• Verslaf AFZA

  22 nov 2022
 • Always Forward (zat) 1 (AFZA 1) – SDOB 1  0 – 0

   

  In zijn vierde thuiswedstrijd speelde Always Forward (zat) 1 (AFZA 1) voor de derde maal tegen een ploeg uit het linkerrijtje van de ranglijst en leed het team voor de tweede maal puntverlies. Na het 1 – 1 gelijke spel tegen DEM in de zesde speelronde volgde zaterdag een nieuwe, deze keer doelpuntloze, remise tegen SDOB.

   

  Matthijs bleek in de warming-up geblesseerd te zijn en moest derhalve al voor de wedstrijd begon de kleedkamer opzoeken. Omdat de vorige week tegen Reiger Boys geblesseerd geraakte Darren evenmin inzetbaar was, verscheen AFZA, in vergelijking met de ploeg die in Heerhugowaard  aan de wedstrijd begon, met twee ander vleugelverdedigers. Op rechts was dat het vertrouwde gezicht van Perry, maar op links werd Yannick ingezet op een voor hem ongewone positie. Kevin was hersteld van zijn in de afgelopen week opgetreden ziekteverschijnselen, maar begon in de dug-out. Op het middenveld waren twee plaatsen ingeruimd voor de gebroeders Huitema en Joey, terwijl Milco naar de aanvalslinie schoof.

   

  Met twee van de minst gepasseerde defensies op het veld viel een doelpuntrijke wedstrijd niet te verwachten en dat bleek in de praktijk ook het geval. Beide ploegen speelden vrij voorzichtig en lieten de achterste linies van de tegenpartij meestal ongestoord de bal rondspelen. Het veldspel leverde niet veel uitgespeelde kansen op. De meeste mogelijkheden deden zich voor bij spelhervattingen, waaronder enkele vrije trappen in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander.

  Voor de bezoekers kwam de eerste goede mogelijkheid al vroeg in de wedstrijd toen Brian, ver uit zijn doel gekomen, zoals hij in de loop van de wedstrijd vaker zou doen, een diepe pass onderschepte. Zijn trap belandde echter bij een tegenstander die direct een doelpoging waagde, maar Yannick kon de inzet voldoende van richting veranderen om een treffer te voorkomen. Brian bereikte even later met een fraaie uittrap de op rechts opgestoomde Perry, wiens voorzet echter niet uit de verf kwam. Opportunistische afstandsschoten van Jouke en Boyd gingen aan het SDOB-doel voorbij en hetzelfde lot trof een afstandsschot uit een counter van de bezoekers.

  Na ruim een halfuur spelen onderschepte Brian een voorzet, waarna hij onmiddellijk Leon aan het werk zette. De doelman van de bezoekers verwerkte het vleugelschot van de AFZA-spits tot corner, die hem ook de nodige problemen bezorgde, maar uiteindelijk kon de SDOB-defensie voor opruiming zorgen Een mooie aanval over links leverde even later een  voorzet op waaruit de bal bal werd teruggelegd op Milco, die zijn schot iets te hoog richtte.

  De bezoekers kregen in de 40e minuut een mogelijkheid bij een uitbraak op links, maar Nick wist met een goede ingreep de aanval te stuiten. Op slag van rust kon Milco na een eveneens goede ingreep van Boyd op het SDOB-doel afgaan. Zijn rush werd door middel van een overtreding afgebroken. Het schot dat Leon uit de toegekende vrije trap afvuurde, vormde voor de keeper van de bezoekers geen al te groot probleem.

   

  In de tweede helft kwam Kevin in het veld voor Jouke. In de openingsfase zette AFZA wat meer druk op de bezoekers dan in het eerste bedrijf. In een aanval over links bereikte Kevin Leon, die zich in schietpositie manoeuvreerde maar zijn inzet vervolgens net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Perry loste even later met een knappe terugkopbal naar zijn eigen doelman een dreiging inhoudende situatie bij het AFZA-doel op. Nadat een schot van weer Leon de SDOB-doelman tot een goede redding had gedwongen, was het de beurt aan Nick om met een fraaie ingreep een SDOB-aanval onschadelijk te maken.

  Marijn en Jimmy kwamen binnen de lijnen voor Joey en Yannick en zij konden direct van dichtbij een vrije trap van Boyd aanschouwen, maar evenmin als die van Leon in de eerste helft, stelde deze de SDOB-doelman voor een groot probleem. Kevin besloot een combinatie met Perry met een krullende voorzet die zonder dat iemand de bal raakte voorlangs het doel vloog. De bezoekers kregen even later hun beste kans van de tweede helft via een counter over links. Het schot uit de daaruit voortkomende voorzet ging echter hoog over Brians doel. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zorgde een vrije trap van Kevin voor het nodige gevaar bij het SDOB-doel, waar een verdediger de bal uit de doelmond wist te koppen. Enkele minuten later bereikte Kevin met een voorzet van rechts Leon, wiens schot helaas tegen de paal spatte en kort voor tijd, nadat Jan-Jaap in het veld was gekomen voor Perry, kopte Leon een voorzet van Kevin – deze keer van links – via een tegenstander rakelings naast. In de slotminuut kende de scheidsrechter de bezoekers een vrije trap op 25 m van het AFZA-doel toe wegens een actie van Milco die bepaald niet door iedereen als een overtreding werd beschouwd. Brian verwerkte de inzet in de linker benedenhoek tot corner, waarna Stefan bij zowel de hoekschop als de daarna volgende voorzet voor opruiming zorgde.

   

  De twee naaste volgers van AFZA op de ranglijst, Reiger Boys en Fortuna Wormerveer, wonnen zaterdag wel hun wedstrijd. Fortuna deed dat in eigen huis met hoge cijfers tegen laagvlieger Beverwijk (7 – 1). Reiger Boys daarentegen hadden in Oostzaan opvallend veel moeite met OFC (4 – 5). Daardoor zagen de Heerhugowaarders het aantal tegentreffers dat zij in de voorgaande zes wedstrijden te incasseren hadden gekregen bijna verdubbeld worden. Fortuna heeft nu drie punten achterstand op AFZA en Reiger Boys vier, maar de ploeg uit Heerhugowaard kan die achterstand terugbrengen tot één punt omdat hij nog een wedstrijd tegoed heeft. In de subtop van de ranglijst werd heel wat puntverlies geleden. De Volewijckers, dat in opmars leek, verloor in Den Helder zijn wedstrijd tegen HCSC (1 – 0) en DEM ging in Heemskerk onderuit tegen ADO ’20 (2 – 1). Beide ploegen hebben nu zes verliespunten meer dan AFZA en zagen SDOB, dat op vijf punten achterstand bleef staan, één punt uitlopen.

   

   

  Always Forward (zat) 1 (AFZA 1) – SDOB 1 0 – 0 (0 – 0).  

  Always Forward: Brian van der Werff, Perry Vlasman (81, Jan-Jaap Schaper), Boyd Stevens, Nick de Wit, Yannick Kuijpers (65, Jimmy Bouwhuis), Jouke Huitema (46, Kevin van Gasteren), Jelle Huitema, Joey Papamelodias (65, Marijn Sterk), Milco Leijen, Stefan Schipper en Leon Machielse.