilijk door Luuk te verwerken afstandsschot, een uit een vrije trap van voorbij de tweede paal naastgekopte bal en een naast Luuks doel verdwijnende bal waarvan niet helemaal duidelijk was of die als pass of als schot was bedoeld, waren in deze fase, halverwege de eerste helft, de meest opvallende aanvalsacties van de bezoekers.

  Victoria-keeper Bakker verrichtte vervolgens een knappe redding bij een door Lucas en Caio uitgevoerde Forward-aanval door het centrum en nadat Goos voor balverovering had gezorgd, vloog een inzet van Tom voorlangs.

  Na een halfuur spelen leverde een aanval van Cemil en Tom over links een voorzet op die door de Victoria-defensie werd weggewekrt. De bal kwam terug bij Tom die na een knappe passeerbeweging opnieuw kon voorzetten. Het uit deze voorzet voortvloeiende schot stuitte af op een Victoria-lichaam. Het zelfde lot was even later een schot van Goos beschoren.

  In de 39e minuut creëerden de bezoekers hun eerste uitgespeelde kans. Het schot vanaf de 16 m lijn dat uit de aanval resulteerde, werd een prooi voor Luuk. Even later kwam Victoria op voorsprong. De ploeg mocht, nadat die van Forward foutief was uitgevoerd, een inworp nemen die tot een fraaie actie op links en een voorzet naar de op de 16 m lijn vrijstaande spits Leek leidde. Zijn schot verdween in de hoek van het doel (0 – 1).

  Even later kregen de bezoekers bij een uitbraak een goede mogelijkheid, maar onnauwkeurig uitspelen ervan stond succes in de weg. Bij de daaropvolgende Forward-aanval leken een verdediger van de bezoekers en hun doelman elkaar in de weg te lopen. De verdediger maakte hands, hetgeen Forward een strafschop opleverde. Tom voltrok het vonnis met een hard en laag schot. Bijna nam Forward nog voor de rust de leiding toen Lucas een gevecht om de bal wist te winnen en Tom uit zijn voorzet kon inschieten. Helaas werd ook dit schot geblokt.

  In de openingsfase van de tweede helft was een diepe voorzet net onbereikbaar voor Goos en loste Luuk K keurig een penibele situatie op, toen hij in zijn eentje met twee tegenstanders te maken kreeg. Een afstandsschot van Caio stuitte even later af op een van de vele Victoria-lichamen in het Obdamse strafschopgebied. Even later waren dat er wellicht zelfs iets te veel waardoor het zicht op de bal uit de door Caio laag voorgezette corner moeilijk werd. Echter niet voor Tom, die van dichtbij binnentikte (2 – 1).

  Omdat een nederlaag een streep door de Obdammer rekening zou betekenen, verliet de ploeg zijn verdedigende stellingen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Elf minuten na Forwards tweede treffer, bij de derde mogelijkheid voor Victoria, kwam die er. De eerste van die mogelijkheden betrof een trekbal vanaf de achterlijn die moeizaam, in twee instanties, door de Forward-defensie kon worden verwerkt. Bij de tweede, een vrije trap, ging de bal over het hoofd van de boomlange, even daarvoor in het veld gebrachte, Hoedjes en belandde vervolgens in de handen van Luuk. Bij de derde leverde een schot dat via een Forward-been naast Luuks doel verdween een tweetal corners op. Uit de tweede werd de bal van voorbij de tweede paal voor het doel teruggekopt en daar van dichtbij binnengeknald (2 – 2).

  Zes minuten later kwam Forward goed weg toen balverlies in de aanval een counter inleidde waaruit de bal tegen de lat boven Luuk werd geschoten. Luuk zorgde vervolgens voor een hachelijk moment door zich bijna in de bal te verslikken, maar hij wist zichzelf nog te corrigeren.

