• Verslag AFZA 9-10-21

  11 okt 2021
 • Opperdoes – Always Forward (zat) (AFZA)  0 – 3

   

   

  Forward (zat) (AFZA) heeft in de derde competitieronde de uitwedstrijd tegen Opperdoes met 0 – 3 gewonnen. Na de openingsronde in en tegen Wieringermeer en deze confrontatie met Opperdoes heeft Forward alle uitwedstrijden tegen oorspronkelijke zaterdagclubs in de poule al achter de rug.

   

  In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van vorige week tegen Schagen United ontbraken deze middag Thomas en Patrick. Zij werden vervangen door Mark en de teruggekeerde Stefan. Voor de veldbezetting had dit tot gevolg dat Perry, een van de uitblinkers in deze wedstrijd, naar de rechtervleugel van de verdediging schoof en Darren naar de linkervleugel.

   

  Net als gold voor de uitwedstrijd tegen Wieringermeer in de openingswedstrijd van de competitie mocht Forward tegen Opperdoes op voorhand rekenen op een zware opgave (in het seizoen 2019/20 liep Forward in deze wedstrijd zijn eerste twee verliespunten op). Er was inderdaad weer sprake van een bij tijd en wijle heel stevige strijd – waar dit team van Forward wel tegen opgewassen is – maar Opperdoes maakte er in vergelijking met het duel van bijna exact twee jaar geleden, toen de ploeg zich goed georganiseerd en met veel mankracht diep op de eigen speelhelft terugtrok, veel meer een open wedstrijd van. Dat kwam het kijkspel zeer ten goede.

  In de eerste helft pakte het spelconcept van de thuisploeg goed uit, al leek Forward reeds in de zesde minuut de leiding te nemen toen de instormende Stefan bij de verre paal een voorzet van de door Jan-Jaap gelanceerde Jelle binnengleed, maar de treffer werd, tot ongeloof van spelers en aanhang van Forward, wegens buitenspel afgekeurd.

  Opperdoes kreeg voor de pauze mogelijkheden via twee vrije trappen, waarbij de bal echter resp. royaal over/naast Arons doel en tegen het Forward-muurtje werd geschoten.

  De grootste kans voor de thuisploeg deed zich voor bij balverlies van Forward op eigen helft in de opbouw, maar het uitspelen ervan verliep te traag, waardoor de defensie nog kon ingrijpen.

  Milco mocht namens Forward een doelpoging rechtstreeks uit een vrije trap wagen, maar hij joeg de bal het stadion uit. Andere kansen waren er voor Jan-Jaap en Milco na doorkopballen van Stefan. Forwards aanvoerder richtte iets te hoog en Milco werd door middel van een overtreding gestuit, waarbij de scheidsrechter het spel liet doorgaan omdat Forward in balbezit bleef en Stefan uiteindelijk zijn schot geblokt zag worden. Door balverovering diep op de Opperdoes-helft kon Perry een voorzet afleveren, waarbij de bal net aan zijn ploeggenoten voorbij ging.

  Na de rust kwam Frank in het veld voor Mark. Hij nam de positie van Joey in en Joey zelf schoof vanuit het centrum van de defensie naar het middenveld.

  In de 48e minuut nam Forward de leiding met een plotseling doelpunt van Stefan. Onder druk van een tegenstander werd hij met een dieptepass aangespeeld door Marijn en na met een sliding-achtige beweging een schuiver te hebben afgevuurd kon hij zittend op het gras bekijken hoe de bal langs de uitgelopen Opperdoes-keeper in het doel rolde (0 – 1).

  Jan-Jaap rondde even later een solo af met een schot dat helaas niet hard genoeg was om de keeper van de thuisploeg in grote problemen te brengen en Stefan schoot een voorzet van rechts met een volley van voorbij de tweede paal tegen het zijnet. Even later kwam Hans voor hem in het veld.

  Tot heel diep in de tweede helft was Forward daarna oppermachtig op het veld. Het sterke spel van het centrale deel van de ploeg met Joey, Marijn, Jelle, Jouke en Frank (die tien minuten voor tijd plaats maakte voor de debuterende Melvin Rai) en de vleugelverdedigers Darren en Perry zorgde ervoor dat Opperdoes geen enkele kans van betekenis meer kon creëren. Aron werd vooral via terugspeelballen in het spel betrokken. Pas in de laatste paar minuten kwam de thuisploeg met een offensief, dat een door Aron gecontroleerde kopbal tegen de bovenkant van de lat opleverde. Forward had de strijd toen al beslist dankzij treffers van Jan-Jaap, die in de 71e minuut bij de tweede paal een voorzet van rechts van Perry, ondanks een duw in zijn rug, binnenkopte (0 – 2), en in de 82e minuut geheel vrij voor het Opperdoes-doel stond toen een voorzet-op-maat van Milco hem bereikte (0 – 3).

   

   

  De meest in het oog springende uitslag in de derde speelronde was het 3 – 3 gelijke spel waarmee Kolping Boys, in Oudorp nota bene, tegen Alcmaria Victrix bleef steken. Daardoor is Forward nu de enige ploeg die de volle buit heeft binnengesleept. Kolping Boys is in punten bijgehaald en in doelsaldo voorbijgestreefd door DZS, dat in eigen huis royaal (5 – 1) won van Meervogels ’31. DTS won thuis met 5 – 0 van Wieringermeer en deelt met De Foresters (1 – 3 uitzege bij St Adelbert) met 6 punten de vierde/vijfde plaats op de ranglijst. Deze vijf ploegen zijn tevens degenen die een meer-dan-50%-score hebben.

   

  Opperdoes – Always Forward (zat) 0 – 3 (0 – 0).  48, Schipper 0 – 1; 71, Schaper 0 – 2; 82, Schaper 0 – 3.

  Alw. Forward (zat): Aron van Loon, Perry Vlasman, Jelle Huitema, Joey Papamelodias, Darren Johnstone, Mark de Wit (46, Frank Abbring; 81, Melvin Rai), Marijn Sterk, Jouke Huitema, Jan-Jaap Schaper, Stefan Schipper (62, Hans van der Woude) en Milco Leijen.

rfwbs-slide