• Verslag AFZA

  13 mei 2022
 • Always Forward (zat) 1 (AFZA) – Kolping Boys (zat)   1 – 0

   

   

  Forward (zat) 1 (AFZA 1) heeft in de jacht naar het kampioenschap de op drie na laatste hindernis met succes genomen. Na de aanhang lang in spanning te hebben gehouden, scoorde de ploeg in de 80e minuut de toen wel als bevrijdend beschouwde treffer, die voldoende was voor de zege.

   

  Wegens diens zaterdag in de uitwedstrijd tegen Schagen United opgelopen liesblessure, begon Forward zonder aanvoerder Jan-Jaap, terwijl de al eerder geblesseerd geraakte en nog niet volledig herstelde Kevin (het was al een meevaller dat zijn genezing zo ver gevorderd was) in de dug-out plaatsnam. Dat betekende dat Forward twee van zijn drie topscorers – het trio, waartoe ook Stefan behoort, neemt ongeveer twee derde van de totale Forward-productie voor zijn rekening – moest missen. In vergelijking met de beginopstelling van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Schagen United werd de opengevallen plek in de formatie bezet door Frank, die, zoals gebruikelijk, in het centrum van de verdediging, deze keer naast Darren, opereerde. Jelle schoof naar het middenveld en Joey naar de aanvalslinie.

   

  In de beginfase van de wedstrijd in maart in eigen huis moesten de spelers van Kolping Boys, blijkens de voortdurende aanwijzingen van hun coach, de mannen van Forward opjagen en vastzetten. Deze speelwijze werd in het Wilhelmina-park bepaald niet gehanteerd. Bij balbezit van Forward trok de ploeg uit Oudorp zich geheel terug op eigen speelhelft. Overigens zonder dat er sprake was van ‘het parkeren van de bus’. Als de mogelijkheid zich voordeed trok Kolping Boys ten aanval. Heel veel van die mogelijkheden deden zich niet voor in de eerste helft en aan gevaarlijke acties bij het Forward-doel kwamen de bezoekers nauwelijks toe. Arons werk beperkte zich tot het onderscheppen van een voorzet en in de slotfase pareerde hij een vleugelschot met de voet. Verder werd zijn doel eenmaal bestookt met een afstandsschot dat naast ging en een directe vrije trap die afstuitte op het Forward-muurtje. De solide opererende Forward-verdediging kon de overige aanvallen van Kolping Boys voetballend onschadelijk maken.

  Arons collega aan de overkant had het drukker. In de tweede minuut verwerkte hij een schot van Thomas tot corner en even later greep hij knap in toen Stefan na een steekbal van Milco voor hem opdook. Een schot-uit-de-draai van Stefan werd geblokt en uit de daaropvolgende corner kopte Thomas de bal langs het doel. De Kolping-keeper stopte later een schot van Jouke, die daarmee een langdurige Forward-aanval besloot. Met zijn uittrap raakte de doelman een van zijn medespelers zo hard tegen diens hoofd, dat hij bijna knock-out ging. Voorzetten na uitstekend doorzetten van Jouke en uit de laatste corner van een drietal op rij waren net iets te hoog voor Stefan om doeltreffend in te kunnen koppen. Verder onderschepte de Oudorper doelman knap en voorzet uit scherpe hoek van Jelle en zag hij een afstandsschot van Marijn royaal over zijn doel verdwijnen.

   

  In de tweede helft deed het eerste gevaarlijke moment zich voor bij het doel van de bezoekers; bij een afstandsschot van Joey, dat door de doelman tot corner werd verwerkt. Kort daarna kwam Kolping Boys over links door in de gevaarlijkste aanval tot dan toe. Die leverde twee niet gegrepen schotkansen op, waarna de aanval werd afgerond met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat net langs Arons doel ging. Een schot van Marijn ging aan d andere kant van het veld naast via een tegenstander.

  Na een uur spelen viel Jelle geblesseerd uit. Mark kwam voor hem in het veld. Nadat Aron een voorzet uit een vrije trap had opgevangen, volgden kort na elkaar drie voorzetten van rechts van Perry. Het schot uit de eerste stuitte af op een Kolping-verdediger; de tweede belandde via Mark bij Milco wiens schot niet uit de verf kwam en uit de derde kopte Joey de bal over het doel.

  In het laatste kwart van de wedstrijd bracht Forward een extra aanvaller in het veld. Thomas maakte plaats voor Kevin en even later kwam Mirko binnen de lijnen voor Marijn.

  In de 80e minuut bleken de wissels een gouden greep te betreffen, want uit een fraaie, diepe pass van Mirko wist Mark van dichtbij de bal in het doel te werken (1 – 0).

  Kolping Boys ging direct op jacht naar de gelijkmaker en Aron kreeg het nodige werk op te knappen. Hij stopte een vrije trap en werkte de bal weg bij een hoge voorzet. Ook Mark bracht opruiming bij een voorzet. Milco kreeg een kans bij een Forward-counter, maar zijn inzet ging via een Kolping-verdediger langs het doel. Het slotakkoord was voor de bezoekers, die hun doelman enkele malen mee naar voren stuurden: uit een voorzet schoot een Kolping-spits de bal van voorbij de tweede paal uit zeer scherpe hoek tegen het zijnet.

   

  Door de overwinning tegen Kolping Boys behoudt Forward twee punten voorsprong op De Foresters, dat geheel volgens verwachting de uitwedstrijd tegen Opperdoes won (1 – 3).

  De twee kampioenskandidaten hebben nog de volgende wedstrijden voor de boeg:

  Forward: thuis tegen Wieringermeer en Opperdoes; uit tegen  SVW ’27.

  De Foresters: thuis tegen Wieringermeer; uit tegen DTS en Schagen United.

   

  Aanstaande zaterdag speelt Forward thuis tegen Wieringermeer, dat dinsdag thuis met 2 – 1 won van Schagen United. Dat was de zesde achtereenvolgende overwinning voor de ploeg. Wieringermeer heeft in de race naar het kampioenschap van de tweede periode slechts één verliespunt meer dan koploper De Foresters. Met nog uitwedstrijden tegen Forward en De Foresters op het programma hebben de polderbewoners het winnen van de periodetitel volledig in eigen hand!

   

  Always Forward (zat) – Kolping Boys (zat)  1 – 0 (0– 0).  80, De Wit 1 – 0.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

  Alw. Forward (zat): Aron van Loon, Perry Vlasman, Frank Abbericht, Darren Johnstone, Thomas Bek (72, Kevin van Gasteren), Jelle Huitema (61, Mark de Wit), Marijn Sterk (75, Mirko Bouwens), Jouke Huitema, Milco Leijen, Stefan Schipper en Joey Papamelodias,.

   

   

   

   

rfwbs-slide