  Forward kwam daarna met een aanval door het centrum waarin Bas de bal bij Lucas bezorgde, die op zijn beurt doelman Bakker passeerde. Na een discussie met de grensrechter van Victoria hield scheidsrechter Van Grevenbroek aan zijn toekenning van de treffer vast (3 – 2).

  Opnieuw ging Victoria op jacht naar de gelijkmaker en weer kwam die er. Bij de eerste mogelijkheid, een vrije trap, kopte Remco de bal uit de gevarenzone. Een langdurige aanval van de bezoekers, waarbij de voor Goos gewisselde Timo aangeslagen op de kunstgrasmat lag, leverde hun een corner op. Luuk W werkte de bal weg met de handen maar de aanval van Victoria ging door en opnieuw kreeg de ploeg een vrije trap te nemen. Hieruit werd de bal naast het Forward-doel gekopt. Even later kwamen Luuk W en Cemil met elkaar in botsing bij een Victoria-voorzet van links. Na een oplapbeurt kon Cemil de strijd voortzetten.

  Forward liet zich intussen aanvallend niet onbetuigd. Na een knappe combinatie door het centrum belandde de bal bij Lucas die uit de draai rakelings naast schot en uit een voorzet van Caio ging de bal via de knie van Tom net over het Victoria-doel. Een schot van de voor Jim in het veld gekomen Anthony, een rebound uit een half weggewerkte corner, stuitte weer eens af op een Obdams lichaam.

  In de slotfase van de wedstrijd vloog een afstandsschot over het doel van Luuk en ging een kopbal uit een voorzet van rechts er zelfs in, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later leed Forward balverlies in de aanval en Victoria kreeg in de counter een 3 tegen 2 numerieke overwichtssituatie. Luuk kon de eerste inzet nog keren, maar uit de rebound kwam de gelijkmaker alsnog tot stand (3 – 3).

  De resterende speeltijd was heel kort en bood slechts de gelegenheid tot een afstandsschot van Tom, na een combinatie met Cemil, dat wederom op een Victoria-speler afstuitte.

  De voor Forward belangrijkste uitslag van de wedstrijden in de 24e speelronde van de vierde klasse C was die van de wedstrijd tussen HSV Sport en Woudia. Deze ploegen hadden beide nog een kansje op plaatsing voor de nacompetitie en voor HSV Sport is die kans dankzij de opvallend grote 4 – 0 zege iets toegenomen, omdat Forward en Victoria aan elkaar punten verspeelden, maar onze stadgenoten hebben het lot nog niet in eigen hand. Behalve dat de ploeg de twee laatste wedstrijden moet winnen, moet Victoria zijn laatste wedstrijd verliezen van Apollo ’68 en Dynamo moet minstens een van de twee laatste wedstrijden (tegen KSV en Strandvogels) verliezen. Voor Woudia geldt bijna hetzelfde, maar Dynamo mag dan uit de twee laatste wedstrijden maximaal slechts één punt halen en moet ook HSV Sport nog punten verspelen in zijn laatste wedstrijd, tegen St George, na eerst van Forward gewonnen te hebben. Woudia moet dan zelf in Hoorn Forward verslaan.

  De wedstrijd tussen (mede)koploper Strandvogels en hekkensluiter WMC werd afgelast omdat de ploeg uit Heerhugowaard geen team op de been kon brengen. Deze wedstrijd zal aanstaande donderdagavond worden ingehaald.

  KSV deed wat het moest doen om de (mede)koppositie te handhaven: winnen bij Apollo ’68. De 0 – 3 was weliswaar de grootste thuisnederlaag voor de ploeg uit Hensbroek in dit seizoen, maar voor KSV was het verschil waarschijnlijk te klein om de achterstand in doelsaldo ten opzichte van Strandvogels in de laatste twee wedstrijden nog te kunnen goedmaken. De titelstrijd zal nu wel beslist gaan worden door de resultaten die beide ploegen gaan boeken tegen Dynamo; voor KSV in eigen huis, voor Strandvogels in Ursem. Als beide ploegen van Dynamo winnen (en Strandvogels ook De Valken verslaat) heeft Strandvogels hoogstwaarschijnlijk het beste doelsaldo.

  De schade van de nederlaag tegen KSV bleef voor Apollo ’68 heel beperkt omdat De Valken eveneens, voor de ploeg uit Hem/Venhuizen nogal teleurstellend, verloor (met 4 – 2) bij Kwiek ’78, dat al tot nacompetitie voor degradatie naar de vijfde klasse was veroordeeld.

  Alw. Forward – Victoria O 3 – 3 (1 – 1). 37, 0 – 0; 41, De Weerd 1 – 1; 55, De Weerd 2 – 1; 66, 2 – 2; 73, Vaerewijck 3 – 2; 89, 3 – 3.

  Alw. Forward: Luuk Weel, Luuk Kramer, Sander Bol, Remco Bruijns, Cemil Zaal, Goos Barentsen (74, Timo Polsma), Bas Wessels, Jim Haverbusch (84, Anthony Sabajo), Tom de Weerd, Lucas Vaerewijck en Caio Chioccarelli.

  Forward VR1 plaatst zich voor nacompetitie

  Forward VR1 heeft de fictieve derde periodetitel zondag binnengesleept. Het ene punt dat Forward  overhield aan het bezoek aan RKEDO was genoeg om een van de twee overgebleven concurrenten, WBSV, definitief achter zich te houden en de andere, ST West Frisia/DINDUA maximaal in punten gelijk te kunnen laten komen. Omdat de ploeg uit Enkhuizen met 5 – 3 bij De Blokkers VR2 verloor, is het achterhalen van Forward onmogelijk geworden voor hen.

  Forward zal in de eindstand de middelste periodekampioen zijn en dat betekent dat in de op 2 juni te spelen eerste ronde van de nacompetitie de laagste periodekampioen van de derde klasse B in Hoorn de tegenstander zal zijn. Dat zou wel eens SO Soest kunnen worden.

  Forward JO17-1 (zondag) kampioen van de hoofdklasse C

  Forward JO17-1 (zondag) is zondag kampioen geworden van de hoofdklasse C. De mannen van de coaches Guus Montenegro en Willem Klaassen versloegen in Nieuw Vennep sv DIOS JO17-1 met 1 – 2 en werden daardoor onbereikbaar voor de laatst overgebleven concurrent, KHFC JO17-1, dat bovendien zelf verloor bij DCG JO17-1. De voorsprong van Forward op de naaste volgers op de ranglijst is enorm (liefst 14 punten; 44 om 30), maar die volgers hebben nog wel 2 resp. 1 wedstrijd tegoed. De palmares van Forward ziet er fraai uit: 13 van de 19 gespeelde wedstrijden eindigden in een overwinning, vijf in een gelijkspel en de ploeg delfde slechts éénmaal het onderspit. De doelcijfers 64 – 22 mogen er ook zijn!

  Forward 2

  Forward 2 zag zijn (thuis)wedstrijd tegen RKEDO afgelast omdat er geen scheidsrechter voor dit duel gevonden kon worden na afzegging van de aanvankelijk benoemde scheidsrechter.

  Toch kan gesproken worden van een gunstige dag voor Forward, want hoewel de ploeg op Bevrijdingsdag door de nederlaag bij Hollandia T de plaatsvervangende derde periodetitel ver uit zicht zag raken, maakten de resultaten van de zondag wel gespeelde wedstrijden de kans op die titel wat wat groter, al heeft Forward het behalen ervan nog niet in eigen hand. De volle buit uit de drie nog te spelen wedstrijden en een aanmerkelijke verbetering van het doelsaldo zijn noodzakelijke voorwaarden hiervoor en verder een paar voor Forward gunstige resultaten van wedstrijden van de concurrenten.

rfwbs-slide